Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:26
missa1
Abone

Evleneceğim kişiyi dua ile İstemek?

Evleneceğim kişiyi dua ile İstemek?

Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm.Hocam Ben Biriyle Evlenmek İstiyorum Ve O Kişi Benden 6 Yaş büyük.Ve bir Hocadan Duymuştum Peygamberimiz(s.a.v) Ben Ve Tüm Peygamberlerle Melekler Allah’a Dua Etsekte Evleneceği Kişi Değişmez Diye Birşey Duymuştum Acaba Duamdan Vazmıgeçmeliyim?


Yorum: Evleneceğim kişiyi dua ile İstemek?

Şem’a
Evlenmek için dua edilir ve evlilik kişinin isteğine bağlıdır Rabbimiz kimseyi zorlamaz.
Hoca belki şöyle demiştir
Dua etmenizde kiminle evleneceğinizi yüce Rabbiniz bilir.
Evet bilir ama kimseyi zorlamaz

Okudunuz mu?  Peygamberimizin kılıcının adı

Yorum: Evleneceğim kişiyi dua ile İstemek?

Kayıtsız Üye
Şimdi ilki için dua etme fazla. evlenince eksiğini fazlasını görürsün. İkinci üçüncü için tam olarak neye dua edeceğini de bilmiş olursun. Baştan yalan yanlış şeylere dua hakkını harcama.


Yorum: Evleneceğim kişiyi dua ile İstemek?

Kayıtsız Üye
Bence o sozde ki kasit su iki insan karsilikli iradeyle karar verir evlenmeye kendi tercihlerinin sonucudur evlilik.Allah’ta kisinin kimle evlenecegini suphesiz ki onceden bilir.diyelim ki sen falancayla evleneceksin bir baska kiside seninle evlenmek için dua ediyor sonuc degismez sen o kisiyi tercih etmedikce.Ama kalpler Allah’in elindedir dua etmende nasıl bir sakinca olsun ki az mantikli dusunmek gerek dua etmenin ne zarari olabilir? Su dusunce yalnistir benim evlenecegim kisi daha dogmadan belli evet belli ama ben naparsam yapayim elim kolum bagli olacak onla evlenicem diye dusunmemek lazim.imtihan dunyasi insanlari sinayarak taniyip hayatimiza aliyoruz biz kendi tercih ettigimizle evleniyoruz.

Okudunuz mu?  İslam dininde evlenmenin önemi nedir?

Kayıtsız Üye
Bazı kaynaklarda şu cümle geçiyor ”insan hayatında 3 şeyi değişmez; doğacağı zaman, evleneceği kişi, öleceği zaman”. Evleneceği kişi açısından bu bilginin doğruluğu nedir ?


arifselim
Bu söz hangi kaynakta geçiyor bilmiyoruz. Ama sadece bunlar değil, Allah katında yani onun ilminde olan bilgiler olacaktır bunların hiçbirisi değişmez. Ancak Allah’ın herşeyi bilmesi doğum, cinsiyet, rızık, evlilik ve ölüm gibi ile daha bir çok şeyi bilmesi bizim irademizin olmadığı anlamına gelmez. Allah katında bellidir ama bizde irademizle seçimimizi yaparız.

Okudunuz mu?  Sıla-i rahmin faydaları nelerdir?

Kayıtsız Üye
Hocam bana çok yardımcı oldunuz cevaplarinizla Allah sizden razı olsun çok karışık bir durumun içindeyim size danismak istedim soyle ki ben 20 yaşındayım 2 talibim var ve biri anne tarafindan kuzenim diğeri baba tarafından biri avusturya da yaşıyor diğeri belçika da ilk başta halalarim benim ağzımı aradı nedersin gibisine ben dedim şimdi sinavlarim var bunları şu an dusunemem diye erteledim diğer taraftada aynı şey oldu kuzen olmamiza rağmen onları 3 4 kere görmüsumdur ama nasıl bir kisilikleri var az çok biliyorum eğer kabul edersem gorusecegiz ama iki tarafda birbirinden habersiz şöyle ki baba tarafindaki biraz sinirli gezmeyi seven ibadetlerini yerine getiriyor mu iki tarafida bilmiyorum anne tarafida aynı gibi ama o sinirli değil çocukları sever ama işi yok ve usengec mi desem baba parasını harcadı şimdiye kadar ama baba tarafindaki çalışıyor maaşı da iyi şimdi iki taraf benden cevap bekliyor aslında küçüklüğümden beri ne gezebildim ne istedigim bir şeyi alabildim yani babam icki içerdi eline beş kuruş geçse ona harcardi onun için zor zamanlarimiz geçti biliyorum aday seçme kişiye goredir ama kimle gorusecegim konusunda kararsizim ikisiyle gorusemem eğer bir tarafla gorusursem aile yani akraba olduklari için biraz sıkıntı olur insaAllah cevaplar siniz

Okudunuz mu?  Medine döneminde mescid-i nebinin eğitim ve öğretimdeki rolü nedir

arifselim
Allah hayırlısını nasip etsin. Elbette biz sana ancak takvalı olan tercih etmeni tavsiye ederiz. Güvendiğin bilgili ve sana yol gösterecek bir kişiye danışarak hareket etmeni tavsiye ederiz. Bu sana en isabetli çözüm olur.


evleneceğimiz kişiyi önceden hissedebilir miyiz, Allah evleneceğimiz kişiyi karşımıza nasıl çıkar, evlenmek istemeyen mumsema

Bu kategoride yer alan Birisini arkasından konuşulanı söylemek hakkında başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evleneceğim kişiyi dua ile İstemek? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.