Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:50
missa
Abone

Küfür ile ilgili sorular

Küfür ile ilgili bir kaç sorum var .

Hasan.
sizlere bir kaç sorum olacaktı.Bir kişiye küfür edip hakaret etmenin günah olduğunu biliyorum.ama ben kendi kendime küfür ediyorum.yani kendi kendime derken mesela bir işim düzgün gitmeyince kendi kendime Hay ben bu işin ……… diyorum. bu günahmıdır ?


Cevap: Küfür ile ilgili bir kaç sorum var .

elif gibi…
bununla ilgili çok bilgim yok ama uygun olmadığını biliyorum. çünkü nasıl ve hangi şekilde yaşamamız gerektiği Kur’an’da açıklanmıştır. ve de Kur’an’ı en iyi şekilde yaşayan Peygamber Efendimizin ağzından kötü bir kelime çıktığı da görülmemiş. İnsanlığa Rahmet Peygamber Efendimiz böyle yapmıyorsa bizim böyle yapmamız pek uygun değil.
en iyisi sen kendini tutmaya çalış hasan kardeş. Allah yardımcın olsun.

Okudunuz mu?  Haram işleyen bir insana saygı duymak günah mıdır?

Küfür ile ilgili sorular

Kayıtsız Üye
1-Şakasına "Allah rahmet eylesin" "Allah belanı versin" gibi sözler söylendiği takdirde kişi imandan çıkar mı?

2-Tuvalette veya banyoda Dinî şeylerin akla gelmesi imandan çıkarır mı?
Bu tür ortamlarda kişi iç sesinden Dinî şeyi tekrar ederse imandan çıkar mı?

3-Facebook’ta vs. sosyal medya mecralarındaki kişi karşısına çıkan Ayet ve Hadisleri okumazsa ve geçerse imandan çıkar mı?

4-Ereksiyon halinde iken bir kişi Dinî şeyler okuyabilir ya da yapabilir mi? Yaparsa imanı gider mi? Mesela Meal okumak gibi.

5-Öğrenciyim ve okula gidişimi servis ile karşılıyorum.Serviste imandan çıkartma tehlikesi bulunan şarkılar var.Bunlara maruz kalmanın dinden çıkarılabileceği söyleniyor.Serviste giderken arka planda müzikler çalarken kulaklığımı takıp Dinî ses kayıtları ya da İlahi ya da Kur’an dinleyebilir miyim? Bu tür ortamlarda Kur’an dinlenebilir mi?

Okudunuz mu?  Dişi keçi adak ve kurban olur mu?

Yorum: Küfür ile ilgili sorular

İslam
1. şaka veya gerçek bu sözler dinden çıkarmaz
2. uygunsuz anlarda akıldan geçen dini şeyler dinden çıkarmaz.
3. Bu edepsizliktir.
4. Çok saçma düşünceler…

Kardeş sen tüm derdin dinden çıkma meselesi, al bir islam akaidi oku rahatla


Kayıtsız Üye
evde ne ben ne de kardeşlerim olarak birbirimize saygılı değiliz ama anneme saygısız davransak da hemen dövmez bekler beni anlamaya çalışır ama kardeşim bana küfretse sinirlerim ve döverim diğer büyük kardeşlerimde öyle (abi gibi) küçük kardeşler küfretse Kızılır ama küçüklere onlar küfretse onlara göre bir şey olmaz bu sebepten dolayı sizden bununla ilgili ayet ve hadis peygamberimiZ (sav.) saygı ve sevgi çerçevesini öğrenmek istiyorum hem kardeşime hemde anneme ve büyüklerime saygı sabır sevgi ölçüsünü sizden öğrenmek istiyorum lütfen…

Okudunuz mu?  Face ve benzeri sitelerde başkasına adına izinsiz hesap açamak Kul hakkı mı

Kayıtsız Üye
1. Müzik dinliycez araba sürerken ve sürmeden önce besmele çekebilir miyiz?

2. Yemek yerken karşı cinsi sadece düşünmek veya ona bakarak yemek yemek küfür mü?

3. Hint dizisinde hani doğru olmayan inanç var ve bu yüzden diziye bakarken yemek yenirse küfür mü işlenir?


ACİLSERVİS
Küfür Alaha ortak koşmaktır. Senin sorduğun sorular çok saçma hatta saçma ötesi. Küfrün ne olduğunu doğru öğren ve her hayırlı işte besbele çek neyin hayırlı neyin hayırsız olduğunuda kendin seç. Aşırı vesveselerin varsa bunun için de doktora gitmeyi ihmal etme.

Okudunuz mu?  Küçük abdestin arkasından meni veya mezi gelmesi

Kayıtsız Üye
Bu konuda kafam karışıyor, çünkü hani besmele ile haram bir şey yapılmaz. Haram bir şey işlenirken besmele ile aynı anda hayırlı bir şey yapmak küfür olmadığını mı demek istiyorsunuz?


ACİLSERVİS
Vesvese hastası olduğunu söylüyorum tedavi olman gerekir. Yemek yerken birini düşünmek küfür mü diye düşünen birini sağlıklı düşünmüş sayılmaz. Bundan benim çıkaracağım iki sonuç olur ya ağır bir vesvese hastalığı var yada hiç ilmihal dahi okumamış kendi dinine yabancı diye düşünürüm.


