Anasayfa
1 Ekim 2023, 23:40
Sohbet
Yönetici

Kızıma bakamıyorum

Kızıma bakamıyorum

asel_suyu
benim büyük bir sorunum var bir çözüm bulamadım ben 7 aylık hamileyim ağustosta kızım dünyaya gelecek. rabbimin izniyle.ona bakacak durumum yok.aldırmak istemedik rabbimin verdiği canı bizim almamız haddimiz değil dedik. yardımlarınızı bekliyorum Allah’a emanet olun.

(Yönetici notu: Burada tartışılacak olan şey: işin dini boyutudur. Herhangi bir alışveriş söz konusu değildir.)


s.a Kızıma bakamıyorum

imam
kusura bakma ama iyi niyetli değilsiniz.
merhametli olsanız daha doğmamış bir yavru için böyle zalimce plan yapmazdınız.
rızık Allahtandır.


Yanıt: s.a ARKADASlar kızımı evlatlık vermek istiyorum

mumine
Ve aleykumusselam ve rahmetullah asel_suyu kardeşim Allah c.c kadınlara armagan ettigi en güzel mucizeyi yaşıyorsun içinde bir can taşıyarak, senin sevginle senin kanınla beslenen bir bebek üzüldügünde üzüntünü hisseden sevindiginde hisseden Rabbın en güzel meyvası.

Dogdugunda ilk senin kokunu alacak ve senin sevgin le büyümesi gereken bir çocugu nasıl hangi vijdanla vermeye calışıyorsun,ve bir ömür boyu onun ezilmesine hor görülmesine sebep olacaksın nasıl için elveriyor buna ben bir kadın olarak kendi ne pahasına olursa olsun veremem evladımı .

Şimdi siz ne bilirsiniz benim yaşadıklarımı eleştiriyorsunuzda diyebilirsin inan insan olarak anlamaya calışıyorum senin yerine koymayacalışıyorum kendimi ama Allah sana o bebeği hediye ettiyse onun rıskınıda verecektir,rıskı olmayan insan dünyaya gelmeşiştirki her insanın dünyaya gelmesiyle rıskıda onunla beraber verilir bunları iyi düşün kardeşim,Annelik cennetteki en yüksek makamdır neden dünyalık sıkıntılar ugruna o güzel makamı tepmeye calışıyorsun.gerekirse temizlige gider sin yinede o bebekcige bakabilirsin bunlar zor olan şeyler degil.

Okudunuz mu?  Din ile ilgili akrostiş şiir

Sana dua etcem Rabbım hayırlı bir kapı acsın ve bebegini bırakma ne pahasına olursa olsun.


Soru: s.a ARKADASlar kızımı evlatlık vermek istiyorum

kubra
ve aleykümselam ve rahmetullah kardeşim
Hz. Peygamber (s.a.) yetimlerin himaye edilmesini, gerekiyorsa evlere alınıp yetiştirilmesini, haklarının titizlikle korunmasını istemiş, bunu hakkıyla yapanların cennette, kendisiyle yanyana olacaklarını müjdelemiştir.
Yoksullara yardım konusundaki âyetler ve hadisler ise saymakla bitmeyecek kadar çoktur.
Şu halde yoksul ailelerin çocuklarını ve himaye edecek yakınları olmayan yetimleri, hali vakti yerinde olanların evlerine alarak veya kendi aileleri içinde bırakarak himaye etmeleri, onların ihtiyaçlarını karşılamaları, yetişip iyi insan olmaları için gayret göstermeleri İslam’ın, müslümanlardan istediği güzel işlerden, ecirli, sevaplı amellerdendir. Bir kimse istiyorsa ihtiyacı olan çocuklara, kendisi hayatta iken mal bağışlaması da mümkün ve caizdir. Ama bağışlama başkadır, evlatlık edinip mirasçı kılmak başkadır.
Anası babası belli olan bir çocuğu onlardan almak, kendi soyadlarını vermek, nüfus kütüklerine kaydettirmek ve mirasçılar yapmak manasındaki "evlat edinme" ise şu sebeplerle İslam’da yasaklanmıştır:
a) Ana-babanın (ailenin), çocuklar üzerindeki haklarından biri de aile ocağını tüttürmesi, ailenin adını devam ettirmesi, o ailenin bir ferdi olarak ve bu şuur içinde hak ve ödevlerini yerine getirmesidir.
b) Aile fertlerinin (akrabanın) kimlerden oluştuğu ve mirasın bunlar arasında nasıl paylaşılacağı hususları Kur’an’da ve Sünnet’te belirlenmiş, "Bunlar Allah’ın koyduğu sınırlardır, sakın bu sınırları aşmayın" buyurulmuştur. Evlatlık mirasçı olunca bu ilâhî düzen bozulmaktadır.
c) İslam’da aile fertleri arasında mahremlik, namahremlik ilişkisi vardır; bazı yakın akraba yanında örtünme, bir yerde beraber bulunma, seyahat etme… hükümleri, daha uzak akrabaya göre farklıdır. Evlatlık edinilen ve eve alınan bir kız veya erkek çocuk büyüdükçe -himaye edilen bir yabancı değil de evlat olarak telakki edilirse- kadın erkek ilişkilerine ait emir ve yasaklar çiğnenecektir.

