Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:34
missa5
Abone

Kadınlarla ilgili bazı hadisler

Kadınlarla ilgili bazı hadisler

Kayıtsız Üye
Okuduğum bazı hadisler aklıma takılıyor ve bunun anlamı nedir, ne denmek istenmiştir diye düşünüyorum.

< "Kadınlar insanın karşısına şeytan gibi çıkarlar… Size doğru bir kadının geldiğini gördüğünüz zaman bilesiniz ki size yaklaşan bir şeytandır. "

Okudunuz mu?  Adak kurbanında vekalet alan kişi adak etinden yiyebilir mi

"Koca karısına dayak atarken yüzüne vurmaz, ancak yaralamayacak şekilde döver."

"Kocasının izni olmadan sokağa çıkan kadını melekler kötüler, lanetler ve bu durum kadının eve dönmesine kadar devam eder." >
Bu hadisler sahih midir? Sahih ise ne denmek istenmiştir? Bu hadislere bakarak kadınların, erkeklerin bir alt sınıfı ve bir nevi kölesi olduğunu anlayamaz mıyız? Bir kâfir bize bu hadisleri gösterdiğinde biz nasıl savunacağız? Aklım çok karışık bu konuda lütfen yardım edin

Okudunuz mu?  Gözlerin zinası nedir? Göz zinası hakkında hadis varmı?

Yorum: Kadınlarla ilgili bazı hadisler

mum
Kadın kocasından genel bir izin almadan dışarı çıkması dinen uygun değildir, dayak meselesi ise veda hutbesinde geçer "karınız evinize istemediklerinizi alırlarsa hafifçe dövünüz" ifadesi var ama bu belirli bir terbiyeden geçirmeden olmaz. Önce nasihat edilir, olmadı küsülür bir kaç gün yatak ayırımı yapılır daha sonra ise hafifçe dövme….

Okudunuz mu?  Resmi nikahım var başka birisi ile dini nikah kıyabilir miyim

< "Kadınlar insanın karşısına şeytan gibi çıkarlar… Size doğru bir kadının geldiğini gördüğünüz zaman bilesiniz ki size yaklaşan bir şeytandır. " >
Hadislerin kaynağını ve numarasını vermediğiniz sürece sahih olup olmadıklarını bilemeyiz.
bu hadisi ilk defa duydum


Yorum: Kadınlarla ilgili bazı hadisler

Kayıtsız Üye
Gerçekten bende şimdi duydum.Şeytan?Erkeklerden neden ayrılıyoruz?Yanlış erkekte vardır.Kadınlar melektir demiyorum ama şeytan?Bu gerçek değildir.ALLAH her kulunu ayırt etmeden sever.

Okudunuz mu?  Hz.Ömere (r.a) Hanımını Şikayete Gelen Adam Ne Yaptı?

Yorum: Kadınlarla ilgili bazı hadisler

Kayıtsız Üye
Bunları Vikisözde gördüm. 1.sinin kaynağı belirtilmemiş, 2. ve 3. nün kaynaklarını da şöyle belirtmiş (sırasıyla)
–Gazali’nin, Ebu Davud ve Neseî’den naklettiği bu hadis için bkz. İlhan Arsel, Şeriat ve Kadın, Kaynak Yayınları, 20. Baskı Şubat 2014, s. 156, 290 numaralı dipnot.
–↑ İbn Abbas’ın rivayetine dayalı bu ve benzeri hadisler için bkz. İlhan Arsel, Şeriat ve Kadın, Kaynak Yayınları, 20. Baskı Şubat 2014, s. 345

Okudunuz mu?  İbni Sina'nın yaptığı çalışmalar nelerdir?

kadınlarla ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Alevilikte tavşan etinin yenmemesinin sebebi nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadınlarla ilgili bazı hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.