Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:25
sizden8
Abone

Hep yalnız yaşayanın evlenmesi

Hep yalnız yaşayanın evlenmesi

NurIsik
Selamun aleykum dostlar,

Ben 29 yasindayim ve Avrupada yasiyorum. Bu zamana kadar hep yalniz yasadim. Disari hayatim hiç olmadi, bu yüzdende topluma fazla karismadim. Ancak Camiye gittim. Son 2 senedir evlenmeye calistigim halde evlenemedim. Acaba neden diye hep düsündüm ve sunu anladim: Evlilik için sosyal altyapim yok. Cok sakin birisiyim ve kendi halinde yasayan birisiyim. Fakat kücük kücük adimlarla artik daha fazla sosyallesmem gerekiyor. Hemen gidip kiz bulup konusmam herhalde olmaz, cünki nasıl konusulur, nasıl bulunur bilmiyorum. Ne yapalim, görücü usulü denedik begenmediler, veyahut hiç tenezzül etmediler. Artik imtihanim bu benim. Bedensel olarak hemen bugün evlenmeyi arzu etsemde, evlenebilmem için malesef çok caba sarf etmem gerekiyor.

Okudunuz mu?  Seccadenin ön ve arka tarafını karıştırıp namaz kılmak

Nerden bileydim. Bunu kücüklükte kimse bana söylemediki. Cevrem müsait degildi, yalniz yetisdim. Kimse bana bunun ileride bana evlilik hususunda sorun yaratacagini söylemediki. 29 yasimda evlenmekten aciz kalacagimi kimse söylemediki. Gencligin verdigi sıkıntılarından sarhos olmus bir halde bunu anlıyamadımki.

Bunu sizinle paylasip sizin görüsünüzü merak ediyorum.

Hürmetlerimle

NurIsik


Yorum: Hep yalnız yaşayanın evlenmesi

Kayıtsız Üye
Kardeşim
Öncelikle Allah in selam rahmet ve bereketi uzerinde olsun
Yazdıklarında haklilik payi var
Bende senin yaslarindayim avrupada yaşıyorum ve evlenmedim
Lafi çok uzatim kafani katistirmayacam
Kisa bir ornek verecem
Hayatta bir seyi elde etmek için
Iki tur caba gerekir
Birincisi bizzat uğraşmak ,girismek,bir seyler yapmak
( ki burda evlilik konusunda yapilack olan
Sosyallesmek,kizlarla konuşmak,tanışmak vs vs
Ama bunun yan etkileri var ve bu seni adim adim gunaha goturebilir
Fakat bunu dengeli bir sekilde yapabilirdin
Sosyal olup harama helale dikkat edilebilir
Evlilik amacli kizlarla mesafeli bir sekilde baglantili olabilir gorucu usulu vb gibi

Okudunuz mu?  İslamda Dinde Sayıların Hikmeti Nedir?

Bunun disinda ikinci secenek AllahTan istemek
Kardesim ser seccadeni her gece hacet namazı kil
Allah tan iste
Rabbim muradim Hayirli bir evlilik
Elimden gelen yada gelmeyen her neyse gecti artik
Senden hayirli temiz bir evlilik icim karsima razı olacagin birbirimizi sevebilecgim bir es cikarmani istiyorum
Diye dua et
Bir gece on gece herkeirse her gece namazını kil
Allah insAllah sanada hayirli bir es nasip eder
Unutma hiç bir şey zor degil
Sadece biz istemeyi beceremiyoruz
Allah emanet ol

Okudunuz mu?  Ebu Talibin adı nedir

Yorum: Hep yalnız yaşayanın evlenmesi

NurIsik
Evet kardesim. Gercektende istemeyi bilmiyorum. Eger adam gibi isteseydim, belki coktan olacakti. Dedigin gibi, yasim 28. Bu yasdan sonra kendimi denistirmeye calisiyorum, kücük kücük adimlarla. Ve hiç durmadan dua ediyorum. Yinede evlenmekte aciz kaldigimi görüyorum. Ne yapalim, benimde imtihanim bu. Ben elimden geleni yapmaya devam edeceyim. Allahim (c.c.) elbet banada bir kapi acar. Koca daglari Yaratana, bana evlilik sebeplerini yaratmasi çok basit birsey. Nice insanlari evlendirmis. Ama dedigim gibi. Bu zamanda, dizileri özenti alan kizlar benim gibilerine hiç ilgi duymuyor. Bakalim hayirlisi.

Okudunuz mu?  Birkaç islami sorum var (11 dini soru ve cevap)

Allah razı olsun


Yorum: Hep yalnız yaşayanın evlenmesi

combatant
Ben de anlamıyorum. Bir insanın annesi veya ona eş arayacak bir yakını yoksa veya bulamıyorlarsa bu kişi nasıl evlenecek? Hem kızlarla lüzumsuz konuşmak günah ve evlenecek birini bulma imkanı yoksa ne yapacak? Evden işe, işten eve gidip sosyal hayatı olmayan bir kişi mesela.

Okudunuz mu?  Nasıl Hazır CEvap olunur ?

