Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:28
missa6
Abone

Kader dua gayret

Kader dua gayret

Kayıtsız Üye
İlk olarak hakkınızı helal edin vaktinizi alıcam ve cevaplarsanız benim için çok iyi olur boşluktayım bir cevap arıyorum . Şöyle ki kötü bir dönem geçirdim ve bunların sebebini dinden uzak olmama bağlıyorum normalde namaz kılarken tamamen bıraktım ve ilgimi farklı yönlere kaydırdım daha sonra ise üzücü bir olay oldu benim için bir ayrılık yaşadım sevgilimle ondan dolayı dua edip barışacagımızı düşünerek namaz kılmaya başladım ve daha sonra olay farklılaştı ben dine yöneldim kötülükten iyilik oldu yani daha sonra bu sefer içinde çok çırpındım iş meselem vardı aynı yerde çalışıyorduk işten ayrılmıştım yaz boyu dua ettim ama hayırlısı olsun diye çünkü aynı iş yerinde çalışacaktık diye benim oraya girmem imkansızdı üstelik hayırlısı olsun diye dua ettim çünkü göz göre onun önünde eriycektim ama imkansız olay oldu beni işe tekrar aldılar ama bu durum iyi mi kötü mü bilmiyorum daha sonra namaz kılmaya devam ettim ve tesettüre girdim eskisine göre biraz daha iyiyim ama hala aynı iş yerindeyiz ve beni üzücü olaylar az da olsa oluyor ama bu olaylar kader midir burdan bir sonuç çıkacağı için mi Allah izin verdi böyle olmasını istedi şu an düşünüyorum ki Allah böyle nasip ettiğine göre hala bir umut var ihtimaliniz var yoksa o kadar dua ettim benim üzülmemi neden istesin ve ayrıca o kadar isteyen olmasına rağmen hayatımda kimse yok aynı şekilde onun da ve dışarda ki hayattaysa sürekli tevafuk oluyor karşılaşıyoruz bunlar tevafuk mudur bunlar progamlı mıdır Allah’ın bir bildiği vardı öyle değil mi aydınlatırsanız sevinirim hakkınızı helal edin

Okudunuz mu?  En tesirli Salavatlar hangileridir?

Yorum: Kader dua gayret

arifselim
Selamun aleykum hanım kardeşim. Allah katında imkansız diye bir şey yoktur. O, ol der ve o şey oluverir. Allah’ın ilminde ne olacağı ve neler yapacağımız bilinir. Ayrıca Allah bizlere verdiği irademiz ile bizler yaptıklarımızdan da sorumlu oluruz. Bu yaşadıkların ilk önce seni bir haram iletmemelidir. Daha sonra Allah bizler için ne dilemiş biz bilmeyiz. Şöyle veya böyle oldu da acaba Allah bu şeyin olmasını mı istiyor demekle elimize bir şey geçmez çünkü bu konuda bilgi sahibi değiliz. Sen Allah’a havale et ve Allah’tan hayırlı olanı iste.

Bu kategoride yer alan Subhane rabbiyel aliyyil alel vehhab anlamı ne demek? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kader dua gayret Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.