Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:38
missa4
Abone

Okul dersleri yüzünden cumaya gidememek

Okul dersleri yüzünden cumaya gidememek

Kayıtsız Üye
Merhaba. Bizim okulda cumaya gitmeye izin veriliyor ama ben cumadayken ders te işleniyor okulda 1 saat gidiyor. Ailem de 1 saat gittiği için cumaya gitmeme izin vermiyor okulda dersini dinle diyorlar. Sonra zar zor 1 hafta gidip 1 hafta gitmemeye ikna ettim onları. Okulda mescit var ama cemaat oluşturamam giden gidiyor. 1 hafta gidip 1 hafta gitmemenin sakıncası var mıdır yoksa böyle devam mı edeyim?

Okudunuz mu?  Veda hutbesinde yer alan öğütlerin günümüz insanları ile karşılaştırması

Yorum: Okul dersleri yüzünden cumaya gidememek

Şem’a
Cumaya gitmek Allahın emridir ve gidebilen her erkeğe farzdır. Fakat okul mazeret sayılır mı onu bilmiyoruz kimi izin ister vermiyorlarsa onlar suçludur der kimi mutlaka gidilmelidir der.
En iyi bilen Allahtır.

Bu kategoride yer alan Kefaret orucu bozmak? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Okul dersleri yüzünden cumaya gidememek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.