Anasayfa
1 Ekim 2023, 13:31
Rüya Yorumu
Yönetici

İstiharede evleneceğin kişiyi görmek

İstiharede evleneceğin kişiyi görmek

Kayıtsız Üye
İstihare ye yattığımda evlenmeyi düşündüğüm adam denizin içinde gülüyor ben toprağın üstünde ağlıyordum sesli bir şekilde değil ama canım yanarak güya başkasıyla evlenecekmiş o yüzden o masmavi denizin içinde gülüyordu ben karada ağlıyordum


Yorum: İstiharede evleneceğin kişiyi görmek

arifselim
Bu rüya hem olumlu hemde olumsuz işaretleri içeren bir rüyadır yani manası çok açık değildir. Bu tür rüyalarda istihare için en doğru yorum senin içine o konuda gelen hissindir. Yani senin kalbinin meylettiği şey sana en açık işaret olarak kabul edilir.


Rüyada evleneceğin adamı görmek

Kayıtsız Üye
İyi günler benim bir kaç sene önce konuştuğum bir çocuk vardı hala bazen karşılaşırız ben gecen aksam çok dua ettim evleneceğim adamı göreyim diye çok içten isteyerek ettim ve rüyamda onu gördüm evimin önüne geliyordu ayrıca ben o rüyada ehliyetsiz araba kullaniyordum arabada onubgorumce kaçtım eve geldiğimde camin onundeydi acaba nedir anlami


Yorum: İstiharede evleneceğin kişiyi görmek

arifselim
Hayırlı günler. Duan kabul olur yada olmaz onu biz bilemeyiz ama bir rüya ile evleneceğin kişiyi görmek istemek diye bir şey yoktur. Ne öyle bir ibadet nede öyle bir dua vardır. Yani rüyan doğru da olabilir olmaya da bilir. Bunu ancak Allah bilir. Bizim tavsiyemiz ise, bu tür istekler boş ve gereksiz işlerdir. Bunlardan asla bir mana çıkarılamaz.

Okudunuz mu?  İstiharede deniz ve gökyüzü görmek

GULCE35
Merhabalar dün rüyamda cumhur başkanini gördüm makam arabasiyla benim evime geldi namaz kildi diye hatirliyorum sonra onu öldürmek isteyen birileri varmiş diyorum siz hemen gidin görmesinler burada makam arabasina kadar beraber gidiyoruz ve onu gönderiyorum cumhur başkaninin dr önlüğü varmiş eve geliyorum onu görüyorum hemen sakliyorum daha sonra köyde oluyorum bir yere gidiyormuşum önde ben arkamda kiz kardeşim ziplayarak adim atiyorum ama havaya cikiyorum uzağa doğru öyle uça uça gittim. Sonra bir kil kopariyorum cimbizla kalin bir kil.. çok enteresandi anlam veremedim. şimdiden teşekkür ederim


arifselim
Merhabalar. Rüyan içinde gördüğün tüm ayrıntılar birbirine yakın anlamda olup çok hayırlıdır. Çözülmesini istediğin işlerinin çözülmesine ve yoluna gireceğine, önüne büyük fırsatlar çıkacağına ve bunları değerlendireceğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Meraba birzaman önce rüyamda evleneceğim kişiyi görmek için dua edip yattım rüyada bir kabin içinde bulanık şu vardı üstünde küçük küçük pırlanta taneleri vardı elimi kaba daldırdım ve alttan üsttekilerden daha büyük nohut kadar pırlanta avucumda kaldı anlamı nedir acaba.teseekkurler

Okudunuz mu?  İstihare sonucu gerçekleşir mi?

arifselim
Merhaba. İslamda öyle bir dua etme şekli yoktur. Dua etmekte serbestsin ama bu şekilde evleneceğin kişiyi görürsün diye bir kaide olmaz. Zaten bu sonuçta adı üstünde bir rüyadır. Rüyada pırlanta taneleri görmek ise evliliğe yorumlanmıştır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben sevdiğim kişinin benim için hayırlı olup olmadıgını ögrenmek için istiareye yattım ve rüyamda bembeyaz tertemiz bir tavan gördüm yengem tavanı temizliyodu bende tertemiz tavan neden siliyosun diye sordum oda dışının temiz olduguna bakma içi kirli içinin temizlenmesi gerek dedi ne anlama geliyor acaba


arifselim
Merhaba. Bu rüya sana açık işaret olmaz. Zaten istiharede önemli olan husus rüyadan çok kalbine gelen hissinin ne olduğudur. Çünkü istiharenin işareti kalbin bir yöne olumlu yada olumsuz olarak meyletmesi ile anlaşılır. Buna göre bir işaret kabul edilebilir. Eğer için rahat etmediyse istihareye devam edebilirsin.

