Anasayfa
19 Ekim 2022, 8:44
sizden7
Abone

Sürekli mutsuzum ne yapmalıyım

Sürekli mutsuzum ne yapmalıyım

knşcknçkşyvr
Selamün Aleyküm
Ben 17 yaşında Kuran kursuna giden bir öğrenciyim. Hafızlık yapmak isteyen biriyim ve bu konuda defalarca sınandım. yani 2 sınava girdim ikisinde de ezberim olduğu halde geçemedim. neyse hayatım böyle ama hafızlık yapmaktan vazgeçmedim yeni bir kursta yüzüne olarak kurana yine başladım aynı diğer arkadaşlarımdan önde ezber yapıyorum bu dönem sonunda inşaAllah yeni bir sınava daha girip hafızlığa geçeceğim.

Okudunuz mu?  Şunu yapmak artık farz oldu demek şirk mi?

Benim derdim bir türlü içimdeki sıkıntılar gitmiyor. içimde hep bir huzursuzluk hali var. hergün kuranla ilgileniiyorum ama bu içimdeki huzursuzluk hali bitmiyor. 2 sene önce Örgün eğitimden sırf dünya saçma geliyor, boş geliyor, insanlar yaratılma amaçlarına uygun birşeyler yapmıyor diye ayrıldım ve hafızlık yoluna girdim. çevremdeki insanlarda hep bir sahtelik buluyorum ve bu bana mutsuzluğu daha da yaşamama neden oluyor. insanlara güveniyorum sonra darbe yiyip güvenmiyorum güvenmediğim içinde onlardan uzak olmak istiyorum. onlara güvenmediğimden dolayı yüzlerine gülmek istemiyorum. insanlarla ilişkilerim iyi gitmiyor. çevreme bakıyorum hiç güvenebileceğim insan kalmıyor. ve yalnız kalıyorum. İstediğim şey ya güvenebileceğim bir ortamda yaşamak yada yaşamamak. daha sonra bakıyorum imtihandayım hayatı sanki sırf zaruriyeten yaşıyorum. mutlu değilim. ayrıca kendimi de pek beğenmiyorum. ne yapsam kendimde de bir kusur buluyorum , insanlarda da. içimde yaptıklarımı sorgulayan bir ses var sürekli bana huzur vermiyor. Ayrıca bir mutlu oluyorum bir mutsuz sürekli duygu değişimi yaşıyorum. fakat genelde umutsuz, hüzünlü ve mutsuzum. Duygusal bir insanım.

Okudunuz mu?  Zina yapan bir kişi namus bir kızla evlenirse günah mı işlemiş olur yoksa dinden mi çıkmış olur?

ne yapmalıyım? önerilerinizi bekliyorum


Yorum: Sürekli mutsuzum ne yapmalıyım

Yaralı Melle
İnsanın özellikle müslümanın arada bir dertlenmesi normaldir hepimize böyle ruh haleti gelir ama bir kaç gün geçer.
İnşirah suresini içten samimi olarak şifa niyetine okumanı tavsiye ederim

Kur’an Var Keder Yok – Nureddin YILDIZ


Yorum: Sürekli mutsuzum ne yapmalıyım

Çiçekkız
Ergenlik döneminde insan arayış içinde olabiliyor. Biraz da bu acılardan bak kendıne. Fızyolojık durum,geçici bir dönem. Her insan öyle calkantılı dönemlerden,arayışlardan geçmiştır. InsaAllah tez zamanda atlatırsın. Çok takılma. Yaş ilerledikçe oturuyor bazı şeyler


issizim imtihandayim, Cok mutsuzum, cok mutsuzum ne yapmaliyim

Bu kategoride yer alan Espri amaçlı ''İnşaAllah MaaşAllah'' Demek Günah sayılırmı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sürekli mutsuzum ne yapmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.