Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:21
sizden09
Abone

Rüyada karabasan gelmesi

Rüyada karabasan gelmesi

tartuğ
Selamün aleyküm arkadaşlar.Bana arasırada karabasan geliyor,bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.Kimi o bir rüyadır diyor ama ben birebir yaşıyorum ve vücudumun sanki çekildiğini hissediyorum.Parmağımı dahi kıpırdatamıyorum,bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.Selam ve dua ile…


>: Rüyada karabasan gelmesi

dEEp
Ara sıra benide Rahatsız Eder…Hiç bir şekilde kıpırdayamıyorsun…ben o esnada Allahu ekber diyorum içimden defalarca..ve bunu duyabiliyorum..sonra uyanıyorum..
ama salavat getirmek kalkıp iki rekat namaz kılmak..daha iyidir


Cevap: Rüyada karabasan gelmesi

Muhammed
Karabasan denilen şey, eskiden halk tarafından bu ismi almış olan ve sadece uyku halinde kanın ağırlaşma durumudur.
kişi uaynmak ister ama vücudu ağırlaşır kalkamaz.


Karabasan hakkında soru

hzyusufsa
Başıma çok tuhaf bir olay geldi ya arkadaşlar gece uyurken yattıgınız yerde ekmek kırıntısı bırakmamaya çok dikkat edin hiç efsane hikaye fln değil gerçekmiş ekmek kırıntısına neden bu kadar zıtlar anlamıyorum geçen annemin aldıgı kurabiyeleri yemek istedim bilgisayar başında yataga kurulmuş yatıyordum kalkmaya üşendim aldım yatakta yedim sonra akşamda nerden biliyim uyudum gitti sabaha rüyamda eyvah cin gelmiş diye çok korkulu bir rüya gördüm güya gerçekten gelmişler fln zor uyandım bir şey söylicem sesim çıkmıyor gibi oluyordu sonra kalktım televizyon izliyim dedim sonra baktım yatagın altında ekmek kırıntıları kalmış toparlandım gittim öteki odada kardeşimin odasında yattım bu seferde rüyamda kadının biri geldi yüzümden öptü öptü gitti ne yapıcam bilmiyorum evde tek başıma takılmaya tırsıyorum şu aralar ne yapsam güvenli hissetmek için acaba ya

Okudunuz mu?  Alışveriş bonus caiz mi?

Sözlük
Karabasan; Kabuslar daha çok uykunun ikinci yarısında yani gece yarısından sonra olurken karabasan uykuya dalmak üzere iken üzerinde bir ağırlıkla hareket edememe duygusu yoğun bir korku ile yaşanır kısa sürede de düzelir Kabuslar uyanınca hatırlanır ve tekrar uyumakta o kadar güçtür ki kabusa kaldığı yerden devam etmekten korkulur Uyurgezerler de diğerlerini korkutur Yarı uykuda yarı uyanıktır uyurgezerler Sorulan soruları yanıtsız bırakırlar garip davranışlar gösterirler Bu halleri de onları gözleyeni korkutur Karabasanın nedeni; uykudan uyanılmasına karşın REM uykusundaki fizyolojik felç halinin uyanır uyanmaz çözülmemesine bağlıdır.

Kardeşim tabiki yatakta ekmek veya başka kırıntılar bırakmak iyi değildir herşeyin edebine göre hareket edilmedir. Korkmana gerek yoktur, eğer korkun devam ederse sünnet olan korunma dualarını oku…

Okudunuz mu?  Mekruh işlemek Tövbe gerektirir mi ?

hzyusufsa
fena yusufladım ya denemek isteyen varsa denesin ekmek kırıntısıyla bir insanın başına bu olay geliyormuş ciddende ama kadının beni başka yataga geçtim diye yüzümden öpmesi beni tırsıtıyor insllh hoşuna fln gitmemişimdir öyle saçma sapan şeyler duymuştum eskiden aşık oluyormuş fln

Okudunuz mu?  Mezhep taklidi

Kayıtsız Üye
Bana iki defadır karabasan geliyor ilkinde rüya görüyordum sonra ismimi duydum ve uyandım başımda biri ismimi söylüyordu ama hareket edemiyordum çok hareket etmeye çalıştım bakmaya çalıştım ama hiç kıpırdayamadım. Geçen gün de yine uyurken biri üstümdeki yorganı çekiyordu gözümü açtım çok az kıpırdayabiliyordum ama başımı tam kaldıramıyordum sadece belli belirsiz kırmızılık görebiliyordum başımda biri gülüyordu üstümdeki yorganı çekiyordu ben yorgana sarıldım ama o yine gülerek çekiyordu birden fark etmeden ellerinden tuttum kötü hissettiren kocaman elleri vardı ben korktum sonra yine yorganı çekip üstümden biraz aldı. Tam uyandığımda aynı gördüğümdeki gibi yatıyordum yorgan aynı üstümden çekip aldığı gibiydi. Sizce bunun anlamı nedir

Okudunuz mu?  Şans oyunları haram mı?

arifselim
Rüyada karabasan gelmesi genellikle geçmişten kalan ve unutulmayan bazı sorunların olduğuna alamet eder. Bunun dışında karabasan bir çeşit uyku felci olduğu söylenmiştir. Bunlar sürekli olacak şeyler değildir. Uyumadan önce 7 defa ayetel kürsi oku ve öyle uyu. Allah’ın izniyle rahat edeceksin.

Okudunuz mu?  Sünnet izleri gusle mani midir ?