Okudunuz mu?  İstiharede koli görmek

gulcinzz
Merhaba, evlenmeyi düşündüğüm erkek arkadaşım için istihareye yattım. Rüyamda durgun bir deniz kenarında, toprak yolu olan kahverengi bir cafenin yanındayım. Yanımda annem, babam, ben ve sarışın renkli gözlü yaklaşık bir yaşında bir bebek var. O bebek erkek kardeşimmiş ve onunla ben ilgileniyorum. Gayet mutlu bir zaman geçiriyoruz. Ben bebekle ilgilenirken yanıma erkek arkadaşım geliyor. O cafeye gitmemizi o önermiş. Ben de geldiğinde ona, kıskançlık yapıp bu cafeyi nereden bildiğini kimle geldiğini soruyorum ve erkek arkadaşımın yüzü asılıyor. Yorumunuz için teşekkürler, hayırlı günler.


arifselim
Merhaba. İstihare için bu gördüğün rüyan bir işaret olmaz. Ayrıca evlenmeye karar verilmeden, o kişi evliliğe uygun mu değil mi diye her türlü araştırmalar yapılmadan ve buna rağmen kararsız kalınmadan istihare yapılmaz eğer yapılırsa da bir anlamı olmaz. Eğer bütün bunlar yapılmış ise bu durumda istiharede kalbine gelen his nedir ona bakmalısın.


Kayıtsız Üye
Merhaba büyüklerde tanıştırdığı bir kişi ile birbirimizi tanımaya çalıştık. Sıkıntılı bir süreçti çünkü ona güvenemiyordum ve güvenmediğim içinde korkuyordum. Güvenememe sebebim de daha önce söylenip sizi atmış olmasıydı. Ya beni de bu şekild e bırakıp giderse diyr bir türlü kafamdan bu düşünceleri atamıyordum. Nitekim ayrıldık bu ortak vetdigimiz bir karardi ama icim icimi yiyordu sanki yanlis yapıyormuşum gibi geliyordu.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında kedi görmek

Sonra istihareye bu kişi benim için hayırlı mıdır diye yattım. Hiç bir şey görmedim renk de görmedim. Ama ertesi gün telefonuma mesaj attı tekrar başlayalım deneyelim diye ben de kabul ettim.

Daha sonraları benim korkularım tekrar başladı bırakacak diye korkmaya başladım. Ve çok geçmeden yine ayrıldık. Yani ailem de etrafındakiler de ondan bir şey olmaz bak o şöyle böyle diye diye dusuncelerimi etkilediklerini düşünüyorum . Tabi aynı şekilde onun tarafında da yorumlar aynıydı.

Sonra kendi kendime bu tanıştıran kişiler önceleri kızımız çok iyi oğlumuz çok iyi diye tanistirmislardi. Şimdi ne olmuştu da onu bana beni ona kotuluyorlardi? Ayrildigimizda yine benim içind e kötü hisler oluşmaya başladı. Çünkü birlikteyken korkuyordum ama buz birbirimize kendimizi anlatamıyorduk. Konuşamıyorduk. Bir türlü ona hislerimi anlatamadım o da bana.

Sonraları büyükler siz birbirinizle hiç bir şey paylaşamamışsınız biz bilseydik yardımcı olurduk ama is isten gecti vs demeye basladilar.

Okudunuz mu?  İstihâre Namazı

Sonra dedigim gibi ben ayrildigimiza pisman olmaya başladım o ilk zamanlar bak pişman olursun demişti dinlenmiş konuşmamıştım.

Tekrar istihare ye yattım hayırlı mi o Allah ım yoksa onun için pişman olmayı bırakmalı miyim diye. O gün rüya da renk de gördüm. Rüyamda ben ve o başka kimse yok her yer bembeyaz. Onun ve benim üstümde beyaz kıyafetler var ve bana yüzük takıyor.

