Anasayfa
22 Şubat 2022, 19:22
missa6
Abone

Cansız varlıkların Allah’ ı zikri

Cansız varlıkların Allah’ ı zikri

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm kardeşim. Cansız varlıklarında Allah’ ı zikrettiği bildirilmiş. Dini bir sitede Kabe’ nin de Allah’ ı zikrettiği yazılmış. Ayrıca harflerinde Allah’ ı zikrettiği söylenmiş. O halde Kur’an’ da bulunan harflerin de mahluk olduğu söylendiğine göre bu harflerde Allah’ ı zikreder denilebilir mi?
Allah şimdiden razı olsun.

Okudunuz mu?  İdrar sıçraması ve kadınlarda taharet

Yorum: Cansız varlıkların Allah’ ı zikri

Yaralı Melle
Allahı zikretmeyen hiç bir varlık yoktur cin ve insanlar dışında… Çünkü bu iki varlığa irade verilmiş.
Kuran mahluk değildir, Kuranın mahluk olduğunu iddia edenler mutezile mezhebindendir.


Yorum: Cansız varlıkların Allah’ ı zikri

Kayıtsız Üye
Kardesim Kuran’ in mahluk olmadigini biliyorum. Ancak dini sitelerde Kuran içindeki harflerin ve seslerin mahluk oldugu belirtilmis. Benim anlamadigim kisim Kabe ve Kuran’ inda Alllah’ i zikreder gibi bir ifade kullanmanin ne kadar doğru oldugu. Bunu belirtirsen çok mutlu olurum.

Bu kategoride yer alan Salavat nedir? nasıl çekilir? Belirli bir vakti var mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cansız varlıkların Allah’ ı zikri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.