Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:30
missa0
Abone

Başkasını bul, bitti sözleri nikahı düşürür mü?

Başkasını bul, bitti sözleri nikahı düşürür mü?

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum. Karımla evliligimizin ilk zamanları dini nikah ve dugun arasında malesef dugun stresiyle bazı sorunlar yasadik. Bu sorunlu zamanlarda ona bazı tartismalarimizda "begenmiyosan git baskasini bul" ve "bitti" gibi sözler söyledim. Bu sözler sanıyorum boşamada kinayeli sözlermis ve niyete bagliymis. Ben o dönem bu sozlerle talak olabilecegini zaten bilmiyordum haliyle bu sözleri soylerken bosamaya niyet etmedim. Yani soylerken talak verme niyetim yoktu. Bu durum nikahıma bir zarar vermis midir?

Okudunuz mu?  Tövbe edince günah hiç işlenmemiş gibi olur mu

Yorum: Başkasını bul, bitti sözleri nikahı düşürür mü?

Şem’a
Bu sözlerden dolayı nikah bozulmaz, 3 talakınız duruyor. Allah mesut etsin. Evliliğinize devam edin.


Talak olmamıştır değil mi ne olur yardım edin hocam?

Aysemeva
Selamünaleyküm
Hocam eşime bir daha ailem hakkında konusursan biter dedim o konuştu ama ben bossun manasında demedim. Tehtid etmek için dedim. O da her lafimda talak lafı arar oldu. Sen beni bosadin deyip duruyor. Allah korusun. Nikahta yaptık tekrar. Daha sonra da çok git desem talak mi kastettin der oldu. Ben her defasında hayir boşanmak için demedim dedim. En sonunda fetva hattını aramış biter derse sıkıntı yok. Bitti derse biter demişler. Kendi de tekrar nikah yapalım bir daha böyle şeyler soylersen biter dedi. Ben de hah işte sen ne kadtettiysen onu kastettim dedim. O da ben evliliğin bitmesini kastettim dedi. Ben de ben onu kastetmedim dedim. Biter dedi ya ben biter deyince bitmez manasında kastettiğini kastettim demiştim. Hocam ne olur bir sıkıntı olmadığını söyleyin her gün ağlıyor. Hocam sen bosamayi kastetmesen de ben biliyorum ne kastettigimi ben evliliğin tamamen bitmesini kastettim sen de ne kastettiysen dedin diyor. Ben öyle deyince eşimin yüzünün korkuya kapıldığını görüp diyelim dedim zaten. Yani "sen ne kastettiysen onu kastettim diyelim" yani velev ki senin dediğini kastettim gibisinden. Hocam dünyayı ikimize de zindan ediyor. Ben tüm iyi niyetimle demiştim sen ne kastettiysen diye. Onun evliliği bitirmeyi söylemediğini düşünerek. Hocam bir hocamızla telefonda görüştüm talaki kadina ismarlamissin o da o mecliste evliliği bitirmeyi kastettim diyerek bitirmiş diyor ismim cengiz hocam bu hanımın hesabi. İlla size soralım dedi.

Okudunuz mu?  Cenaze selası

Yorum: Başkasını bul, bitti sözleri nikahı düşürür mü?

Hoca
Bu boşama vesvesesidir.
< hayir boşanmak için demedim dedim >
Boşama sözlerinde mecaz ifade kullanılmışsa Kocanın bu sözlerden ne kastettiği sorulur. Dinimizin hükmü budur.
Siz boşamayı kast etmemişseniz boşama gerçekleşmedi rahat olun

Okudunuz mu?  Dindar olmak istiyorum ama nasıl?

Allah mesut etsin

Bu kategoride yer alan Ölü defnedildikten sonra Kabir başında beklemek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Başkasını bul, bitti sözleri nikahı düşürür mü? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.