Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:37
missa5
Abone

Dayanamıyorum ne yapmalıyım?

Dayanamıyorum ne yapmalıyım?

Kayıtsız Üye
Öncelikle konu doğru yerdemi bilemiyorum nereye açacağımı bilemedim değilse affola Derdimi anlatmak istiyorum ve ne yapmalıyım tavsiyelerinizi istiyorum.
Ben 16 yaşındayım Sosyal Fobi ve ağır Depresyon rahatsızlığım var Kısaca ben doğru düzgün konuşmayı bile beceremeyen biriyim diğer insanlara göre salakda diyebilirsiniz çünkü artık kendine bu sıfatı uygun görüyorum Diğer insanların yanında ben çok tuhafım bunu anlıyabiliyorum düzeltmek için psikiyatri psikolog hepsine gittim Dualar okudum Hergün Allah’a yalvardım ama Namaz kılmadım çünkü öyle bir durum içindeyim ki Nefes almaya bile isteğim yok namaz kılıcak isteğide bulamadım Bir türlü Önceden birden çok kez intiharı Denedim Yaptım ama Yarısında Allah korkumdan vazgeçtim biliyorum benden çok daha kötü durumda olanlar var belki Derdim çok büyük değil gibide gelebilir ama inanın çok acı çekiyorum ve bunu hiçbirşey dindirmiyor Yaşayamıyorum ölemiyorumda Sizce ne yapmalıyım hangi duaları okumalıyım veya namaza mı başlamalıyım hocaya mı gitmeliyim Ne yapabilirim?? Dualarınızı eksik etmeyin nolur

Okudunuz mu?  Kur'an okurken yarıda kesip devam etmek?

Yorum: Dayanamıyorum ne yapmalıyım?

arifselim
Selamun aleykum değerli kardeşim. Sorununu o kadar açık yüreklilikle ve net bir şekilde ifade etmişsin ki bir çok kimse bunu bile beceremez. Kendini öyle bir durumda görmen doğru değildir. Allah’ın izniyle bu geçici bir durumdur. Kendini asla üzme. Asıl değer ve önemi bize vermesi önemli olan sadece Allah’tır. Sen Allah’ı sev ve Allah’ın sevgisini kazanmaya çalış. O zaman göreceksin ki bütün işlerin yoluna girecek ve sıkıntıların tek tek çözülecektir. Hemen şimdi namaza başla ve asla bırakma. Allah’a emanet ol.

Okudunuz mu?  Boşanmayı ima ederek laflar söylemek

Yorum: Dayanamıyorum ne yapmalıyım?

Kayıtsız Üye
Hayirli geceler Kardesim.Hemen Boy abdestini al,önce isledigin günahlarin için tövbe et.bütün samimiyetinle Kardesim.Sonra Allah rizasi için Namaz kil,seccadeden kalkmadan ac avuclarini Allah’a sana yardim edebilecek olan sadece Allah’a anlat derdini,istegini.Allah senin ne diyecegini bildigi halde seni herzaman dinleyecektir ve seni imtihanlardan gecirecek.Bak Kardesim güzel Kardesim, eğer namaza baslarsan kuran okursan (mealinden de okuyabilirsin.Anlayarak okumak daima daha hayirlidir) ve duanda israrli olursan (yani Allahin kapisini bir kere değil acilincaya kadar calarsan) inan bana çok yakin bir zamanda hayatin ve hayata bakis acin degisecek.Fatiha ihlas kafirun felak nas ayetel kürsi,bunlari sabah aksam 7ser defa oku Kardesim. Anlamini bilerek.insirah suresini günde 7kere oku.Her birimizin kötü huylari vardir.o kötü huyumuzdan tamamen vazgecene kadar tövbe et.günde 100kere tövbe estafirullah de tesbihle.Sen su an bir imtihandan geciyorsun Kardesim.sakin isyan etme.yemin ederim gecicek bu günler.yeterki Allah’a yönel.O istemezse yaprak dahi kimildayamaz.O isterse olmazlar olur.Allaha emanet kal Kardesim.Senin için dua edecegim..

Okudunuz mu?  Doğa sevgisi ile ilgili hikayeler

Yorum: Dayanamıyorum ne yapmalıyım?

Kayıtsız Üye
Degerli genc kardesim kendini yiyip bitirmenin sana bir faydasi olmadigini kabullen sabirli olmaliyim dayanmaliyim de içinden gercegi kalbinin Kabul ettigi ve aklinin aldigi an vazgececeksin Allahi cokca an seytanin vesvesesinden rabbime siginirim de olacak insAllah dikkat edersen üc cevaptada ayni konulari farkli yorumlarla görebilirsin cünkü gercek hep gercek gerisi hurafe yok 7kere yok 8kere ne zaman gercegi Kabul edersen o zaman birakirsin cünkü hiç bir şey hemen olmaz her seyin bir teknigi vardir Allah ol derse olur kul değil selam ama olurkende birseyler olur dag yükselir cimentoyu duvara atarsin cimento yapisir kadina tatli verirsin sevinir Allahim disariya cikamiyorum yardımcı ol güc kuvvet ver mecburum disariya cikmaya bunu kendinede söyle yoksa ey kafirler sizin dininiz size benimki bana demenin senin su anki durumunda faydasi yoktur onu zamani gelince söylersin kuran okumanin tabiki her zaman faydasi olur Ama kafirun suresi senin su anki problemine etki etmez

Bu kategoride yer alan Vücüt geliştirme dinen caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dayanamıyorum ne yapmalıyım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.