Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:04
sizden92
Abone

Anne babaya hizmet etmenin sevabı

Anne babaya hizmet etmenin sevabı

hayırlısı23
Evde misafirlere çay doldurmak istememem ve babamla kavga etmemiz

Arkadaşlar merhaba 25 yaşında bir erkeğim ve 17 yaşında bir kardeşim var. Çocukluktan beri ev işlerine sürekli anneme yardım etmeme rağmen halen bana bu işleri yaptırıyorlar ve ben de kardeşime yaptırın ona hiç yaptırmıyorsunuz dediğimde sen kaç kez çay doldurdunki kaç kez yardım ettin ki falan dediler ben de babamla kavga ettim. Sorum şu ki ben çay doldurmak zorunda değilim, misafirlere ben bugüne kadar sürekli hoşgeldiniz deyip muhabbetlerine ortak olmaya çalıştım herkes de beni sever ama annem babam böyle dedikten sonra sılahı rahim ve misafir ziyaretleri yapmamaya karar verdim. Beni delirttiler iyice.Çünkü her defasında böyle çay doldurma sorunu ortaya çıkıyor. Bu sebepten ötürü artık misafir ziyaretlerine katılmayacağım ve eve gelenlere de hoşgeldiniz demiyeceğim. Kavga sırasında da annem babam bana benim hiçbir iş yapmadığımı söylediklerinde öfkeden, gebereyim Allah canımı alsın da kurtulayım siz de kurtulun dedim. Öfke ile söylenen laflardan sorumlu olurmuyuz acaba bunu merak ettim sizce nasıl tövbe etmeliyim? Ve ayrıca İslamda misafire çay doldurmak gibi bir zorunluluk var mıdır? Bu bir İslam geleneği midir??? Misafire çay doldurmadım diye günaha girer miyim ?

Okudunuz mu?  Tırnak yemek günah mıdır ?

Yorum: Evde misafirlere çay doldurmak istememem ve babamla kavga etmemiz

Şem’a
Baba ve annen senden hayır bir iş istiyorlar ve itaat etmen farzdır. Gece gündüz onlara hizmetse bile haklarını ödeyemezsin.
Tavsiyem onlar ölmeden kıymetlerini bil yoksa çok pişman olursun


Yorum: Anne babaya hizmet etmenin sevabı

hayırlısı23
Anne babaya hizmet etmek farz mıdır? Ayeti kaynağını gösterirmisin?
Ben o zaman ömür boyu evden ayrılmayacak mıyım kendi hayatımı kuramıyacak mıyım onlara hizmet edecem diye?

Okudunuz mu?  Cünüpken diş teli taktırmak

Yorum: Evde misafirlere çay doldurmak istememem ve babamla kavga etmemiz

hayırlısı23
Sen her zaman annenin babanın yanındamısın her an istediklerini yerine getiriyor musun sanki..


Babaya hizmet, anne babaya yardım

Bu kategoride yer alan Birisine şeytan demek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Anne babaya hizmet etmenin sevabı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.