Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:31
missa0
Abone

Düğünde takılan takılar kime aittir

Düğünde takılan hediyeler kime aittir?

HADİE
Maddi konular yüzünden evliliğe art niyetler sokulmamalı çiftler anlaşarak konuşarak bu problemi çözmelidir ama bu işi çözmek en çok erkeğe yakışır o yüzden kırıcı olmamak akıllı davranmak gerekir


Düğünde takılan takılar kime aittir

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm size bir sorum olacaktı. Benim düğünde takılan takıları ailem aldı eşimin haberi yok hiç göstermediler aileme getirilen paraları altınları aldılar ve ben eşime karşı suçluluk duygusu hissediyorum acaba eşiminde hakkı mıydı o paralar altınlar günah mı oldu acaba çünkü eşime söylemedim ailemin aldıklarını. Ailemin durumu orta o yüzden aldılar ama almasalar da olurdu yani

Okudunuz mu?  Mezar yaptırmanın sevabı var mıdır?

Yorum: Düğünde takılan takılar kime aittir

Güleryüz
Düğünde geline kendi akrabaları tarafından takılan takıları kendi ailesine vermesi hakkı mıdır)daha sonra takı takanların düğünü olduğu zaman gelin takı takmak istediğini söylese kocanın ailen aldı altınları o halde ailen yapsın deme hakkı var mı.(gelin çalışıyor para kazanmasına güvenerek veriyor verirken kocasına ailesine vermek istediğini de söylüyor başta ses çıkarmıyor sonradan sorun yapıp yüzüne vuruyor)

Okudunuz mu?  Sözünde durmayanlara karş ı insanlar nasıl davranırlar?

muvaffak
Takılan takılar gelin ve damadındır. Ailelerin takılarda hakkı yoktur. Takılan takıları sonraki düğünlerde başkalarına takmak ise adettir, fıkhi bir yönü yoktur. Ortak mal üzerinde tasarruf yapılırken istişare ve rıza önceliklidir, dikkat edilmesi lazımdır.


eylulgunes
Kadına takılan bilezik kadının midir? 3 aylık evlilik içinde Erkek bunları karşından almak için ona saldırma hakkına mı sahiptir? altınlar için kadına ve ailesine hakaret eden senden ayrılacağım sen karım değilsin deyip kötü sözler eden erkek haklı mıdır? Kadın vermeyeceğim dediğinde saldırmaya devam ettiği için kadın polisi arayıp şikayet edince darp raporu alınca ve erkeğe 30 gün uzaklaştırma verilince erkek uslanır mı? Boşanmak mı gerekir yoksa sürer mi bu YUVA?

Okudunuz mu?  Sadatı Nakşibendi Silsilesi Tüm kolları hangileridir?

Ensar
Sevgili kardeşim öncelik olarak bir örf var ise aranızda o örf ve adeti uygularsınız. Önceden anlaştığınız bir anlaşmada varsa uyulur. Eğer bunlar yoksa kime neler verildi ve takıldıysa onlar o kişinin olur zekâtını da o kişi verir.
Boşanma ve eşi şikayet konusunda sabırlı ve müsamahakar davranın inşAllah zamanla aranızda ülfet ve bağ olur anlaşırsınız. Oturup iki aklıllı kişiler olarak anlaşabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Alevi mezhebi

düğünde takılan takılar zekat sayılır mı

Bu kategoride yer alan Merhamet etmeyene merhamet edilmez anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Düğünde takılan takılar kime aittir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.