Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:19
missa01
Abone

Allah bizi niye yarattı?

Allah bizi niye yarattı?

Kayıtsız Üye
Aslında bu sorunun cevabı birçok sitede yazıyor, birçok insan bu soruyu kendince cevaplıyor ve genelde cevap olarak "bizim ona ibadet etmemiz için yarattı" diyor ki öyle gerçekten. Fakat Allah’ın bizim ona ibadetimize ihtiyacı yok ki. Peki neden ibadet etmemizi istiyor? İhtiyaç değilse bu bir istek mi? Ya da belki saçma olabilir ama bir yalnızlıktan mı sıkıldı? Kendi varlığını mı kanıtlamak istedi? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  İçkiyi alan satan getiren götüren alan aldıran haramdır deniliyor bununla ilgili hadisler

Yorum: Allah bizi niye yarattı?

rana
cünkü bunu Allah istedi diye kardesim, en basit cevap..
elhamdulillah senin varliginin bilincinde olanlardanim Allahim diye hamd et ve daha fazla düsünme.. bazi seyler Allah emretti diye olur ve biz kullar amenna ve sadakna der Allah’a itaat ederiz.. dinimizde bazi seyler sorgulanmamalidir..
daha fazla bu konulari kurcalayip imanini tehlikeye atma derim.. daha çok kulluk konusunda kafa yor ve Allahin emirlerini yerine getirmeye calis..

"Zariyat suresinin 56. ayetinde Allah Teâlâ, bütün insanları ve cinleri ‘ona kulluk etsinler diye’ yarattığını buyurmaktadır. Demek ki asıl maksat kulluk edilmesidir. Evet, kulluk edecek olan insanlar ve cinlerdir. Kâinat da o kulluğu yapacak olanların mekânıdır. Tıpkı asıl maksadın namaz olması ama caminin namaz mekânı olarak inşa edilmesi gibi bir durumdur bu." (Nureddin Yildiz)

Okudunuz mu?  Mekruh olan şeyler nelerdir?

Yorum: Allah bizi niye yarattı?

Şem’a
İbadet kelimesinden kasıt itaattir.
İnsan bir şeyi icat ederken maharetini gösterir ve buna sevinir değil mi
Allah teala da gücünü yaratma kuvvetini kullanır ve insanlar gibi alemler yaratır.
Sıkılmak bize ait olan bir sıfat haşa Allah’a sıkıldığı için değil bilmediğimiz nice hislerden dolayı yaratır

Okudunuz mu?  Eşler arasını düzeltmek için etkili bir dua örneği istiyorum

Yorum: Allah bizi niye yarattı?

Kayıtsız Üye
cnm ey sevgili kardeşim bu soruyu sormanız bille saçma ama söyleyeyim Allah(c.c) O’na karşın kulluk borcumuzu yerine getirmemiz için yaratmıştır


Kayıtsız Üye
Allah insanı beni bilsin,kulluk etsin fiye yarattı.


Kayıtsız Üye
Allah cc. Bildiğiniz ve söylediğiniz gibi bizleri Kendisine kulluk etmemiz için yaratmıştır.Ancak şu ayrımı iyi yapmak gerekiyor Allahu Teala ibadetleri kendisi için yaratmamıştır ibadetler insanı Allah’a yakın hissettirdiği için mutlu eder,bu sebeple namaz kılmak insana mutluluk verir misal.İbadetler insanlar Müslümanlar mutlu olsunlar Allah’a yakın olsunlar diye yaratılmıştır ayrıca Cennete bilettir.Herhangi bir yalnızlık olamaz Allah bu gibi durumlardan münezzehtir ayrıca biz yaratılmadan önce Melekler vardı yalnızlık iki durumdada imkansızdır.Bir başka pencereden bakılacak olursa Allah çok merhametlidir ve kulları Ona ulaşmayı dileyip iman ettiklerinde onları sonsuz bir Cennete,Rahmete kavuşturacagını söylüyor..SubhanAllah..

