Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:35
missa5
Abone

Peygamberin yanında sesini yükseltmek

Peygamberin yanında sesini yükseltmek

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm. Hucurat suresinin 2.ayetinin tefsiri hakkinda bir sorum var
Ey iman edenler! Seslerinizi Peygamberin sesinin üstünde yükseltmeyin, konuşurken birbirinize bağırdığınız gibi (çağırmak için) ona bağırmayın; (yoksa) siz farkına varmadan amelleriniz boşa gidiverir. (Hucûrat, 2)
Asagidaki iki tefsirde doğru mu
1."Yani Resûlullah (s.a.v) Efendimiz’le konuşurken kesinlikle ondan daha yüksek bir sesle konuşulmaması, insanların birbiriyle konuşur gibi bağırarak, çağırarak konuşmaması.

Okudunuz mu?  İman konusunda vesvese

2. Bu âyet-i kerîme bugün de hâlâ geçerlidir. Medine-i Münevvere’de, Resûlullah’ın (s.a.v) kabrinde yani, Mescid-i Nebevi’de bağırarak değil, kısık sesle, gizli konuşulması gerekir. Yüksek sesle konuşmak ve sırtını Resûlullah’ın (s.a.v) kabrine dönmek, âdaba muhalif bir harekettir. İnsanın amellerinin ve sevaplarının boşa gitmesine sebep olur."
Ikincisinde Mescid-i Nebevi’de yüksek sesle konusmak amellerin bosa cikacagi yaziyor. Yani bu su mu demek: kim Peygamberimizin (asm) kabrinde sesini yükseltirse (bagirmak, ciglik atmak) kötü niyeti olmasada cehennemliktir amel defterin ahiret gününde bos cikacagindan dolayi.
Yoksa yanlis mi anladim
Yardimci olursaniz sevinirim. Tesekkürler

Okudunuz mu?  İhtilam olamıyorum ne yapmalıyım?

Yorum: Peygamberin yanında sesini yükseltmek

imam
Ayette sözü edilen sadece Peygambere yakın olanlar değil bizim içinde geçerlidir
Kim hadis var bu konuda dendiği halde hala kabul etmiyorsa aynı duruma düşer

Bu kategoride yer alan Namaz vaktinde idrar kaçırıyormuş gibi hissediyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberin yanında sesini yükseltmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.