Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:33
missa5
Abone

Allah neden farklı varlıklar yarattı

Allah neden farklı varlıklar yarattı

belirtilmiyor
Selamun aleykum…
Allah sonsuz ilim sahibidir. Bizleri her birimizin cennete ya da cehenneme gideceğini bilerek yarattı. Ancak Allah’ın merhametli olduğunu da biliyoruz ta ki dünyadaki en merhametli varlık olan anneyle kıyasladığımızda annenin merhameti Allah’ın merhameti yanında çok az olmaktadır. Eğer Allah’ın bu kadar merhameti olduğunu düşünürsek neden cehenneme gideceğini bildiği varlıklar yarattı ve yalnızca insanlar yok bu alemde Allah neden türlü türlü varlıklar yarattı (melekler, cinler)

Okudunuz mu?  Cenazeyi Öldüğü Yerden Başka Bir Yere Taşımak Caizmi?

Yorum: Allah neden farklı varlıklar yarattı

mum
Farklı bakalım olaya…
Allah Teala insanı iradeli yani seçiminde özgür yarattı. Şayet melekler gibi özgür irade vermeseydi bu sefer neden özgür yaratmadı denirdi 🙂
Allah insanları cehennem için yaratmadı, insan hür seçimiyle kendi yolunu kendi isteğiyle seçti. Bu kader meselelerini herkes kavrayamıyor ondan sorular çoğalıyor.
Kader Allahın ezeli ilmiyle her şeyi bilmesidir. Önceden her şeyi bilmesi, insanı zorluyor anlamına gelmez.

Okudunuz mu?  Hangi sularla abdest alınabilir?

Harut ve marut ayetinin tefsiri

Bu kategoride yer alan Azrailin can alma şekli nasıldır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah neden farklı varlıklar yarattı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.