Okudunuz mu?  Bilgisayar ve İnternet Kullanım Kuralları

altı çizili olan yeri tekrar tekrar okuyun
kesinlikle ne pahasına olursa olsun evladınızı vermeyin MEVLAM (ER REZZAK) bütün mahlukatın rızkını verir.
Allah (c.c) rezzaktır, herkesin rızkını takdir etmiştir. İnsana düşen, dünya hayatında, Allah’ın (c.c) rızık vericiliğine gerçekten inandığını gösteren bir tavır ve tarz üzere olduğunu göstermektir. Onun rızık vericiliğini itham edercesine, alay edercesine rızık talebi insana yakışmaz. Özellikle gayrı meşru rızık talepleri sadece talep olarak değil aynı zamanda Allah’ın (c.c) rızık vericiliğini itham olarak da çok çirkindir.
R asûlullah (s.a.v.) Efendimiz bize kuşları örnek verir de, "onlar der sabahleyin karınları aç yola çıkarlar, akşamleyin karınları tok dönerler, sizin tevekkülünüz de onlar gibi olsaydı sizi de rızıklandırırdı.”

Hak teâlâ rezzâk iken bir kulunu Mukassim-i rızk (Rızıkları taksim edici) tâyin etmiştir. Kullarının rızkını onun sebebi ile verir. O kulun halka rızık taksim etmesiyle rezzâk olması lâzım gelmez. (S. Abdülhakîm Arvâsî)
1–Bütün canlılar : "Yeryüzünde hiçbir canlı yoktur ki rızkı Allah’a (c.c) ait olmasın” (Hûd 11/6)
2–Bütün insanlar : "Fakirlik korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Onları da sizi de biz rızıklandırıyoruz” (İsrâ 17/31)

Okudunuz mu?  Hangi durumlarda Allah'a şükrederiz?

esin-ti
< aldırmak ıstemedık rabbımın verdıgı canı bızıım almamız haddımız değil >
Bu cümleyi yazan siz , şunu düşünemiyor musunuz:O minicik yavruyu anadan babadan ayırmak sizin haddiniz mi???

Bu ilanları veren herkes yalancı sahtekar dikkat edin


imamhatipli42
İnternet imkanına sahip olan bir insanın çocuğa bakmaya nasıl imkanı olmuyor anlamadım. Hayır rızkını da Allahü Teala verecek. Yapmayın kardeşim sen nasıl kendinden bir parçayı başkasına verebileceksin ki o senin canın, kanın, damarın be kardeşim. Ne diyeyim Allah (cc) sizin yar ve yardımcınız olsun ama ne olursa olsun ne aldırmak ne de evlatlık vermek asla ve asla düşünmeyin kardeşim. Gün doğmadan neler doğar kardeşim sabret daha iki ay kadar süre var. Dua et, dua et, dua et…


asel_suyu
basına gelmeyen bılemez.davulun sesı uzaktan hos gelır.ama ben vermekten vazgectım cunku sızın dedıklerınız ıcın değil ama dorusu bu veremem yanı zaten bu verme kararı bı anda aklıma gelmıstı aylarca düşündüğüm bısey degıldı bı anda karar verdım sımdıde vazgectım ıstemıyorum aslında vermek guvenemem sonucta o benım canımdan bır parca bu konuyu gecen buraya yazarken sıkıntının ıcındeydım sapıttım böyle sacma sapan seyler yazdım mevlam affetsın affetsınkı cocugumu ıstemedım…yoksa 7ay boyunca hıc dusunmedım heyecanla bekledık eşimle.eşimede daha bu konuyu acmamıstım acsaydım bılmıyorum ne derdı emınım çok kızardı.ama artık unuttum bır anlık sıkıntıdan dolayı bunları yazdım mevlam affetsınn