Kayıtsız Üye
Aslında gece lambam açık ama. Bi de gördüğümde sabahtı aydınlıktı ama bilemedim. Cevaplarınız için teşekkür ederiim


Kayıtsız Üye
Merhaba
Ben ara ara böyle rüyalar görmeye devam ediyorum. Bu sabaha doğru da yine aynı oldu. Uyurken birden üstümde cin gördüm ama bu sefer gördüm erkekti, yine gülüyordu. Sanki bana bir şey yapacakmış ama ben onu bacaklarımla tutmuştum ve bir şey yapacak diye korkup boğazını sıkıyordum boğmaya çalışıyordum onu ama o gülüyordu. Ben de aynı zamanda bağırıyordum ama sesim çıkmıyordu sonra uyandım. Uyandığımda aynı şekilde yatıyordum ve bağırıyordum, bağırarak uyandım. Sonra yine korka korka uyudum bu sefer de rüyamda birilerine bu gördüğüm rüyayı anlatıyordum cin gördüm falan diyordum.

Okudunuz mu?  Zinanın cezası evliler icin recm ise recmi kendimiz uygulayabirmiyiz?

Kayıtsız Üye
İyi günler
Rüyamda ilkin bir şey üstüme çöktü ve avretimi kara eliyle bastırmaya başladı. Ben uyandım ama yatağımdan kalkamadım, sağa sola dönemedim bir süre. Dilim dönmedi sonra ayetel kürsiyi okumayı başardım, okudum okudum sonunda yana doğru dönebildim. Boynumu elledim cevşenim yok iyice uykum kaçmasın diye kalkıp almadım. Dua ettim Rabbim uyuyabileyim diye çünkü erkenden işe gideceğim ve saat 3′ e yakın yatmıştım. Sonra uyumuşum. Bir rüya gördüm. Kaldığım eve bir hoca geliyor bizi okumaya. Beni okumaya başlayınca ben bayılıyorum. Ağzım açılıyor ordan cin çıkıyormuş. Ben bir şey çıktığını görmüyorum ama ağzım açık ve bir şey çıkarıyormuşum gibi halim olduğunu izliyorum. Sonra hocaya soruyorum evde namaz kılan günlük tesbihat dua etmeye çalışan bir insanım neden bu kadar okumama rağmen bana musallat oluyor. Ev arkadaşlarım bunları yapmamalarına rağmen onlar temiz çıkıyor. onlar da bu duruma şaşırıyorlar. Hocanın ne dediğini hatırlamaıyorum. Rüyamı tabir edebilir misiniz?

Okudunuz mu?  Gusül alırken bir yeri yıkamayı unutan kimse ne yapar

arifselim
Hayırlı günler. İlk gördüğün şey bir kabustur. Senin daha çok sık görmenin nedeni Bu konuda daha çok kafana takman ve düşünmenden dolayıdır. Ne kadar üzerinde durur ve önem verirsen bu o kadar büyür. Bunun için önemli olan hiç önemsememektir. Uyumadan önce 7 sefer ayetel kürsiyi oku ve sonra uyu. Allah’ın izniyle rahat edeceksin.


Kayıtsız Üye
Merhaba,ben bir süredir yaşadığım ve beni meraklandıran hatta endişelenmeme ve korkmama yol açan bir durumdan bahsetmek istiyorum.Daha önce de size yazmak istedim ama ertelemiştim.
Uykuya dalmadan önce Ayetel Kürsi,Kureyş ,Kafirun,Felak,Nas ve İhlas surelerini okumazsam o uykumda karabasan geliyor bana. Neredeyse iki yıl önce fark etmiştim bunu lakin ondan sonra çok olmadı ki dikkatimi çekmemeye başladı bu ; ancak şu sıralar tekrardan aynı şeyleri yaşamaya başladım. Karabasan sıradan bir karabasan olmuyor,kulaklarımda şiddetli bir baskı hissediyorum ve karabasan gidinceye kadar baskı devam ediyor hatta bir an kulağım patlayacak diye korkuyorum ama karabasanda el kol bağlı gibi , bir şey yapamıyorsunuz biliyorsunuz ki yani müdahele edemiyorum,bugün de çenemde hissettim bir baskıyı. Bana zarar verecekmişçesine basınç oluyor resmen. Açıkçası cinlerin karabasan halinde beni rahatsız ettiğini düşünüyorum ancak bu durumu anlayamıyorum. Günlük hayatımda onlarla uğraşan ,bu tür konularla haşır neşir olan bir insan değilim. Niçin beni sure yahut dua okumadan uykuya daldığımda rahatsız ediyorlar? Bu durumdan nasıl kurtulabilirim? Yardımcı olun ne olur bana. Teşekkür ederim,iyi günler.

Okudunuz mu?  Namaza yeni başladım çok istiyorum ama bir huzursuzluk var içimde

Ensar
Uyurken sürekli dua ve ayetler okuyun ve bunu huy haline getirin. Uyku sırasında her insanın başına gelebilecek tabii olaylar, siz sürekli ayetleri okumaya devam edin. Sol kol üzerine uyumaktan kaçının, yatma şeklinizi değiştirin sağ tarafa doğru uyumayı deneyin. Umulurki bu tür gece olaylarından kurtulursunuz.

Okudunuz mu?  Dini Soru Cevaplar

Kayıtsız Üye
Kardeşim bu olayın ismi uyku felcidir. bunu internete yazıp aratabilirsin buraya uzun uzun yazmayayım. yani korkulacak bişey yok . Sırt üstü yatmamaya çalış bir de çok uyunca ve düzensiz uyunca olur bu. uyku düzenine dikkat edersen gündüzleri de çok uyumazsan sorun çözülür. Geçmezse nörolojiye gidebilirsin.

Okudunuz mu?  Kendi cinsimden hoşlanıyor muyum

Ruyamda ustumdeki yorgani biri cekiyordu nedir

Bu kategoride yer alan Evlilikte Kaynananın Gelini Kıskanması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada karabasan gelmesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.