Okudunuz mu?  Cennet ırmaklarının adları (efsa)

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum kardeşim. akliniza boyle bir sorunun gelmiş olması("Allah bizi neden yaratti?" sorusu) çok doğal ama bunun cevabini ararken gerçekten samimi olmamiz nefsimizi karistirmamamiz gerekiyor. Yoksa haşa Allah yalnizliktan mi sıkıldı gibi bizde olan bir özelliği yaraticimizda düşünmüş olur yanlişa düşeriz.peki nasıl olacak bu? Aklimiza hangi soru gelirse gelsin önce samimi bir şekilde Rabbimin mutlaka bu işte hikmeti vardır diye iman edip bu hikmeti,hikmetleri bulmaya çalışacağız inşaAllah…
bu ve bunun gibi bir çok soru benim de kafamı kurcaladi yillarca ve bunun tatmin edici bir şekilde cevabını bulmam gerekiyordu. Ya hakiki bir imanı kazanacaktım ya da imanımı kaybetme noktasına Allah korusun yaklasacaktim.
Bir Kur’an tefsiri olan Risale-i Nurlarda imani konularda aklımıza takılabilecek soruların cevaplarının olduğu söyleniyordu ve ben de okumaya çalışıyordum. Okudukça da sorularımın cevaplarını tek tek buldum elhamdulillah…
Size Risale-i Nurları okumanızı tavsiye ediyorum. Sadece bu sorunun değil birçok sorulariniza cevap bulmanıza ve Allahı daha iyi tanımanıza vesile olacaktır inşaAllah. Bu konu bizim gerçekten en önemli meselemiz olduğu için kafamızı bu kadar kurcalıyor. Çalışmalıyız, ugrasmalıyız, okumalıyız ki Rabbimizi hakkıyla tanıyalım. Tanıdıkça Onun bizim varlığımıza değil bizim Ona muhtaç oldugumuzu anlayacağız inşaAllah. Düsunelim bir biz olmasaydik sonsuz güç kudret sahibi olan Rabbimiz haşa ne kaybedecekti? Ama biz var olup Onu tanimakla, şereflenmiş olduk. Rabbimiz Onu hakkiyla tanımayı ve ona hakkıyla kulluk etmeyi nasip etsin. Hakkınızı helal edin uzun oldu. Bir de şu yazıyı mutlaka okuyun çok güzel açıklanmış.

Okudunuz mu?  Kızımın kısmeti için dua

Kayıtsız Üye
Aklımda hep Allah’ın bizi niye yarattığı ve niye kötüyum ve Allah ‘a dua ediyorum ama istediğim olmuyor gibi düşünceler var hep namaz kiliyorum dua ediyorum ama kötü düşünceler aklımdan çıkmıyor ne yapmalıyım hocam lütfen net bir cevap yazabilirmisiniz

Okudunuz mu?  Abdestte Hızma altına su geçmesi şart mıdır?

Kayıtsız Üye
Hocam bizi Allah yaratı bizi bizden daha iyi biliyor bizim acı çekecemizi hata yapacamızı bile bile bizi neden dünyaya dönderdi Allah uteala bizi çok seviyo ama neden bizi dünyaya gondermis


arifselim
– Dünya hayatında her istediğimiz hemen olsaydı dünya hayatı nasıl bir imtihan yeri olabilirdi? Bu hayatı bir imtihan ve mücadele yeri olarak görmelisin. Kötü düşünceler şeytandandır ve bunlardan dolayı Allah günah yazma.

Okudunuz mu?  Sigara nargile kokusu ve namaz

– Allah bizleri çok kısa bir süreliğine imtihana tabi tutmak için göndermiştir. Elbette Allah bizim neler yapacağımız bilir ama bunu bize göstererek ispat etmektedir. Eğer denemeden direk cehenneme atsaydı o zamanda insanoğlu Allah’ım beni denemeden ceza veriyorsun diyecekti.

Bu kategoride yer alan Şarkı dinlemek şarkı söylemek günah mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah bizi niye yarattı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.