Okudunuz mu?  Adet Gören Hayvanların İsimleri

ubeyd 1
sevgili kardeşim işin dini boyutu bir yana olsa bile vijdanen böyle bir iş yapmak kabullenemez.hem sebep de bildirmemişsin.bir de ne kadar evlat gibi baksalar da mükellef olduğu zaman(dinen)kız çocuğunun yabancı erkeğe baba bilse de haram olacağı hususunu da göz önünde bulundurunuz lütfen.bence rabbimin dediği olur.tevekkül edin ve dua edin.o bir çıkış kapısı aralar inşAllah.


mumine
< basına gelmeyen bılemezdavulun sesı uzaktan hos gelırama ben vermekten vazgectım cunku sızın dedıklerınız ıcın değil ama dorusu bu veremem yanı zaten bu verme kararı bı anda aklıma gelmıstı aylarca düşündüğüm bısey degıldı bı anda karar verdım sımdıde vazgectım ıstemıyorum aslında vermek guvenemem sonucta o benım canımdan bır parca bu konuyu gecen buraya yazarken sıkıntının ıcındeydım sapıttım böyle sacma sapan seyler yazdım mevlam affetsın affetsınkı cocugumu ıstemedımyoksa 7ay boyunca hıc dusunmedım heyecanla bekledık eşimleeşimede daha bu konuyu acmamıstım acsaydım bılmıyorum ne derdı emınım çok kızardıama artık unuttum bır anlık sıkıntıdan dolayı bunları yazdım mevlam affetsınn >

Bir mumineyede yakışan budur ne pahasına olursa olsun canından vazgecmemek.İnsanlar bir anlık sinirle pişman olacakları sözler sarfedebiliyorlar üzülme Allah daha beterinden korusun.İnşAllah yavrun Allah c.c hayırlı kul,Efendimiz (s.a.v)hayırlı ummet ,anne ve babasınada hayırlı bir evlat olur .Amin

Okudunuz mu?  Yardımlaşma ile ilgili örnek bir davranış

betülce
asel_suyu kardeşim sana Allah (cc) tan, çektiğin güçlükler için dayanma gücü , sabır diliyorum.Ancak böyle birşeyi ne kadar sıkıntıda olursan ol bir daha aklına getirme.Evlat öyle güzel bir nimettirki, Rabbim bunu sana nasip etmiş şükret, maddi zorluk içindeysen o kendi rızkıyla gelecek,onu veren Rabbim onun rızkını bizden önce düşünmüştür,çocuğa bakamayacak bir sağlık problemin varsa genede vermeyi düşünme,daha önceeden sıla kardeşimin paylaştığı şu resimlere bir bak, bayanın sağlık durumuna rağmen yüzündeki mutluluğa bir bak.İnanıyorumki evladın doğduğunda ,ona sarılıp kokusunu duyduğunda o sıcaklığını hissettiğinde o senin tüm zorluklara katlanmanda Rabbimin sana bahşettiği en büyük gücün olacak,dualarımız seninle , Rabbime emanet ol, bu konuyuda hiç aklına getirmemiş ol.


halil akyaz
insan öyle bir varlık ki, yeryüzüne bütün yaradılmışların halifesi olarak gönderilmiş.zira yaradana göre en sevgili. insan varlıgından seçilmiş (sav)meleklerin dahi gıbdayla baktıkları insan.iliyyuna yükselmiş.ne güzel.sonra bir bakıyorsun görünüşte insan amelde ise hayvan bile deyil. zalim. inançsız ilahi varlıktan bir haber.kendisine hak söylenir duymaz.deliller gösterilir inanmaz.(sanki önlerinden ve arkalarından set çekilmiş gibi)bakıyorsun insan siccine indirilmiş.yandım anam.hayrı ve şerri hazreti Allah(cc)yaratmıştır ancak.şerri kulları için murat etmemiştir.(müjdeler olsun o kuluma hayrı onun elinde yarattım.yazıklar olsun o kula şerride onun elinde yarattım) ey insan.bu çocuk meselesi doğrumu? bilemem.bildiğim bir şey varsa canı
veren canı alır. onun hayata gelişi.rızgı yaşayışı.gelişi ve gidişi belirlenmiş. bir pilan dahilindedir o pilana etki hiç bir güç tarafından mümkün deyildir. yaradan bütün tefarruatı zaten düşünmüştür.o halde neden kendine eziyet
ediyorsun yapma. bizler söylediğimiz sözlerden dahi mesul
tutulmayacakmıyız.yapma. bizler(sizler başı boş bırakılacağınızı mı
zannediyorsunuz)başı boş değiliz.yapma vazgeç bu düşünceden…

