Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:34
missa5
Abone

Üç talak ile boşanıp tekrar nikah kıymak

Üç talak ile boşanıp tekrar nikah kıymak

Kayıtsız Üye
3 talakla boşanmış birisi Hanefi mezhebine göre evlendiyse safiye gore tekrar nikah kiyabilir diyorlar. (İbni abidin reddul muhtar). Biz resmi nikah ve düğünden sonra yani babamlik bir sıkıntı yoktu evlenmeye izni vardı ançak nikahta babam ya da başka bir velim yoktu ama iki erkek Salih şahit vardı. Nikah safiye gore uygun olmus mudur? 3 talakla bosanmadik ancak içimde hep şüphe var eğer bir gün kötü bişey olursa diye.

Okudunuz mu?  Farz dışında yapılan ibadetlere ne ad verilir ve bunlar nelerdir?

Yorum: Üç talak ile boşanıp tekrar nikah kıymak

İslam
Bu düşünce çok saçma ve asla dinde yeri yok
Hanefi ile şafii ve diğer mezhepler bu konuda aynı görüştedir çünkü bu konuda açık ayet var.
Boşanan çiftler evlenmek istediklerinde başkasıyla evlenip boşanmadan asla bir daha evlenemezler.

Okudunuz mu?  ASMR Dinlemek Ve İzlemek

safiye gore tekrar nikah kiymak

Bu kategoride yer alan Hz Muhammed islam dinini anlatırken kullandığı yöntem ve metod nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Üç talak ile boşanıp tekrar nikah kıymak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.