Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:29
sizden95
Abone

İşe girerken tanıdık vasıtasıyla girmek

İşe girerken tanıdık vasıtasıyla girmek

hayırlısı23
Merhabalar. Bir kurumda veya bir yerde işe girerken bir tanıdığın referansı ile o işe girmek ve o işten kazanılan para helal olur mu? Herkes referans olmazsa olmazlardan diyor ama ben böyle bir şey yapmak istemiyorum. Vicdanım el vermiyor. Ama bazı kişiler diyorki torpilsiz iş başvurusunda bulunan önlemini almadan gitmiştir diye.Sizce ne yapmalıyım? Teşekkürler.

Okudunuz mu?  Hemen hemen her sabah şu olayları yaşıyorum Gusül gerektirir mi ?

Yorum: İşe girerken tanıdık vasıtasıyla girmek

Şem’a
Referans rüşvet değil ki
Birileri sizin iş yapabilir ve güvenilir olduğunuzu söylemesi günah değil ki kazanç haram olsun


Yorum: İşe girerken tanıdık vasıtasıyla girmek

Kayıtsız Üye
Sayın Şem’a adam örneğin polislik mülakatları gibi yüzlerce kişinin yarıştığı bir işte, torpil vasıtası ile yüzlerce kişinin arasından liyakat vb özellikleri diğer adaylarla mukayese edilmeksizn,sırf tanıdığı var diye peyder pey işe alınmaktan bahsediyor.Sanırım çekindiği için biraz yumuşatarak yazmış , Torpil(kıyak geçen,hiç bir elemeye tabi tutturmadan sonuç üreten) ile referans(sadece bilgisine başvurulan) aynı şey değildir.Adam torpilden bahsediyor.Ayrıca bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum, Torpilsiz iş dönmediği hele son dönemlerde bir gerçek, peki hak hukuk ne olacak? selamlar.

Okudunuz mu?  Müdevvene Kitabı

Yorum: İşe girerken tanıdık vasıtasıyla girmek

Şem’a
Layık olmadığı halde sırf tanıdıktır diye işe almak ve aldırmak en büyük günahlardandır.


Kayıtsız Üye
"Layık olmak" tabirinden kasıta,o işi yapma vasfına sahip olmak,o işe yeterli olmak lakin senden daha iyisininde o işe talip olması dahil mi dir?

Okudunuz mu?  Hipnoz (Psikoterapi) nedir? Hipnoz ile tedavinin dinimizdeki yeri nedir?

hayırlısı23
Evet ortak demek istediğim torpildi, haklısın biraz yumuşatarak yazdım yoksa siyaset açıyorsun diyorlar bana hep. Neyse dediğin gibi son olaylardan sonra herkes birbirinden şüpheli ve herkes kendi adamını işe sokuyor. Umarım nitelik ve vasıfları uyup sınavını da geçen insanlardan arasından hakedenler alınıyordur. Ama yıllardır hakkı ile kazanıp giren kişi sayısı çok az. Arkadaşın dediği gibi sorgusuz sualsiz tanıdık diye işe alınan büyük bir topluluk var. Zamanında hem harp okulu hem da polis akademisi sınavlarında sorgusuz sualsiz elendim. Benim yerime torpil ile girenlerden öbür tarafta hesabını elbet soracağım. Vel hasıl kelam Sayın Şema da açıklamış; ”Layık olmadığı halde sırf tanıdıktır diye işe almak ve aldırmak en büyük günahlardandır. ”

Okudunuz mu?  Allah suçsuz günahsız doğmamış bir insanın başına neden bela salar

Sorumun cevabını aldım teşekkür ederim. Allah hepimize helal kazanç yemeyi nasip eylesin.


işyerine tanidik vasitasiyla girmek, tanidigin birinin sayesinde ise girmek caiz mi

Bu kategoride yer alan Yemeğe tuz ile başlamak sünnet midir? Adap mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İşe girerken tanıdık vasıtasıyla girmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.