Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:22
missa05
Abone

İstemeyerek yanlış cümle kurmak

İstemeyerek yanlış cümle kurmak

Kayıtsız Üye
Günaha girmiş olur muyum?
Selamın Aleyküm kardeşlerim.Kücük kuzenimle çizgi film izliyorduk çizgi filmde değişik canavarlar vs vardı. Kuzenim bana "Ay bunlar gerçek olabilir mi?!" dedi bende "Eger Allah olmasaydı başka bir evren benzeri şeyde olursak olurdu ancak "dedim ama bundaki kastım dengeyi bozan şeylerden ziyade dengeyi koruyan Rabbimi yuceltmek amaciyla dedim kuzenim de oyle anladı.Fakat sonra düşündüğümde bunun yanlış olduğunu farkettim arkadaşım da "Şah damarindan yakin olan Allah senin ne manada dedigini anlamiyor mu saniyorsun?" diye teselli etmeye çalıştı ama bilmiyorum icim hiç rahat değil.Siz ne düşünüyorsunuz?

Okudunuz mu?  Peygamberimizin Terbiye ile ilgili hadisleri

Yorum: İstemeyerek yanlış cümle kurmak

mumsema
Cümle yanlış ama iyi niyetle söylenmiş, Allah bu sözü niyetine göre yazdırır meleklere merak etme.


Şirke Girmiş miyimdir ? Lütfen yardım edin

brkcm
Selamun aleyküm öncelikle. Hemen olayı özetlemek istiyorum 19 yaşındayım geçtiğimiz 2 3 sene hep sorgulamayla geçti ve hep ateist gibi yaşadım ancak her zaman müslümanım dedim.Bundan 4 5 gün öncesinde kafamdaki taşları yerine oturttum ve Allah yolunu seçtim.Geçmişte beni küfüre şirke ya da dinden çıkaracak her türlü şakalarımı sözlerimi hatırladım vicdan azabından uyuyamadım ve durmadan tövbe ettim bunlar için.Ancak tövbe ederken tövbenin sonunda Tövbe yarabbi Estağfirullah yerine YaResulullah dedim.Yani aklımda böyle kalmış estağfirullah yerine bunu kullandım ve farketmedim söylerken . Ancak türkçe olarak hep Allahım Allahım sen teksin tarzında beyan ettim. Yardım edin lütfen bugünü fark ettim ya resulullahın anlamını ve şirke düştüğümü normalde bilirdim ya resulullahın peygamber efendimize söylendiğine ama diğer günahlarımı düşünmekten bunu hiç hesaba katamadım lütfen yardım edin.

Okudunuz mu?  Allah çarpsın ve annem ölsün demek

Selamun aleyküm öncelikle , 19 yaşındayım , hayatım son 2 senedir filan sadece sorgulamakla filan geçti yani bir ateist gibi yaşadım ama kalbimde hep Allah’a inanarak geçirdim. 5 6 gün önce kafamdaki taşları yerine oturttum ve Allah yolunu seçtim.Namaza başladım tövbeler ettim geçmişteki laflarımdan dolayı ancak tövbe ederken Tövbe yarabbi estağfirullah diyecekken kelimeleri karıştırdım ve (haşa) Tövbe yarabbi yaresulAllah diye tövbeler etmeye başladım ama daha yeni fark ettim.Yani tövbe ederken Türkçe olarak bir sıkıntı yok Allah’a karşı tövbe ediyordum ancak tövbenin sonunda geç farkettiğim için (haşa) Tövbe yarabbi yaresulAllah diyordum.
Nasıl böyle bir hataya düştüğümü anlayamıyorum.Geçmişteki sorgulama dönemindeki günahlarım kafamı öyle meşgul ediyordu ki bu dediğim cümlenin anlamını bile düşünemedim.Lütfen bana bir yardımcı olun durmadan tövbe ediyorum.Ama içim rahatlamıyor ben nasıl böyle bişey derim.
Okulum da başlayacak derslerim çok ağır Hukuk Fakültesi ögrencisiyim.Kafamı toparlamam lazım yoksa derslerden de kalıcam lütfen abilerim , ablalarım bana yardım edin.

Okudunuz mu?  Mülkün daha kolay satılması için dua

Yorum: İstemeyerek yanlış cümle kurmak

Kayıtsız Üye
Bir insan yanlışlıkla sirke girmez.
Misal bu olay hep anlatılır.
"Bir gün bir adam çölde kalmış ve Allah’a dua ederken Allah’m sen benim kulumsun demiş yanlışlıkla"

Bu adam küfre düşmedi. Neden hata yaptı. Yani yanlışlıkla dedi. Boşuna üzülmeyin. Bunu şeytana malzeme etmeyin. Sizi umutsuzluğa ve gereksiz endişeye sürüklemesine izin vermeyin.
Olmamış sayın.

Okudunuz mu?  Nasır Bandı - Abdest Alma Sorunu

Tecrübe
Takıntı yapmamak ve ümitsizlik, vesveseye düşmemek kaydıyla günahları düşünüp içten tövbe etmek insanı yüceltir ama dikkat temizlik ayrı temizlik hastası olmak ayrı..yanlışlıkta tövbede bir sorumluluk yoktur şeytan bir adamınını kaybetmemek için vesvese vermeye çalışıyor..ciddiye almayın oyunlarını biliyorum deyin sağlıklı huzurlu gunler dilerim Allah yardımcınız olsun.

Okudunuz mu?  Erkek arkadaşımla Ailemden habersiz imam nikahı kıymak istiyorum

brkcm
Selamun aleyküm,daha önce sormuştum ama kendimi iyi ifade edemediğimi düşündüm daha net bir şekilde sorumu sormaya karar verdim . Geçmişte söylemiş olduğum sözlerden dolayı çok büyük günahlara girdiğim için 2 3 gündür tövbe üstüne tövbe ediyordum ki sonradan fark ettim ki tövbe ederken yanlışlıkla beni şirke götürecek sözler söylüyormuşum.Yani ”Tövbe yarabbi estagfirullah” yerine , ” Tövbe yarabbi ya rasulAllah” şeklinde dualarımdan sonra ardı ardına tövbe ediyordum.Bunu söylerken aklımın ucundan bile peygamber efendimizden haşa bir tövbe bir af dilemek geçmedi.Ama sonuç olarak çok yanlış bir şekilde tövbe ettiğimi gördüm.
Aslında o bunalım zamanlarımda Ya rasulAllah lafının peygamber efendimize söylenen söz olduğunu bile unutmuştum.Allaha tövbe edip peşine söylüyordum.Ama içimde dediğim gibi haşa Allahtan başka bir kimseden medet ummak,af dilemek,tövbe etmek yoktu.
Lütfen yardımcı olunuz.Kafamı en çok kurcalayan vesvese ise ben bu lafı bir kere,iki kere demedim Allah’a tövbe ettiğimi sanarak yüzlerce söyledim.Zaten geçmiş günahlarımdan dolayı yüreğim yanıyordu vicdan azabından.Bu lafın gerçekten ne anlama geldiğini bile düşünmeye fırsatım olmadı düşünmedim , unuttum.

Bu kategoride yer alan Yaşlı ve hasta anneme bakıyorum fakat eşim razı degil ne yapmalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstemeyerek yanlış cümle kurmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.