Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:37
missa5
Abone

Etteki kan necis midir

Etteki kan necis midir

Kayıtsız Üye
Etteki akmayan kan uzerimize bulaşsa namaza engel oluşturur mu dikkat ediyoruz ama kasaptan falan alirken posete bulasabiliyor oradan da elimize


Yorum: Etteki kan necis midir

arifselim
Kan necistir ve namaza engeldir. Yalnız kasaplar ve sürekli benzeri işlerle meşgul olanlar için bir fetva vardır onlar bundan muaf tutulmuştur. Kasap olmayan kimseler kandan sakınmak ve bulaşmışsa temizlemek zorundadır.

Okudunuz mu?  Kul hakkının sadakası olur mu?

– Kasabın elbisesine bulaşan kan damlacıkları da zaruret dolayısıyla sırf kasap için muaf sayılır ve böyle bir elbise ile namaz kılabilir. (bk. Abdurrahman Ceziri, Dört Mezhebe Göre İslam Fıkhı, Kendisinden Afvolunan Necaset Bahsi)

Bu kategoride yer alan Devlet malına zarar verme başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Etteki kan necis midir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.