AyberkA
Selam arkadaşlar ben Ezan okunurken göz zinası yaparsak küfre düşer miyiz?
Ben Ezan bitince ağzımdan iyi lafı çıktı sonra pişman oldum ama küfre düştüm mü?
Birde içinde Allah yazan sus satan bir yer vardı aa Allah yazıyor diyip uzaklaşmaya çalıştım tabii sonra ben ne yapıyorum dedim pişmanlık duydum küfre düştüm mü?
Birde Dini objeleri görüş alanından çıkarıyorum sanki eğer kötü laf edersem onlara etmiş gibi oluyor. Ben bunları uzaklaştırarak küfre düştüm mü ?
Kur’an-ı Kerim’de olan bir Ayeti bildiğim hale vardı sanırım dedim küfre düştüm mü?
Okuduğunuz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Büyük Günahlar ve Büyük Sevaplar Nelerdir?

HADİE
Aman Allahım senin durumun çok kötü. Acilen bir doktora gitmen lazım hemen arayıp randevunu al. Doktordan sonra da dinini öğrenecek ders alacak bir yerler bul.


seyit gazi
< Selam arkadaşlar ben Ezan okunurken göz zinası yaparsak küfre düşer miyiz?
Ben Ezan bitince ağzımdan iyi lafı çıktı sonra pişman oldum ama küfre düştüm mü?
Birde içinde Allah yazan sus satan bir yer vardı aa Allah yazıyor diyip uzaklaşmaya çalıştım tabii sonra ben ne yapıyorum dedim pişmanlık duydum küfre düştüm mü?
Birde Dini objeleri görüş alanından çıkarıyorum sanki eğer kötü laf edersem onlara etmiş gibi oluyor. Ben bunları uzaklaştırarak küfre düştüm mü ?
Kur’an-ı Kerim’de olan bir Ayeti bildiğim hale vardı sanırım dedim küfre düştüm mü?
Okuduğunuz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. >

güzel kardeşim genel olarak gördüğümü söyleyeyim. insanlar Allah ı tanımıyorlar ki, Allah a ortak koşsunlar; islamı bilmiyorlar ki inkar etsinler, yüz çevirsinler veya üzerini örtsünler. insanlar hem dinlerini bilmiyorlar, hem küfre düşmekten korkuyorlar. kimisinin dinini öğrenmek veya kendini düzeltmek gibi bir gayreti de yok. hem karı kız ayakları olsun, hem laylay lom olsun, hem gırgır şamata olsun; o arada da küfre düşmeyeyim istiyorlar, bunun çelişkisini yaşıyorlar. kimisi de ben Allah a vereyim ama Allah bana karışmasın istiyor. ben Allah a ramazanı vereyim, yaz tatilini alayım; zekatı sadakayı vereyim, arada da günaha masiyete bulaşayım istiyor. insanlar ben bir çalışmaya iştirak edeyim arada hayırlar yapayım, geri kalan vaktimi de kafama göre umursamadan şekillendirebileyim, kendi muhasebemi yapmayayım istiyorlar.üstelik kendilerininde hayırlı yollarda olduklarına hükmediyorlar.yok böyle değil, Allah bizden bir şey istemiyor. sadece pis ve bize zararlı şeylere yasaklıyor ve bizim kul olduğumuzun bilincinde yaşamamızı istiyor. çok fazla kaçılmayacak, fazla da zıplanmayacak nokta şu ki; aciz olduğunun kul olduğunun yaratılmış olduğunun, başıboş bırakılmadığının ve tekrar Rabbine döndürüleceğini bilmeyen kimse yoktur.

Okudunuz mu?  Youtube kanalı ile para kazanmak helal mi

her ademoğlu hata yaparmış, hayırlıları tevbe ederlermiş. öncelikle yaptıklarımıza takılmadan bu çelişkilerden sıyrılıp, aklı başında şuur üzere yaşamamız gerekir. mesele; bize bir faydası olmayan, elimizi ayağımızı titreten, ne yapacağımızı bilmez vaziyette korkularımızla kendimizi korkutmak değildir; şuur üzere yaşamaktır. şöyle düşün… hayırlı gönlünce birini bulsan, bir yuva kursan bitiyor mu ? bitmiyor. şeytan yirmi sene bekleyip bu yuvayı dağıtabiliyor. başını ellerinin arasına koyup korkularla yaşamanın ben ne yapacam diye düşünmenin bir anlamı var mı ? o da yok. böyle yaparak bir evlilik değil 20, 1 sene bile dayanmaz. bunun yerine esas olan; hanımdan faydalanıp, çocuklardan faydalanıp, sorumluluklarını yerine getirip, keyfini sürüp şuurlu ve dikkatli yaşamaktır. veya şöyle düşün… güzel güzel çalışsan etsen, senelerce biriktirsen yetiyor mu ? yetmiyor. insan yanlış kararlarla 40 senede biriktirdiğini bir sene de tüketebiliyor. yani demem o ki yapılması gereken; aklı başında dikkatli hareket etmektir. kaygının korkunun kendini ezmenin kimseye faydası yoktur. herşey ciddi olduğu gibi bu olay da ciddi. bizim yapmak istediğimiz: hiç okula gitmeden profesör olmayı istemek, hiç evi hanımı sormadan sorumlulukları yerine getirmeden çocukların yüzüne bakmadan mutlu bir aile hayatı sürmeyi hayırlı meyveler almayı istemek, hiç çalışmadan ve kafamıza göre davranıp zengin olmayı istemek, hiç ekmeden biçmeye çalışmak gibi bir şey.

Okudunuz mu?  Dua en kolay nasıl ezberlenir

olay bu kardeşim… yaratıldık, başı boş bırakılmadık ve tekrar Rabbimize döndürüleceğiz. önemli olan hayatta yapılması gereken basit değişiklikleri yapmak, basit adımları atmaktır.


küfür soruları

Bu kategoride yer alan Niçin Evlenilir, Evliliğin Amacı Nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Küfür ile ilgili sorular Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.