Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:45
missa4
Abone

Okulda abdest yasağı

Okulda abdest yasağı

Kayıtsız Üye
Hocam bir sorum olacaktı ben lise 4 e giden bir öğrenciyim normalde okulda 5-6 arkadaşla öğretmenlerimizden izin alıp öğle ve ikindi namazını kılıyorduk abdesti de öğretmenler tuvaletinde alıyorduk din hocasından izin almıştım tabiki ne demek demişti bizde abdestimizi öğretmenler tuvaletinde alıp mescid de namazımızı kılıyorduk fakat bugün öğretmenler tuvaletinde girerken müdür yardımcısı gördü ve sizin buraya girmeniz yasak dedi ben de abdest alıyoruz dememe rağmen gidin kendi öğrenci tuvaletinizde alın dedi fakat öğrenci tuvaletleri herkesin bildiği gibi pislik içindedir ve hiçbir temizlik malzemesi yoktur abdest alınacak alan da yoktur tenefüste herkes sigara için doluşur vs bunları söyledim fakat bana sizde pis bırakmayın diyor sanki bizim umumi kendi tuvaletimizmiş gibi 300 kişinin girdiği tuvaleti pis bırakmayın diyor ben kendim zaten bırakmam fakat diğer öğrenciler bırakıyor ve müdür yardımcısıda bunu takmadı ve yasakladı bu durum olunca benim sinirlerim birden tepeme çıktı ve aklımdan geçen belaların hepsini müdür yardımcısına okudum bu durumda belanın bana dönme ihtimali var mıdır? müdür yardımcısının burdaki vebali nedir? benim ne yapmam gerekir, namazlarımı kaza etsem kılamadığım için bana bir sorumluluk düşer mi teşekkürler.

Okudunuz mu?  Kuran-ı kerimde bir cüz kaç sayfadır ?

Yorum: Okulda abdest yasağı

Yaralı Melle
Tavsiyem, namaz kılan arkadaşlarla sevaba girin tuvaletleri temizleyin ve temizlik fırçası gibi malzemeler koyun.
Ben ve arkadaşlarım okulda böyle yaptık örnek olduk ve birileri de temizliği öğrendi.
Malzemeler fazla para tutmaz


Yorum: Okulda abdest yasağı

Kayıtsız Üye
durumu müdüre anlat.o da takmazsa milli eğitim müdürüne ,o da olmazsa belediye başkanına git şikayet et.seni namazdan kasıtlı olarak art niyetle alıkoymuşsa çok sevdiği belasına kavuşacaktır.

Okudunuz mu?  Ormanları korumak için neler yapılabilir?

Yorum: Okulda abdest yasağı

Kayıtsız Üye
Sinirli oldugunu anlayabiliyorum, Fakat bela okumaya alıştırma kendini. Samimi bir tövbe et bence, Allah herşeyi görüyor zaten.

Durum karışık duruyor, haklısın.
Yanınızda antibakteri sıvı sabunları, sprayler taşıyabilirsiniz mesela. Ben sprayleri gördüm TVde, kirli sandığın yerlere sıkıp siliyorsun. Ha bunun cam-sil’den ne farkı var diyebilirsin tabi..
Veyahut evden çıkarken abdest alın ve tutmaya çalışın.. bu daha da mantığıma yatan şey.

Okudunuz mu?  Kul huvellahu ahed Allahus-samed lem yelid ve lem yuled ve lem yekullehu kufuven ehed

Bazı okullarda sınıf başkanları toplanıyor bazen. Ne konuşuyorlar bende bilmiyorum, ama böyle bir konuyu dile getirebilirler mesela.

Okulunuzda danışman öğretmenler varmı? Onlarda yardımcı olabilirler. Veya din dersi hocanıza da olabilir.

Hayırlısıyla olur insaAllah,

Hayırlı günler.

Bu kategoride yer alan Kalp Kırmak ile ilgili Hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Okulda abdest yasağı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.