Anasayfa
16 Şubat 2023, 9:00
missa
Abone

İntihar Edeceğim Az Kaldı

İntihar Edeceğim Az Kaldı

Kayıtsız Üye
Öncelikle Selamın Aleyküm Artık Bıktım Herşey Bugün Üstüme Geliyor Sanki Allah Tüm günahlarımı bugün dünyada yaşatıyor.Dayanamıyorum Daraldım Tüm Olaylar Bana Oluyor Allah Aşkına Yardım Edin Namaz Kılmayı sorarsanız Onuda artık sıkıntıdan kılamıyorum hiçbir yaşama isteğim kalmadı


Yorum: İntihar Edeceğim Az Kaldı

Kayıtsız Üye
Aleyküm selam kardeşim, bir çoğumuzda benzer sıkıntılar var. Bi yerden sonra insanın hiç bir şey yapası gelmiyor, bu hissi iyi bilirim. Zor da olsa namazlarını kıl ve kuran-ı kerim oku bol bol. Ve tüm samimiyetinle ve mahzunluğun ile Allah’a yönel. İntihar şeytanın bir vesvesesidir ve hiç bir şeye çözüm değildir. İnsanız ve bir takım zorlu imtihanlardan geçiyoruz. Şimdi sana düşen görev sabırla, duayla ve gayret ile içinde bulunduğun durumdan çıkmaktır. Allah’ın izniyle bu darlıktan da ferahlığa çıkarsın. Allah’a emanet ol kardeşim.

Okudunuz mu?  Yasin Okumanın Fazileti-sevabı nedir?

Yorum: İntihar Edeceğim Az Kaldı

Kayıtsız Üye
Aleyküm Selam kardeşim.Her insanın hayatında sıkıntılı günler oluyor.Bu intihar düşünceleri şeytanın vesvesesidir.Böyle şeyler düşünmemeye çalış.Bizden daha zor şartlar altında imtihan olan insanlar var örneğin ; Suriyedeki müslüman kardeşlerimiz.İntihar en büyük günahlardandır eğer intihar edersen Cehenneme gidersin.Elini ateşe tut dayanabiliyormusun ? Cehennem ateşi bundan kat ve kat daha sıcak.Benimde çok kez intiharı düşünecek kadar zorlandığım zamanlar oldu şimdi ise böyle düşündüğüm için gülüyorum.Eminim ki sende ileride intiharı düşündüğünü hatırladıkça güleceksin.Selametle kal kardeşim.

Okudunuz mu?  Bir kadının açık saçına bakmak günah mı ?

Yorum: İntihar Edeceğim Az Kaldı

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm,
Önce şöyle bir sakin olun. Sakinleşmek için bir psikiyatriye görünün, terapi alın ve rahatlayın. Bunula birlikte, bir çok sure okuyarak şifa bulabilirsiniz. Öfkenize hakim olmayı öğrenin. Psikologlardan tavsiye alın. İNŞALLAH derdinizden kurtulursunuz.


Kayıtsız Üye
Sabırlı ol Allah elbette sana bir yol çıkartaçak karşına Allah’ın huzuruna gittiğinde neden intihar ettin diye sabırlı olsaydın sana bir yol verirdim


Kayıtsız Üye
Hepinizden Allah Razı Olsun Gece Uyuyup Kalkınca Tüm Herşeyim Rahatladı

Okudunuz mu?  Birine yanlışlıkla başı açık halde görünmek günahmıdır

beratcan
18 yaşındayım. Evet şimdi hepiniz daha ne gördün diyeceksiniz bir ton laf ediceksiniz. Ama ben sorunumun ne olduğunu bile bilmiyorum. Aşk değil o değil bu değil. İçimde yıllardır hep bir sıkıntı hep bir isteksizlik hep bir huzursuzluk var. Herkes gibi eğlenemiyorum. Hiç bir şeyden keyif alamıyorum. Elimi neye atsam bir terslik. Hiç bir işim yolunda gitmiyor. İsyan olarak anlaşılmasın bu durum cidden böyle. Dinime bağlıyım ama intihar hep aklımda maalesef. Ve bu dünyadaki insanları gördükçe hayattan soğuyorum. Müslüman bir ülke olarak çivisi çıkmış şu dünyada daha fazla yaşamak istemiyorum. Bugün cesaret edersem edemezsem de yarın gece hap içerek intihara kalkışacağım. artık dayanamıyorum..

Okudunuz mu?  Geçmişte işlediğim günahı evleneceğim kişinin bilmesi gerekir mi?

imam
Beratcan kardeş inşAllah sıkıntın geçmiştir
Bu düşünceleri bir kenara bırak ve Allah ile aranı düzelt göreceksin her şey düzelir
1-2 ay dene hayatında sonra karar ver
Yapman gereken Allah neden hoşlanıyorsa yap kimden hoşlanmıyorsa onlardan uzak dur, ilim öğren ve amel et


Kayıtsız Üye
Ölüm acısı, sanıldığı gibi bir an değildir. İntihar edince ahirette de daha büyük acılara girilir. Ahiret sıkıntıları dünya sıkıntıları gibi değildir. Çok ağırdır. Dünya sıkıntılarına dayanamayıp intihar eden, ölüm acısına ve ahiret sıkıntılarına nasıl dayanır? İntihar eden, dirilene kadar intihar acısını duyar. Kendini öldürmek, başkasını öldürmekten daha büyük günahtır.

