Anasayfa
9 Eylül 2022, 20:48
sizden07
Abone

Namazda alnın secdeye değmesi

Namazda alnın secdeye değmesi

Rose_love
Selamun Aleykum, bazen namaz kilarken basortunun altindaki bone one doğru kayiyor, alnin tamami degilde sadece bir kismi secdeye degiyor o zaman kalan kismi boneye degiyo, yine de namaz kabul olur mu ben bazen kaslarimi yukari doğru kaldiriyorum boneyi oynatmak için ama her zaman olmuyor

Okudunuz mu?  İsrafil (as) kimdir? Görevi Nedir?

Yorum: Namazda alnın secdeye değmesi

mum
Hanefi mezhebine göre alın secdeye değmese yani başörtüsü üzerine edilen secde caizdir/geçerlidir. Ama bu bilerek yapılırsa mekruhtur.
Şafii mezhebine göre secde alnın yere değmesi şarttır.

< Hanefî, Malikî ve Hanbelî mezheplerine göre, alnını kaplamış sarığının sargıları üzerinde veya elbisesinin (entarisinin) bir tarafından sarkmış olan kısmı üzerinde secde etmek caizdir. Fakat özürsüz bunu yapmak mekruhtur. Şafiilere göre ise, namaz kılan kişinin hareketiyle hareket eden herhangi bir şey üzerinde secde etmek caiz değildir. Bilerek bunu yapanın namazı batıl olur. Fakat secdeden ayağa kalktığında hareket etmeyecek kadar yere sabit olmuş elbisenin uzun bir paçası ve sarığının yerden kalkmayan bir ucu üzerinde secde etmek caizdir. (V. Zuhaylî, el-Fıkhu’l-İslamî, 1/661-62) >


Namazda Alnın Secdeye Değmesi

crazyal
Hocam ben namazdayken alnımı secdeye değdiriyordum ama hepsi değmiyordu ucu değiyordu bir problem olur mu?
2- burnumu değdirmiyordum namazlarım geçerli midir?

Okudunuz mu?  Ölümden Sonra Sonsuzluk Beni Korkutuyor

Yorum: Namazda alnın secdeye değmesi

Ensar
Namaz kılarken alından birazının değmesi halinde bile namaz geçerlidir. Burnun yere değmemesi kerahattir ancak namaza engel değildir, dolayısıyla namazınız geçerlidir. Sonuç olarak, anlın secdeye konulmaması namazı bozar, azı dahi yere gelse namaz geçerlidir. Burnu secdeye değirmemek mekruhtur namaz geçerlidir.

Okudunuz mu?  Mezi abdesti bozar diye biliyorum (Namaz abdesti) Biz mezi geldiğini nasıl anlarız?

namazda alnın yere değmesi

Bu kategoride yer alan Adet öncesi kahverengi akıntı orucu bozar mı. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda alnın secdeye değmesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.