Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:44
missa4
Abone

Kur’anı Kerimi açıklamasından okumak sevap mı

Kur’anı Kerimi açıklamasından okumak sevap mı

Kayıtsız Üye
Ben kuran ı kerimi fazla bilmiyorum açıklamasından okusam gene aynı sevabı alirmıyım yanlış okumak istemiyorum


Yorum: Kur’anı Kerimi açıklamasından okumak sevap mı

yusu’f
Kur’an-ı kerimi türçe meailini okumak sevaptır.Bizi yaratan Allah, Kur’an-ı Kerimi Arapça olarak bize göndermiş. Elbetteki manasını öğrenmek için Türkçe, İngilizce gibi mealleri okumamız gerekir. Ancak namaz ibadetinde okuduğumuzda mutlaka aslından, orjinalini okumalıyız.

Okudunuz mu?  Veda hutbesinin insan hakları açısından önemi kısa

Yorum: Kur’anı Kerimi açıklamasından okumak sevap mı

Kaan Y.
Ben Felâk, Nâs, İhlas, Ayet-el Kürsi, Amentü gibi duaları hep arapçasından okuyorum, okurken de türkçe manasını anlayarak okumaya gayret ediyorum. Doğru mudur? Sevabı geçerli midir?


Yorum: Kur’anı Kerimi açıklamasından okumak sevap mı

afsarbeyi
Türkçesi derken iki anlam çıkabilir. Açıklamasını yani mealini kesinlikle okuyun tabiki. Arapça kelimeler türkçe harflerle yazıldığı zaman kelimeler bozulur işte o türkçesi hatalı olacağı için okumak iyi değil. Ama ayetlerin mealini / anlamını / açıklamasını okuyun.

Bu kategoride yer alan Genç yaştaki abimi kaybettim oradaki akıbetini düşünüyorum beni bilgilendirirmisiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kur’anı Kerimi açıklamasından okumak sevap mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.