Okudunuz mu?  Hayat neden bu kadar acımasız ?

Kardeşim, sen daha dünya sıkıntılarına dayanamazken ölüm acısına ve ahiret sıkıntılarına nasıl dayanacaksın ?
Üstümüze birazcık kaynar su dökülünce ne hale geliyoruz. Yıllarca yakılmış cehennem ateşinde ne hale geliriz düşündün mü ?
Benim de senin yaşında erkek kardeşim var ve siz bu yaşta hiç aklınızı kullanarak düşünemiyorsunuz. Huzurun niye eksik onu hiç düşündün mü ? Kur’an-i Kerim okuyor musun ki için gönlün açılsın ? Namaz kılıyor musun ki bedenin rahatlasın ? Oruç tutuyor musun ? Allah rızası için çabalıyor musun ? Bunlar yoksa zaten bir şeyler hep eksik olur, huzur da olmaz. Kalk abestini al, namazını kıl, Rabbine dertlerini anlat, rahatla müslüman ! Sen her şeyin üstesinden geldin bunun mu gelemeyeceksin ?

Okudunuz mu?  Peygamberimiz neden cennet anaların ayakları altındadır buyurmuştur

(Bir şeyle canına kıyana, Cehennemde onunla azap edilir.) [Buhari]

(Ölüm acısı çok şiddetli ise de, ölümden sonraki acılara göre çok hafiftir.) [İ.Ahmed]


Uğur5
Kardeşim bunları bende yasadim herseyden bunaliyosun yedigin yemek bile sana zehir gibi geliyor herkes sana ne oldu diyor dimi ustüne geliyorlar bunaltıyorlar seni iyice seni iyiye sıkıp bıktırıyorlar dimi ölmek istiyosun uyumak bile istemiyosun gezmek tozmak acılmak istiyosun olmuyor sağa dönsen sağdan bunalım sola sola dönsen sağa bunalım geliyor dimi işte bu gibi zamanlarda seytan ve cinler insana musallat olur bunaltır dahada bunaltır onu ölüme itip ayagını kaydırmaya ugrasir sakin intihar etme bedeli çok ağır psikoloğa git veya git ilaç kullan yutucagina tedavi ol mutalaka okuttur kendini hocaya sakin para isteyenlere gitme

Okudunuz mu?  Kınama ile ilgili hadisler

hayhuyhay
Berat kardeşim; Acı tatlı çok şeyler yaşanıyor. Ve zaman alıp götürüyor bunları. Biraz sabredip zamana bırakırsan ilerde aklına bile gelmeyecektir.
Müslümanca sosyalleşmek gerek. o zaman bu düşünceler senden gidecektir. Bir de salihlerle beraber olmak lazım.
Misal camii cemaati veya ehli sünnet başka bir toplulukla da beraber olabilirsin. sana yoldaş gardaş olurlar. Misal git bir camii ye çevir birini, anlat derdini. Hemen seni sahiplenir. çay ısmarlar, seni dinler, elinden geldiğince sana destek olup, nasihatler verir.
Ama intihar edersen çok pişman olursun. geri dönüşü de yok mazAllah.

Okudunuz mu?  Dedikodu ile ilgili hadisler

kastamonu37
Kardeşim aynı şeyleri bende yaşıyorum dayanacak gücüm kalmadı dua ederek ibadet ederek ayakta durmaya çalıştım ama hiçbir şekilde bir faydası olmadı hiçbir şeyin intihar düşüncesi aklımda var hep beni bu hale sokan doktoru öldürmeyi de düşünüyorum bazen ama sıkıntın sağlık ile ilgili değilse cidden kafaya takma hayatta en büyük şey sağlık gerisi önemsiz kimse için de değmez hiçbir şeye. Sağlıktan gayrisi basit sıkıntılar. Sağlık olunca konu ve imkansız bir şey ise mucize gerekir insana mucize beklemek ise zaten insanı intihara götüren bir şey

Okudunuz mu?  Mutezile mezhebi nasıl ortaya çıkmıştır?

Kayıtsız Üye
Kastamonulu kardeş sana artık ne diyelim ne söyleyelim şaşırdık. Hep ezildim hep zenginler yaşıyor bu hayatı diyorsun ya hiç düşündün mü senin en büyük zenginliğin ne ? Gören gözlere, duyan kulaklara, konuşan bir ağıza sahipsin. Tutan ellerin ve ayakların varken burnunun şekli kötü olmuş diye düştüğün duruma bak kaç aydır. Hakkında hayırlısı buymuş anlasana. Senin duanın kabulü ne zamana saklanmış bilemeyiz. Sana boşuna yazdığımı biliyorum çünkü tüm bu dediklerimiz bir kulağından giriyor diğerinden çıkıyor, onun için fazla uzatmayacağım. Gerçekten her gün düzgün bir buruna sahip olmak için mi dua ediyorsun ? Öyleyse ben de duana eşlik etmek isterim ama sadece dua ile de olacak bir iş değil ki. Rabbim dert vermişse dermanını da vermiş sonuçta elhamdülillah.

Okudunuz mu?  İncil hangi dildeydi ?

Intiharla ilgili sorular

Bu kategoride yer alan Sosyal medyada karşı cinsle konuşmak caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İntihar Edeceğim Az Kaldı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.