Anasayfa
23 Ekim 2021, 18:00
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada birileri tarafından kaçırılmaya çalışmak

Rüyada birileri tarafından kaçırılmaya çalışmak

Kayıtsız Üye
Merhaba hocam.Ben bu gece rüya gördüm.Ruyamda annem babam evde yok.Kapi caliyor bu tanimadigim erkek benden annemin numarasini istoyor formalite içinmis.Bende veriyorum.Tam kagiti uzatmisken birden kolumdan tutuyor kacirmak istiyor.Seni seviyorum soyluyor.Ciglik atiyorum yardim diliyorum.Tam bu sirada oglanin annesi geliyor oglan gidiyor.Evimize girip kadin her seyi incelemeye calisiyor benide ikna etmek istiyor.Ben kadini evden kovuyorum.Okudugunuz için sag olun hocam.Anlami nedir?teşekkürler


Yorum: Rüyada birileri tarafından kaçırılmaya çalışmak

arifselim
Merhaba. Bu rüya kişiyi çok bunaltan ve hayatını çekilmez hale getiren birisinden kurtulacağına yorumlanır. Ayrıca baskılardan ve kendisine edilen haksızlıklardan bıkmak ve bir son vermek manasındadır. Allah’tan hayırlısını dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Yorum: Rüyada birileri tarafından kaçırılmaya çalışmak

Kayıtsız Üye
Merhaba.. Ben rüyamda sokakta oluşturulmuş bir kabinde kıyafet deniyorum ama aürekli birileri tarafından açılıyor bir de 4-5 kişi geliyor ve beni tehdit ediyor. Kardeşime söylüyorum ben yürüyorum yolda o da arabayla beni takip ediyor. Birileri beni kaçırmaya çalışıyor. Yolda görüyorum adamları her sokakta ayrı biri gözlüyor beni. Kardeşim takip ederken beni koruma amaçlı birden ortadan kayboluyor sonra ben beni tehdit eden o kimseleri sokaktâ beni takip ederken görünce hemen 2 bayan polis var sokakta onlara söylüyorum. Onlarda beni hemen karakola ulaştırıyor. Karakolda önündeyiz ama kapıdan içeri girene kadar hala kaçırmaya çalışıyorlar. Karakola gieince rahatlıyorum.


Yorum: Rüyada birileri tarafından kaçırılmaya çalışmak

arifselim
Merhaba. Rüyada takip edilmek ve kaçırılmaya çalışılması, insanın gerçek hayatta rahatsız olduğu birilerinin varlığına işaret eder. Bu rüyada insanın bunları atlatacağına ve feraha ulaşacağına tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada kefenlenmiş ölüleri tabut içinde görmek

NURR1
Rüyamda okulun ilk günü okuldan çıkıyorum ve ellerim kitaplarla posetlerle dolu ondan sonra okulun önünde iki tane erkek arkadaşimi görüyorum (imamhatipte okuyuyorum ve kiz imam hatip)bana servise gec kaldin diyolar ve biz halk otobüsüne bineceğiz istersen sende bin diyolar yok ben yürürüm diyorum (okul evime 1 saat uzaklıkta yürüyerek) onlarda binmekten vazgeçiyorlar (onlarda bizim eve yakinlar)sonra otobus önümden gecerken ben biniyorum ve onlar çok şaşırıyorlar.Otobüsteyken bir anda bombos bir yolda iniyorum arkamda bir tane araba var arabada iki tane kadın kadinin birisi bacaklarindan sakat ve deynek kullaniyor ondan sonra bana burdan baska otobüs gecmez falan diyolar bunlar o kadar yolu gitmedikleri için seni yolun ortasında bırakti istersen biz seni birakıriz falan diyolar ben terettüd ediyorum ya bir sey yaparlarsa falan diye sonra bir sey olmaz diyip biniyorum sonra bizim orada oluveriyoruz birden ama onlar beni kacırmaya calisiyolar arabadan inip kaciyorum kovaliyolar (sakat kadin aslinda sakat değilmiş)sonra ben bu ikisinin arasinda kalıyorum tam o anda halamlarin kısacik bayırindan yukari doğru koşuyorum (halamlar ile ayni mahallede yaşıyoruz) onlar kovalamaya devam ediyolar devamını hatirlamiyorum ne kadar zorlarsam zorliyim yok devami sanirm rüya burada bitiyor bu rüya ne anlama geliyor cevaplarsanız çok mutlu olurum