Okudunuz mu?  Arapçada yer yön bildiren sözcükler

menzil_guller
< benim yeni doğmuş bir erkek çocogum var 40 günlük evlatlık vermek istiyorum ilgilenen temiz aileler arıyorum ilgilenenlere duyurulur >
Bir ANNE, Allahü Teala’nın anne karnındaykan bebeğe:", senin için dünyada bir melek tayin ettim seninle o ilgilenecek" dediği kadın ve evlatlık verilmek istenen küçücük ,hiçbir şeyden haberi olmayan masum bir yavru kıyamam ben ona :(YORUM YOK:(:(:(


Gümüş Kuş
menzil_guller kardeşim az önce bu mesajı bende okudum, inanmak istemedim hatta şöyle söyleyeyim inanamadım. Bu kesin bir şakadır diye düşünerek yorumu mu yazmadım. İnşAllah gerçekten de sandığım gibidir. Bir anne olarak bunun gerçek olduğunu düşünmek bile istemiyorum 🙁


gubet
23 Yaşındayım 8 aylık hamileyimçocuğumu evlatlık vermek istiyorum…
İlgilenenler arayabilir…


mumsema
< 23 Yaşındayım 8 aylık hamileyimçocuğumu evlatlık vermek istiyorum…
İlgilenenler arayabilir.. >

nasıl insanlarsınız bir türlü anlamıyorum.
doğrusu kendi çocuğunuz olduğunu zannetmiyorum. çünkü bir anne asla kendi evladını satamaz/başkası ile paylaşamaz.


Zilzal
bunları yazan evlatlık vermek isteyenler hepiniz dengenizi şaşırmışsınız.yazıklar olsun ALLAH tan haya edin.yazıklar olsun silkilin kendinize gelin ALLAHtan korkun

Okudunuz mu?  Yatmadan önce yapmamız gereken 5 şey...

mehmet38
Bunların gerçek olduğuna inanamıyorum.Bir insan kendi kanından,kendi canından olan bir yavruyu nasıl olurda bir başkasına vermek ister.Bu nasıl bir insanlıktır böyle.Hayvanlar bile hayvan oldukları halde yavrularını belirli bir çağa gelinceye kadar her türlü tehlikeye karşı koruyup onları başıboş bırakmazken yaratılmışların en üstünü olan insan böyle bir şeyi nasıl düşünebilir.
Ne deyim Allah(cc) ıslah etsin böylelerini.


svmş’ben
Afedersin bayan siz önce bebeğinizi kucağınıza bir alın bakalım hala aynı fikirde mi olucaksınız..hiç zannetmiyorum .hala evladınızdan vazgeçebilecek kadar vicdansızsanız laf bitmiştir . bu konu her türlü suizana açıktır o zaman Rabbim merhamet versin hapimizide affetsin hayvanlar bile yavrusu için canını fedaya hazırken biz insanız elimizden neler gelmezki Rabbim müsade ettikçe……….


boksör37
as arkadaşa katılıyorum ama belki durumun zordur gerçekden öyle olması gerekiyodur ben seni anladım ama çcuğunu başkasına vermek isteyen hiç bir insana inanmıyorum

DİKKAT EDİN BUNLAR BAŞKASININ ÇOCUĞUNU SATAR.. ÇÜNKÜ HİÇ BİR ANNE BABA ÇOCUĞUNU VERMEZ


boksör37
as senn hakkında yorum yapamam belki gerçekden öyle olması gerekiyo eğer hala evlatlık vermek istiyosan ben yardım etmek istiyorum bana ulaşırsan sevinirim
maddi yardımı ben yaparım çocuğuna sen bak, başkasına verme
Allah yardımcın olsun


Zilzal
bence evlatlık almak yerine maddi olarak yardım yapın onu annesinden ayırmayın eğer durumunuz müsaitse tabi bayanın niyeti illada bebği vermekse orasını bilemem.ileride böyle bir hataya yine düşmeyeceği ne malum

Okudunuz mu?  Parmak izinin sırrı

menekse23
< İnternet imkanına sahip olan bir insanın çocuğa bakmaya nasıl imkanı olmuyor anlamadım. >
Allah razı olsun kardes tam bende bunu düsünüyordum…

< bence evlatlık almak yerine maddi olarak yardım yapın onu annesinden ayırmayın >
Allah razı olsun kardes bence en doğru sey bu….

Ayrica burda birisi ben yardımcı olabilirim demis adida Harun’mus? Nasil is bu? Kardesim sen hayir isi mi yapiyorsun? Insan cocugunu neden evlatlik verirki? Hele bir de esi yanindaysa… Yapmayin o cocugun egitiminden sorumlusunuz. Bu dünyada yavru önce Allah’a emanet sonra da Anne Babasina. Baskasina güvenilmez!