Şem’a
Evlilikte öncülük etmesi gereken akrabalardır dostlardır
Çevrelerinde iyi ve münasip birini gördüklerinde tavsiye etmelidirler


NurIsik
Annem coktan vefat etti, benimle yasayan sadece çok yasli Babam var, sayisiz israrima ragmen araciligi beceremiyor. Onlarca kisiye, tanidigim herkeze defalarca yalvardim. Hatta teyzeme, dayima … Hepsi basindan atip: Kendin gezip tozup bul. Internetden bul diyorlar. Bende o isi malesef beceremedigim için, yalniz kaldim. Kendim nasıl bulacam. Disarda rastgele sürekli kizlara bakamamki. Neyin nesi bilmiyorum. Her baktığımda nefsime agir geliyor ve sıkıntı oluyor. Yasda gelmis 28’e. Yas ilerledikcede insan artik evliliksiz bir hayata alismis oluyor.

Okudunuz mu?  Üstümüze sıçrayan ve kalıntı olabilcek damlalar...

hayırlısı23
İyi güzel akrabalar bulsun diyorsunuz da bulamıyorlar işte, türk kızlarına bir şey beğendirmek çok zor. Yok evi arabası olsun karizmatik olsun beni sürekli gezdirsin lüks restaurantlarda yemek yedirsin, altın karat yüzük alsın, düğünüm şurda olsun gibi saçmasapan istekleri oluyor. Hal böyle olunca kişinin kendi kafasına uygun birisini bulması için kızla konuşması onu tanıması gerekiyor ama siz buna günah diyorsunuz . Arkadaşın da dediği gibi hiç kimse bulamıyorsa iş başa düştüğünde evlilik için bir bayanla konuşup anlaşmak niye günah olsun?

Ben türk kızı ile evlenmek istemiyor yabancı bir bayanla evlilik yapmak istiyorum ilerde okulum bittiğinde. Akrabalarım ya da ailem dil lisan bilmiyorlar ki bulsunlar bana yabancı kızı. Ama benim yabancı lisanım var ve konuşup anlaşarak bu evliliği sağlayabilirim. Bu durumda bir an önce evlenmem gerekiyorsa bunu yapmak neden günah olsun? Lütfen açıklayınız.

Okudunuz mu?  İçinde fesat bir amaç yokken yanlış bir cümle kullanmak

NurIsik
Kardesim, sorun surda yatiyor: Cevrem yok, bu zamandaki genclere ayak uyduramiyorum. Bu sekilde sadece ise gidip geliyorum. Zoraki bir sekilde disarida sokakta rastgele birisiyle konusmam bana ne kazandiracak? Evlenecegim diye, sürekli kadinlarami bakacagim? Neye göre ölceceyim? Ancak görünüse göre. Zaten disarida rastgele olmaz bu isler. Onunla flirt edeceksin, gezdireceksin konusacaksin. Buda tehlikeli bir cizgi. Hem dedigim gibi Nefsim bunu kaldirmiyor, bana sıkıntı oluyor. Hem tirende gidip gelirken hiç türk kizlarina karsilasmiyorum. Yani bu duruma ne yapacagim? Gayri-Müslüman olanlar Allah’a inanmiyor, onlarla evlenmek zinadir. Internetden bulmayada calistim, konustum.. fakat bir türlü beni begenmiyorlar, cünki onlarda anliyor benim çok sakin ve kendi halinde birisi oldugumu, hemen sıkılıp konuyu kapatıyorlar. Benim fitratim böyle, denistirememki kardesim. Kizlar dizilerle büyüdügü için, beklentileri çok yüksek oluyor. Kendilerini eglendirecek palyanco ariyorlar.

Okudunuz mu?  İmam Nikahı denen birşey var mıdır ?

combatant
@Şem’a hocam, sorduğum soru tam konuyu açan arkadaşın durumu gibi. Kız bulacak akrabalar, yakınlar da yoksa bu arkadaşımız ne yapacak? Flört etse günah. Başkası da aracı olmuyor. Sosyal hayatı da yok. Zaten olsa da kızlarla içli dışlı olmak yine günah. Yolda gördüğü bir kıza da durup dururken evlenme teklifi de yapamaz ki. Görücü usulü imkanı yok. O zaman bu arkadaşımız nasıl evlenebilir?

Okudunuz mu?  Yüzdeki lekeler için okunacak dualar

NurIsik
combatant kardesim. Allah senden razı olsun. Beni birisinin anladigini bilmem bana çok iyi geliyor. Bende bilmiyorum nasıl evlenecegimi. Rabbim insAllah bir Lütüfda bulunurda su fakir kuluna evliligi hayirlisiyla bahsederse, su gariban kulunu sevindirmis olur. Sabretmekten baska yapabileceyim bir şey yok.


combatant
Kız bulacak akrabalar, yakınlar da yoksa bu arkadaşımız ne yapacak? Flört etse günah. Başkası da aracı olmuyor. Sosyal hayatı da yok. Zaten olsa da kızlarla içli dışlı olmak yine günah. Yolda gördüğü bir kıza da durup dururken evlenme teklifi de yapamaz ki. Görücü usulü imkanı yok. O zaman bu arkadaşımız nasıl evlenebilir?
Konuyu açan arkadaşın sorusu hâlâ cevaplanmamış. Yok mu cevap verebilecek bir hoca? Gerçekten cevabı çok merak ediyorum. Yani görücü usulü imkanı yoksa ne yapılmalı?

Bu kategoride yer alan İntihar etmenin günah olduğunu bile bile intihar edenin durumu nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hep yalnız yaşayanın evlenmesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.