Okudunuz mu?  Rüyada Allahı inkar etmek

arifselim
Arkadaş ve çevrenle olan ilişkilerine değer ve önem verdiğin anlamındadır. Ayrıca bu rüya gerçek hayatta insanı adeta göz hapsine alan ve kendisinden çokça rahatsız olduğun birinin varlığına tabir edilir. Allah’tan hayırlısını dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba. Rüyamda yengemlere gidecektim.yengemlere giderken bir adam ayakkabısını siliyordu.ve bende hızlıca gitmek isterken adam önümü keser bende bizim oradaki bakkala doğru koşaçaktim adam dedi
‘bakkal kapalı sonrada kaçtım ondan sonrada uyandım.Yardım edermisiniz?ne anlama geliyor?

.


arifselim
Merhaba. Bu rüyayı gören kişinin adeta psikolojisini yansıtır. Kendisini güvende hissetmediğine, rahatsız olduğuna ve korkularının olduğuna işaret olarak kabul edilir. Başkada özel bir mana çıkaramayız. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda sokakta yürüyorum mezarlığın önünden geciyorum hızlı bir şekilde sonra arkamdan biri beni durduruyor sonra bir çocuk beni zorla kaçırmaya çalışıyor ilk elimi tutup fotoğraf çekiyor ikimizin elini ve bende bu durumdan çok rahatsizim ama ona belli etmiyorum tamam seninle gelcem gibi sine yalan atıyodum bekle diyodum eve gidiyodum kapıyı felan kitliyodum kurtuluyodum onadan çok korkmuştum


arifselim
Rüyayı gören kişinin geçmişten tecrübe edineceğine, eskiden işlediği hataları tekrar işlemeyeceğine, korku ve endişelerini kontrol ederek rahata ereceğine tabir edilir. Çoğu kere kaçmak, gerçek hayatta da var olan endişelerin rüyaya bir yansımasıdır denilmiştir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhabalar. Askeri personelim. Bu gece isyerinde uyuya kalmışım . Rüyamda önce bir arkadaşımla buluşuyorum. Böyle insan siluetli mavi parlak bir şey karşıdan bize bakıyor. Hemen Felak nas okumuyorum . Böyle sert bir rüzgar vurmuş gibi savruluyor. Sonra yanından kendine benzer iki tane daha çıkıyor ve rüyadaki arkadaşımda farkediyor. Beraber okuyoruz süreleri kayboluyorlar. Ardından eve geciyoruz. Eşime kur-an veriyorum okusun diye ben de dinliyorum tam o sırada kafamın içinden bir şey geçiyor boyle gözlerim kararıyor ve dilim tutuluyor. Ne tesadüf aynı anda ambulans geliyor. Dışarı çıkarıyorlar beni tabi bir bayan var hemşire beni ambulansa tam koyacaklarken arkadaşlarımı ve eşimi almak istemediğini fark ediyorum zaten ambulansın içinde de kimse yok. Birden dışarı bir firloyorum ambulans kapanmış bir hastaneye ait. Malum hemşire kadının bakışları değişiyor. Hep beraber yine dua etmeye başlıyoruz ve onu oradan uzaklaştırmaya çalışırken ben ne soylendigimi anlamaz halde uyanıyorum… Yorumlarınızı acil bekliyorum. İyi günler ..

Okudunuz mu?  Rüyada Kabus Görmek ve Anlamı

arifselim
Merhaba Allah kolaylık versin. Bu rüya gerçek hayatta da şerli, kötü, art niyetli ve zarar vermek isteyen kimselerin varlığına ama Allah’ın izniyle bunları farkederek tedbirli olmaya, uzaklaşmaya ve Allah’a sığınmaya tabir edilir. Allah’tan hayırlısını dilemek en doğrusudur. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Pandaa
Merhabalar ben dün gece rüyamda 2 olay gördüm birisinde hamileymişim ama düşük oluyor bebek düşük olarak fasulye tanesi olarak görüyorum diğerinde ise gece yolda giderken 2 ya da 1 erkek tarafından kaçırılmaya çalışılıyorum o an bağırıp çağırıp kurtulmaya çalışıyorum daha sonra aniden kaçıp kurtuluyorum ve 2 kız arkadaşımın yanına gidiyorum oradan kaçıp koşarak kızların yanına gidiyorum ne manası var açıklar mısınız ? Teşekkürler

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizi rüyasında gören, O'nu gören sahabilerden sayılır mı?