O günden sonra ise benim kafam iyice karıştı. Bir çok kez konuştuk telefonda tekrar başlamak istemiyor artık başta pişman olma demişti bana ama ben sonra pişman olmaya başladığımda artık o pişman değil sanki. Şimdiden teşekkürler…


arifselim
Öncelik daima güvenilir ve sana yol gösterebilecek kimselerin görüşüne başvurmaktır. Eğer kararsız kalırsan o zaman istihare yapılabilir. İstihare işareti rüya veya renk değildir sadece kalbinin hangi tarafa meylettiğine ve rahatlayıp rahatlamadığına bakmaktır. Artık bu yaşananlardan sonra ve tekrar istemiyorsa sana devam etmemeni tavsiye ederiz.


Kayıtsız Üye
Teşekkür ederim cevabınız için.
Istiharenin dedigim gibi olmadığının farkindayim ama hiç bir zaman icime kotu bir his gelmedi aksine şimdi bile sanki olacakmış gibi hissediyorum.
Yani ruhum olacak, aklım ise büyüklerin dediği gibi iş işten geçti diyor. Bu rüyayı boşuna görmüş olamam diyorum kendi kendime. Hayırlısı olsun artik elimden beklemekten başka bir şey gelmiyor.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında deniz görmek

Kayıtsız Üye
Hikayemin ayrıntılı olması için istiharenin renk ve rüyasından bahsettim sadece. Benim ruhum hiç bir zaman olumsuz hissetmedi ama aklim artık iş işten geçti diyor onlar gibi. Beklemekten başka çarem yok sanırım. Hayırlısı olsun onun da benim de hakkımizda insAllah.

Teşekkür ederim


Kayıtsız Üye
Dun gece gördüm bu rüyayı ve açıkçası etkili bir ruyaydi . Geceleri birden fazla rüya gören biriyim ama simdilik bir tanesini anlatmak istiyorum . Rüyam bir bahçe gibi bir yerde başlıyor .Her yer ağaçlık ve benim durdugum yer tam ortası . Ortada büyük bir havuz gibi bir şey var ışıl ışıl sular akıyor . Bu orta taraf birkaç tane yolun kesişimi aslında. Neyse ben tam karşımda ki yoldan yürümeye başlıyorum , karşıma biri çıkıyor , sözde sevgilimmis ve bana doğru koşup sarılıyor , opuyor ama bir yandan da kızıyor niye beni bıraktın diye . Ama bunlsri söylerken ağlayıp sarılıyor bana , bende onu opuyrum falan ama sanki onu başka bir boyutta goruyormusum gibi hissediyorum yani ben yolda yürürken birden ağaçların arasından geliyor bana doğru . Neyse biz ağlayıp sarılirken benim bir arkadaşım beni yerden kaldırıyor (çünkü beni yere yatırmıştı o sırada ) ve beni çekip alıyor onun elinden sonra o da kayboluyor ama ben onu affetmisim ve onu tekrar istiyormusum gibi bir his oluyor içimde. Uyandım ama öyle bir tuhaf his var ki içimde rüyamda gördüğüm çocuga aşık oldum sanki.

Okudunuz mu?  İstiharede karpuz görmek ne anlama gelir?

Tohat
İstiharede görülen rüyaların istiharenin tabiri için çok da etkili olduğu söylenemez. Asıl görmeniz gereken durumlar olan renkleri zaten görmüş ve hayırlı renklerle istediğinizin hayırlı olacağına işaret etmiş. Yine de Allah daha iyisini bilir.


