Anasayfa
22 Ağustos 2023, 13:55
sizden7
Abone

İlahiyat okumayı bırakmalı mıyım?

İlahiyat okumayı bırakmalı mıyım?

sena.slan
Hayatım boyunca hep ilgi duyduğum alanda kendimi geliştirmek istedim ancak imkanını şimdi bulabildim. Anadolu lisesi bitirdim ve açıköğretimden ilahiyata kayıt oldum bu yıl. Kendi çapımda ömrüm boyunca hem din bilimleri açısından hem tasavvufi hemde arapça da kendimi bir çok imam hatip+önlisans ilahiyat mezunundan daha çok geliştirdim. Ancak geçenlerde bölümüm hakkında bazı sorumak için anadolu üni. ni aradım yetkili bir kişiyle görüsmek istedim. Bana bazı sorular sordu ve neticede " Örneğın önlisans mezunu olarak kpss ye girsen bile, imam hatip okumayıp sadece iki yıl hemde açıktan ilahiyat okumakla bir şansın yok iş alanında, hatta sadece 4 yıl imam hatip mezunu bir öğrencinin bile senden daha çok şansı var dedi." Tam iki haftadır öyle kötü günler geçryrm ki sanrm okuduğum bölümü bırakmam gerek diye düsünyrm.. Ya sizce ??

Okudunuz mu?  Yemin kefareti kaç gün oruç tutulur

Yorum: İlahiyat okumayı bırakmalı mıyım?

Nicksiz
Doğru değildir. Mesela düz lise okumuşsanız imam olmak için önlisans ilahiyat okuyabilirsiniz. Ayrıca siz imam olamayacak olsanız bile okumaya devam edin, hem dini açıdan bir şeyler öğrenmiş olur, hem de dünü tekrar etmediğin için ziyanda olmazsın. 🙂

Bu kategoride yer alan Çocuğum sürekli düşüyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İlahiyat okumayı bırakmalı mıyım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.