Anasayfa
18 Ocak 2024, 4:34
missa4
Abone

Kur’an ve Dini kitaplar bulunan oda da neler yapılmaz?

Kur’an ve Dini kitaplar bulunan oda da neler yapılmaz?

Kayıtsız Üye
Merhaba, ben kendi odamda cevrimici yani online olarak baska insanlarla video oyunu oynuyorum. Benim amacim sadece oyun oynamak oyundan keyif almak fakat bazı insanlar oyunda küfür ediyor, oyundaki kendi fotograflarini sebepsizce kadın fotografları hatta ve hatta özür dilerek söylüyorum mahrem yer bile yapıyorlar. Benim odamda dolaba koyulmuş şekilde hem Kur’an-ı Kerim ve birsürü dini, İslami kitaplar var. Ama bu dolap camlı, yani ben kitapları disaridan gorebiliyorum yani dedigim oyunlardaki haram, küfür gibi şeyleri bu dolapta olan kitaplarin oldugu oda da oynamak günah mı veya dinden cikarir mi? Allah rizasi için bu sorumu cevaplayin cunku çok vesvese geliyor.

Bu arada ben soruyu yazan kisiyim.
Eger birisi Kur’an olan oda da haram olan seyler olmamali derse sorumu yalnis anlamistir. Benim sorum Kur’an dolapta iken haram olan seyler odada olsa dinden cikar miyiz? Bu arada dolabım camlı yani disaridan gozukuyor kitaplar.

Okudunuz mu?  Maket nedir? Kabe maketi nasıl yapılır?

Yorum: Kur’an ve Dini kitaplar bulunan oda da neler yapılmaz?

Şem’a
Kardeş düşüncen iyi ama sana Nazar eden Allah ve melekleri dikkate almadan kitapları sorun etmen çok yanlış….
Öncelikle utanman gereken Yüce Allahtır sonra yaptıklarını kaydeden meleklerdir


Yorum: Kur’an ve Dini kitaplar bulunan oda da neler yapılmaz?

Kayıtsız Üye
Ama ben sadece oyunu oyundan keyif almak için oynuyorum. Bunu yapan insanlarla beraber bilerek oynamiyorum. Gönül isterki onlarla oynamayayim. Bu arada siz utanmayla ilgili cevap yazmissiniz fakat benim sorum günah yazilir mi veya dinden cikar miyim bu yuzden

Okudunuz mu?  Sosyal medyada hile yapmak günah mı ?

Yorum: Kur’an ve Dini kitaplar bulunan oda da neler yapılmaz?

Kayıtsız Üye
Abi benim sorum dinden cikar miyim veya gunaha girer miyim? Benim tek amacim oyunumu oynamak fakat boyle dedigim insanlar yuzunden vesveseye dusuyorum kotu hissediyoeum lütfen sadece sorumu cevaplayin

Okudunuz mu?  Yılan öldürmenin hükmü nedir, dinimizde caiz midir?

Şem’a
Günah ama kitap bulunduğu için değil, Allah yasakladığı için günah. Dinden çıkılmaz.


Kayıtsız Üye
ben daha önce sorularla islamiye sitesinde sorumu aramistim boyle cevaplar geldi
"Bu tür oyunları kabul ederek, benimseyerek oynamak tehlikelidir. Ancak imani bir kabul söz konusu olmadan oynayan kimsenin imanına zarar vermez. Her halükarda bu oyunlardan uzak durmak gerekir"

Okudunuz mu?  Gilaburu suyunun faydaları

"Siz de içerisi küfürle dolu bir oyunu oynamakla imandan çıkmazsınız, ancak ruhunuzu, kalbinizi, aklınızı kirletebilir. Bu sebeple bu gibi oyunlardan sakınmak gerekir"

Bunlar yaziyor. siz günah diyorsunuz fakat onlarda tam tersini diyor hangisine inanayım ki


kuran bulunan odada

Bu kategoride yer alan Salaklık Nedir? Kime Salak Denir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kur’an ve Dini kitaplar bulunan oda da neler yapılmaz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.