@mir
bu kişiler telefon numaralarını veriyorlarsa
polise bildirilmelerinin doğru olacağı zannındayım
hatta polis ip adresinden dahi ulaşabilir
evlatlık verecekleri çocukların kaçırılmış olma ihtimali olmasa dahi
bu şekilde evlatlık vermek suç olabilir
olmasa dahi bebeğe zulümdür


messevim
ve aleyküm selam…. tek kelime diyemiyorum bu isteğinize… gerçekten yazık…. eğer bakmaya gücünüz yoksa neden en başta bunu kararlaştırmıyorsunuz. çocuk olmuş 7 aylık şimdi mi aklınız başınıza geldi acaba ? yazık değil mi çocuğu gerçek ana ve babasından ayırmaya ?


yasemin
Konuyu görünce şaşırdım , gerçeklik oranları ne kadar bilmiyorum. Bu konuyu arama motorlarına yazıpta bu sayfa düşerse ve böyle düşüncesi olan varsa , malesef bu kaderi yaşayan bir çok çocuk hikayesine tanık oldum , bir çok dosya okudum , lütfen yapmayın, neye bedel olursa olsun evladınızı , kimseye vermeyin , onu kendinizden ayırmayın , gercekten onların herşeyden önce anneye , sıcak bir tene ihtiyaca var , O size ilahi bağla bağlanarak gelmiş bu dünyaya , buna vesile olmuşsunuz bu bağı koparıp atmayın. Onların çırpınışlarını görmenin acısına katlanmazsınız , yapmayın ..
Maddi imkansızlıklardan korkmayın , devletin her türlü yardımı var bu hususta , başvurun , ama onları bir eşya gibi elinizden çıkarmaya çalışmayın.

Okudunuz mu?  Diş dolgusu meselesi

Kayıtsız Üye
rızık ALLAH"tandır rızık çocuğunuzla beraber gelir hiç şüpesiz.


Kayıtsız Üye
Kiziniza Allahin izniyle bakmak suretinte benimde buyuk sorunum var olmayinca bu yola bas vurdum


Kayıtsız Üye
essalamünaleyküm ve aleykümselam muhterem kardesim basimizdakiler illa 3 cocuk derse bizlerde yapariz 3 cocuk diyecegine bakabileceginiz kadar cocuk yapin deseydi belki baska olurdu öyle süslü laflarla karin doymuyor yok Allahin bir mucizesi falan diye laf etmenize gerek yok bizlerde biliyoruz


Kayıtsız Üye
Nasil insansiniz siz ya.. oZaman dogurmayin. Sizin zevkinizin süsü değil o minikler. Insan insan. O cocugun ne günahı var hayata geriden baslamaya. Hatta boyle tanimadigi insanların elinde basina ne gelir bilinmez. Sizinngibi insanlar keske hiç dunyaya gelmese


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar bakıyorum da insan lara akıl veren çok bu insan lara iş verin iş imkanı verin akıl değil bakın ben bir babayım üç evladım var iş kazasında sağ bacamı kaybettim kimse kapımı çalmadı özellikle Allah diyen ler şimdi işsizim nereye gitsem olmuyor şimdi benim evladım bana senden utanıyorum diyor söyleyin bana sakat kalınca bu şuç benimmi yada ayleminmi 1 yıl oldu sosyal yardımlaşma ya başvurdum evine geleceğiz dediler hala bekliyorum ramazan ayında bile kapımı çalan olmadı bu insanlar evlatlarını zorda kalmasalar verirlermi size soruyorum bir düşünün adım fatih kusuruma bakmayın biraz sert çıkmış ola bilirim

Okudunuz mu?  Dar-ı İslam nedir? Kısaca

Kayıtsız Üye
Ya sen hayirlisiyla cocugunu dunyaya getir Allah onun rizkini verir zaten sen bunu dusunme Allah kimsenin tasiyamiyacagi yuku vermez.Hem o guzelim kizinin niye baskasinin eline veriyorsun bu kizin içinde kotu olabilir uvey aile onun yuzune vurabilir sen evlatliksin falan diye ne kadar iyi bir aile olsada bir sinirlenmeye bakar hersey sen boyle yaparak kizinin hayatini bitirirsin bence


Kayıtsız Üye
nıye evlatlık verıyosun bebegını canın o senın onsuz yapabılecekmısın ne olursa olsun bebegını kimseye verme


evlatlik bebek, kızımı evlatlık vermek istiyorum, asel_suyu

Bu kategoride yer alan İslam ile hristiyanlığı karşılaştırma tablosu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kızıma bakamıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.