arifselim
Merhaba. Her iki olay yada rüyan hemen hemen aynı şekilde ve olumsuz manalarda yorumlanır. Genellikle rüyayı gören kişinin içerisinde bulunduğu sıkıntılı, stresli ve endişeli durumunu çağrıştırır. Allah’tan hayırlısını dilemek en doğrusudur. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba . Rüyamda okulda görüyorum kendimi kapının girişinde elinde silah olan 20 filan insanlar var sonra üst kata doğru kişileri kovamıyorlar. Kaçıyorum ben ve arkadaşlarım bir sınıfa gidiyoruz . Bütün herkes yatıyor ben diyorum neden hemen teslim oluyorsunuz karşı koysaniza diye bizi almaya gelen kız var genç onu falan vurmaya kurtulmaya çalışıyorum. Sonra kapalı bir yer görüyorum odalar filan var kalabalik ordan kaçacak yer arıyorum. Sonra eve geliyorum annemle babam anlatıyor muyum anlatmıyormuyum bilmiyorum. Tekrar okula gidiyorum arkadaşımla ailemde arkamdan geliyormuş gine bir şey olur diye kadınlar önüme çıkıyor tam ondan kaçıyorum başka kadınlar duruyor annemle babama bağırıyorum bunlar Onlar diye gelin kurtarın diye.oyle .kadınlar yaşlı şalvarlı filan görüyorum sanırım köy kadını gibi.bayan 21


arifselim
Merhaba. Maalesef bu rüya iyi olarak yorumlanmaz. Büyük sorunların ve üzücü durumların bir işaretidir. Herkesin işiteceği ve zor bir dönemden geçeceği sıkıntılara tabir edilir. Yinede Allah’a havale ederek hayırlısını dilemek en doğrusudur. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Kasap görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Ruyamda dolmsla biyere giderken yanlış dolmuşa bindigimi fark edip iniyorum gittigim yeri bilmiyorum cevredeki insanlara sorup gideceğim yere giderim diyorum bir binanin önünde kilolu genc biri var erkek ona yol sormak için gittigimde beni kolumdan tutup zorla evine götürüyor biyere gidemessin benimle.kalcksn diye neyse evde kacmanin yollarini ararken evdeki kız kardesi kacmama yardımcı olyor ve binanin bodrum katina iniyorum tabi oda kaçtığımi anlayip pesimden gelyo ama görmüyo beni binanin önünde beklmeye baslyo pencereden baktgimda karşı binanin balkonundan bir kiz görüyorum beni kurtarn diyorum abisini çağırıyo oda sonra bir Çöp arabasini binanin önüne yanastrp beni onunla kaçıyorlar adamn elinden sonra kizla konsrken öğreniyorumki kız benm ilk okul arkadaşmms meğer onlarla bir eve gidiyoruz saklanmk için sonra abisi bana bende abisine aşık oluyorum ama bu arada ben evliyim rüyamdada kendi kendime sen evlisin napysn diyorum bir sekilde kendi evime gelrken arkadaşmn abisi olan benitakip ediyo konusalm diye ama bir türlü yanina gidemedim ruyanin anlamı nedir biraz uzun oldu ama k.bakmayn simdiden teşekürler


arifselim
Rüya sahibinin önemli konularda şaşkınlık ve kararsızlık yaşadığına ve yardıma ihtiyacı olduğuna alamet eder. Daha sonra kararlarını kendi vermeye, ve hayatında büyük bir devrim yapmaya işaret olarak tabir edilir. Sende rüyanın hayrını dilemelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhabalar ben bu gece rüyamda dışarda dolanıyodum evli bir çift ellerinde alışveriş poşetleriyle gidiyordu ve bana seslendiler gelip yardım edermisin diye ben ilk başta yok dedım ama onlar çok ısrar etti içimde iyi niyet olduğu için gidip yardım etmek istedim kadın bana en hafif poşeti verdi sadece bumu dedm bunun içinmi beni yardıma çağırdınız dedim evet dedi kolumdan tuttu beni bırakırmısınız lütfen buyrun poşetinizi dedim zordan tutmaya çalıştı beni ama ben poşeti fırlatıp kaçtım ne anlama geliyor Hocam bu