Kayıtsız Üye
S.a Bana geçen yıl bir abla elma kabuğunu soyup yastığınin altina koyup bu şekilde rüyanda ewlenecegin kişiyi görüyorsun demişti ben inanmadım batıl bir inanç diye fakat ablada tanışmadan önce eşini bu şekilde rüyada gördüğünü söyledi ilk defa duymuştum böyle bir şeyi ilginç geldi we Müslüman bir insanın bu tür şeylere itibar etmemesi gerektiğini düşünerek yapmadım ama bir yandanda merak duygusu warya insanda kendi kendime insan kalpten saf niyetle Allah’tan isterse mümkün olabilir diyede kendi nefsimi tatmin etmeye çalışıyordum tam iki ay geçtikten sonra yatsi namazını kıldım we elma kabuğunu soyup yastığınin altina koydum gerçekten inanarak yaptım yaptığım batil olabilir ama ben Allah’tan istedim her neyse rüyamda hiç tanimdagim bir adam gördüm sabah çok huzurlu rahat uyandim gündüz anneme böyle bir şey duymuştum we dün gece yaptım we gördüğüm rüyayı anlattım iki hafta sonra
yatsini namazını çok geç saatte kılip saatlerce dua ettim o gece çok mutsuz we uzgundum geçmişte yaşadığım sıkıntılarından dolayı psikolojim iyi değildi namaz bittikten sonra içim acıyarak kalpten istedim Allah’ım sende hiçbir şey gizli değildir geleceği senden başkası bilmez belki şuanda kaderim açık değil yada nasibimde ewlilik yoktur bilemem ben çok yorulmustum o gece Allahtan o kişiyi benimle karşılaştırmasını we o kişiyi bilmek we tanımak istedim biraz saçma gelebilir ama kendimi çok güçsüz hissettiğim bir zamanda yedim we o kişiyi bilmek we onun gücünü hissedip ondan güç almak istedim gece saat 03.00 belkode 04.00 tü sonra kendimi toparlamaya çalıştım saçmalama kendini üzme diye kendimi telkin ettim we yatağıma geçtim uyku tutmadı kafamı dağıtmak daha fazla düşünmemek için fake bir Instagram hesabı açtım rastgele tanimadigim birilerini we onerilenlerden takip attım we hikayem bir şey yazdım beş dakika sonra biri cevap werdi bu rüyamda ki adama çok benziyordu bir ay konuştum we konuşmayı bitirdim ama hala aklımda acaba rüyamda kisi o mu diye çünkü dua ediyorum we hemen arkasindan çok sacma böyle bir şey yapıp bu şekilde biriyle konuşuyorum sizin düşünceniz nedir ?

Okudunuz mu?  İstihare namazı sonrası illa renk mi görmeliyiz?

Tohat
Ve aleyküm selam. Her ne kadar Allah’tan istediğinizi ve içtenliğinizi söylemiş olsanız bile bir nesneye dayanarak medet ummak dediğiniz gibi batıl bir inançtır ve sonucuna itibar edilmez. Sürekli düşündüğünüz bir hadisenin bir gün bilinç altınızdan rüyanıza aksettiğini görme olasılığınız yüksektir. Benzetmiş olabilirsiniz. Allah’ın tasvip etmediği bir şekilde yapılan niyet ve amellerin Allah’tan olduğu düşüncesi de doğru olamaz. Sıkıntınız varsa Allah’ın bu sıkıntıyı geçirecek hayırlı bir yol ile gerçekleştirmesi için dua edin. Düşündüğümüz yollar hakkımızda hayırlı olmayabilir.

Okudunuz mu?  İstiharede rüya mı his mi önemli?

Kayıtsız Üye
İstiharede ben ,evlenmeyi düşündüğüm kişi ,babası ,benim kardeşim ve yabancı biri vardı. Evlenmeyi düşündüğüm kişi yabancı biriyle otururken ikisininde parmakları birbirinin ağzında kıkırdeşıp oynaşıp duruyorlardı . Ben baktım sinirlendim kızdım. Ben kızınca ellerini birbirinin ağzımdan çekip ciddileştiler. Ve Uyandım yorumu nedir

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında yazılı beyaz kağıt görmek

Tohat
Rüyana göre özel hayatın ile ilgili korkulara sahip olduğuna ve bundan dolayı endişe duyduğuna delalettir. Fakat istihareye yatarken neler hissettiğine bakmalı güzel hisler hissetmişsen olumlu olduğuna kani olmalısın. Doğrusunu en iyi bilen Allah’tır.


istihare ile evleneceğin kişiyi görmek, evleneceğin kişiyi rüyada görme duası, evleneceğin kişiyi rüyada görmek için etkili dua

Bu kategoride yer alan İstihare rüyasında beyaz duvar görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstiharede evleneceğin kişiyi görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.