Anasayfa
4 Eylül 2022, 15:49
sizden5
Abone

Özür Sahibi

Özür Sahibi

Sahra 2001
Benim bir sorum olucakti
Misal birisi abdestini tutamiyor
Özür Sahibi olmak için bir namaz vaktinin basinda sonuna kadar bekler
Simdi diyelim
Öğlen Namazi okunda
2 saatimiz var
1 saat abdestini tutamiyor hep kaciriyor
kaldi 1 saat
o bir saat içinde hala daha devam ediyor
Fakat yarim saat kalasi durdu ve öylelikle öğleyi kildi
Fakat ikindide aynisi yine oldu
5/6 kere abdest aldi
ama son yarim saat durdu ve öylelikle ikindiyi kildi
Bu özre giriyor mu ?
2.sorum vaktinin sonuna kadar hep abdest almamiz lazim mi?
Yatsi ve Sabah namazının arasi 11 saat var
11 saate kadar abdestnen mi meşgul olmak lazim
veya 2/3/4 kere abdesti kacirsan özür sahibi oliyormusun

Okudunuz mu?  Şükür Namazı Nasıl kılınır?

Yorum: Özür Sahibi

Kayıtsız Üye
Kardeşim abdest alma vakitlerini namaz vakitlerine denk getir. Günün her anı abdestli olacaksın diye bir şart yok. Eğer özür sahibiysen bu konuda alimlerin belirttiği görüşler dışında sana bir tavsiye mest giy.


Özür sahibi

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Hayırlı Ramazanlar.

Okudunuz mu?  Kafire merhaba, günaydın, nasılsın demek küfür mü

1. Bir bayanın durmaksızın gelen akıntıları namazda da devam ederse ne yapılmalı ? Örneğin bir bayan teravih namazı kılmak isterse (ki bu biraz uzun sürecek) ve namaz içersinde akıntısı var mı yok mu kontrol edecek hali de olmadığına göre ne yapmalı ? Ben namaz kılarken sürekli akıntı geldi gelecek diye namazlarımı uzun uzun kılamıyorum. Bu durumda ne yapılır ? Özür sahibi sayıldığını biliyorum fakat iç çamaşırı kirlenmiş oluyor.

Okudunuz mu?  Allaha verilen söz için kefaret gerektirir mi yoksa yemin edenler mi kefaret öder?

2. Ve acaba her abdest öncesi tuvalete gidip taharetlenmek şart mıdır ? Afedersiniz ben her abdest öncesi taharetlenme zorunluluğum varmış gibi hissediyorum günlük akıntılarım olduğu için. Acaba bu kadarına gerek yok mudur ? Yani sadece pedi değiştirmek yeterli midir her abdest/namaz öncesi avret yerleri yıkamadan ?

Okudunuz mu?  İki karşı cinsin arkadaşlık boyutu nasıl olmalıdır?

3. Hocam çok uzun oldu hakkınızı helal edin son bir soru. Ben bazı günler 2 veya 3 değişik hap kullanmak zorunda kalıyorum ve bu yüzden midir bilmiyorum ama gün boyu sürekli yelleniyorum. Fakat kokusuz ve sessiz bir şekilde. Tam abdest alıp namaz kılacam yine devam ediyor hatta namazda bile. Bu durumda özür sahibi sayılır mıyım ? Abdest alıp dilediğim gibi namazlarımı kılabilir miyim ?

Okudunuz mu?  Vesveseye aldırmamak günah mı?

Şimdiden vereceğiniz cevaplar için çok çok sağ olun. Allah (c.c) razı olsun.


Yorum: Özür Sahibi

mum
1. Kadının özrü varsa bez takacak ve aksa bile dilediği kadar namaz kılabilir. Her farz vakit için bir abdest alır ve dilediği kadar nafile kılar.
2. Kir varsa necaset varsa taharet şarttır, yoksa sünnettir.
3. vesvesedir

Okudunuz mu?  10 yıla yakın istimlaya alışan bir insan onu bıraktıktan sonra vücudu eski haline geri gelir mi?

Kayıtsız Üye
1. Yani her vakit girdiğinde bez takıp diğer vakite kadar kontrol etmeden, gönül rahatlığıyla namaz kılabilir mi akıntı dahi olsa ? Ve akıntı necaset sayılmaz mı, namaza zararı olmaz mı ? Günah işlemiş gibi hissediyorum.

3. Hocam vesvese olduğunu zannetmiyorum çünkü hissediyorum. Abdest almadığımda da öyle oluyor mu olmuyor mu bilmiyorum ama daha çok abdestli kalmaya çalıştığımda oluyor. Ne yapmam lazım bilmiyorum.

Bu kategoride yer alan Peygamber efendimizin, örtünme konusunda bir hadisi varmış. örtü hadisi hangisi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Özür Sahibi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.