Okudunuz mu?  Hacet namazı sonrası görülen rüya

arifselim
Merhaba. Rüya sahibinin muradına ve isteklerine kavuşacağına işaret eder. Ayrıca seni çok bunaltan baskıcı ve huzursuz edici birisinden de kurtulacağına işaret olarak tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyada, ben okuldan çıkıyorum servisi kaçırdım diye eve yürüyerek gidiyorum. Normalde hep kullandığım bir yol var ama ordan gitmiyorum yolu bayağı uzatıyorum 15 dakikalık yol 3 saat filan oluyor. Neyse ben buradan giderken ilk önce bir çocuk görüyorum bana bakarak birseyler söylüyor ben anlamıyorum ardindan çocuğun arkasindan bir araba geliyor çocuğun annesi bu arabanın içinde. Çocuk az ilerde bincem ben diyip kaçıyor ardindan ikizi gibi bir cocuk geliyor ayni anda da ust yoldan 4-5 tane sakallı bıyıklı adamlar bunlar ilk çocuğa bulaşıyor ben görmemezlikten geliyorum. Neyse benim de elimde 2 kitap var parka gidip oturuyorum. Adamlar beni dikizliyor. Rahatsız olup baska parka gidiyorum. Oraya da geliyorlar. Daha sonra iki adam bana doğru kosmaya başlıyor ben de sporcuyum normalde ama rüyada kosamiyorum. Zor bela üstteki bir yere çıkıyorum adamlar hemen yanımda ellerinde silah var. Silahi bana doğru tutuyor bizimle gel filan diyorlar. Siz en az 25 yaşındasınız ben daha 13 yaşındayım nolur beni bırakın filan diyorum. Sonra ellerimi tutuyor (bu arada adamın biri kaybolmuş) ben direkt vurup silahini aliyorum vuracakken kursun baska yere kaçıyor. Neyse böyle böyle giderken silahı aliyor seni vururum geleceksin benimle diyor. Ben de vur lan vur zaten bıkmışım dunyadan diyorum silahi atıyor. Bi yere gitcem beni bekle burda diyor. Bide ben bunlar yasanirken etraftakilere polisi arayın diye bağırıyorum kimse duymuyor. Sonra o gidince hemen kaçıyorum bir eve giriyorum evde karı koca kavga ediyor. Ben durumu anlatıyorum gec gec diyip evlerine aliyorlar. Ne hikmetse bu adam -beni kacirmaya calisan – bu binada beni ariyor evde bir küçük kiz var kiz beni gördüğünü kapıyı açip adama söylüyor bende hemen vir odaya giriyorum. Ayni zamanda polisi arayin diye bağırıyorum. Adamla kadin mutfakta sakalasiyorlar. Bu adam da beni tutmus goturuyor sonra ondan kurtuluyorum. O sirada da uyandım. Ilk defa boyle bir rüya goruyorum yorumunuz nedir???

Okudunuz mu?  Rüya tabirleri

Tohat
Seni mutsuz eden huzursuz olmana sebebiyet veren bazı durumların olduğuna ve bu nedenle içine kapanık biri olup insanlara içini tam olarak açamamana neden olmaktadır. Rüyanda görmüş olduğun birilerinden sürekli kaçıp saklanma durumu gerçek hayatta da sırlarını paylaşmamak için güven hissetmediğinden insanlardan kendini uzak tutmana tekabül etmektedir. Bu durum senin endişeli, evhamlı, tedirgin biri olmana sebep olurken aynı zamanda mutsuz ve huzursuz etmektedir. Bu rüyan senin biliçaltını yansıtan bir rüya gibi görünüp bu durumdan kurtulman için önlemini alman gerektiğine yönelik bir rüya gibi görünüyor. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır elbette.

Okudunuz mu?  Rüyada kedi görmek

Duanur
Merhaba iyi günler. Rüyamda eski bir arkadaşımı görüyorum evlerine yakın bir yerdeyiz. Orada zücaciye tarzı bir yer var tabaklara filan bakıyoruz ve ben tabak alıyorum. Orada bir erkekle karşılıyor itici bir tip ve bana sen git filan diyor ama çok korkuyor. Ben polisi arıyormuş gibi yapıyorum ama aramıyorum.ve arkasına rüya şöyle devam ediyor: Bu rüyayla bağlantısı var mı bilmiyorum bir sınıf gibi bir yerde oluyorum kültürlü insanlar var ve efendi dikkat çeken biri beni ayarlamaya çalışıyor sınıfta da başka biri ondan hoşlanıyor.(oysaki evli biriyim rüyada ne alaka bu)sonra pasaj iş alanı gibi bir yerdeyim karışık ama itici bir yer. Çıkıyorum hiç tanımadığım teyzeler bir arabaya binmeye çalışıyor akşam gibi.tanımıyorum ama bana da ısrar ediyorlar bin diye. 2 erkek 2-3 teyze binecek arabaya. Bende durun polisi arayıp plaka sorgulatayım diyorum tam o anda arıyorum polis araba bomba yüklü o arabayı arıyoruz kaç hemen diyor. Ben kaçmaya çalışıyorum teyzelere çabuk kaçın araba patlayacak diyorum. Ben uzaklaşıyorum araba patlıyor. teyzeler ve canlı bombalarda yanmaya başlıyor. Ve uyanıyorum. Çok gerçekçiydi şimdiden teşekkürler

Okudunuz mu?  Rüyada 20 lik diş kırılması

Tohat
Merhaba. Büyük yankı uyandıracak bir haber almana, bu habere bağlı olarak bir olay yaşamana, seni derinden etkileyecek, üzecek, bu haberin tesirinde uzun süre kalabileceğine, maddi veya manevi olarak zor günler geçirme ihtimaline, bunun için bir çıkış yolu arama peşine düşerek durumdan kurtulmaya çalışacağına ve sıkıntılı durumunu halletmeyi başaracağına delalet etmektedir. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam,
Ben rüyamda daha önceden eczane dönüşü iki bayan tarafından kacirilmisim beni kızları zannettikleri sonra o evden kaçmayı basarip hayatıma devam etmisim.ama bu gece ki rüyamda bu olayları görmedim bu gece iş çıkışı arkadaşıma bunları anlatıyordum ve yine aynısı olur diye arkadaşım beni o kaçırıldığını yerden geçirip dondu.arkadaşim gitti o kadınlar yine gelmişlerdi bu seferde kadın bana sen benimle resmi nikah kıyacaksin dedi kocama benziyorsun dedi:)elinde demirden elektrikli su ısıtıcıları vardı tam vuracakken ben de yok hayır ben senin kizinim diyip bir şekilde kaçmaya başladım onlarda arkamdan beni yakalamaya çalışıyorlardı.(yurtta kalıyorum hocam)Daha sonra yurdun tuvaletinin kapısı oluyor rüyamda oradan tam girecekken kolundan yakalıyorlar çekmeye çalışıyorlar bende yardım edin diye bağlıyorum o sırada yurttan kızlar geliyor ve bir anda akşam olmuş oluyor herkes ne oluyor diye geliyor tuvalete bana yardım edip beni kurtarıyorlar.Bu olayları annem ve babama anlatıp polise gitldecegimizde ise uyanıyorum.Okuyup yorumlayacaginiz için teşekkür ederim:))


Tohat
Merhaba. Gerçek hayatında eğer kendini baskı altında hissediyorsan bu baskının neticesi olarak yansımış olduğu görülen bir rüyadır. Birilerinin söz ve davranışsal olarak seni baskı altında olmana sebebiyet verip duygusal olarak kasılıp sıkıntıya düşmene neden olmaktadır. Bu durumdan kurtulmak için harekete geçip kişilerin baskısını azaltmaya veya kökten hallederek rahatlamaya çalışacağını göstermektedir. Doğrusunu en iyi bilen bir tek Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada kendinden meni geldiğini gören kimse kaldıgında yaşlık görmesse gusül gerekirmi ?

Kayıtsız Üye
Rüyamda biri beni takip ediyor eve girerkende o da benimle girmek istiyor ben kapıyı kapatmaya çalışıyorum o da tutuyor kapıyı girmeye çalışıyor bağırıyorum falan sonra kapıyı kapatıyorum ama vurmaya devam ediyor sonra eve annemle babam geliyor Bi yere gidiyoruz babama anlatıyorum babam adamı yakalıyor elini kolunu bağlıyor arabaya koyuyor eve gidiyoruz giderken babam adamı arabadan atıyor


Tohat
Hayırlı günler. Bir kimsenin yaptıklarını stres haline getirebilir ve kendini üzebilirsin. Daha çok insanlarla alakalı olan rüyanın tabirinde yaptığın iyiliklerin karşılığını beklememen, Allah rızası için yapman gerektiğine aksinhalde beklentiye girerek uzulebileceğine işarettir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


rüyada kaçırılmaya çalışmak, rüyada kacirilmaya calismak, rüyada kacirmaya calismalari

Bu kategoride yer alan İstihareden sonra görülen rüya başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada birileri tarafından kaçırılmaya çalışmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.