Anasayfa
4 Ekim 2021, 6:44
dualar
Yönetici

Sıkıntılara Karşı Okunacak Dualar

Sıkıntılara Karşı Okunacak Dualar

#UguR

İlk musibet anında denir:

"İnnalillahi ve inna ileyhi raci’un, Allahümme ecirni fi musibeti vahluf li hayran minha."

Anlamı: Şüphesiz ki bizler, Allah’ın kullarıyız ve (âhirette) dönüşümüz de yalnızca O’nadır. Allah’ım! Başıma gelen mûsibet sebebiyle bana ecir ver ve bana ondan daha hayırlısını bağışla. | Müslim (2/632)

Okudunuz mu?  Dualar ya bediissemevetivel ard,ya zülcelali vel ikram

Sıkıntılara karşı okunur

Lâ ilâhe illâllâhül-‘azîmül-halîm. Lâ ilâhe illâllâhü Rabbül-‘arşil-‘azîm. Lâ ilâhe illâllâhü Rabbü’s-semâvâti ve Rabbül-ardi ve Rabbül-‘arşil-kerîm.

Anlamı: Azamet ve vakar sahibi ALLAH tan başka ibadete layık hiçbir ilah yoktur.Arş-ı azam sahibi ALLAH tan başka ibadete layık hiçbir ilah yoktur.Göklerin ve yerin sahibi ve Arş-ı kerimin maliki ALLAH tan başka ibadete layık hiçbir ilah yoktur. -Buhari Tecridi sarih 2150

Okudunuz mu?  Hz ibrahim as 'ın Duası

"Allâhumme innî ‘abduke. vebnu ‘abdike. vebnu emetike. nâsiyetî biyedike. mâzin fiyye hukmuke ‘adlun fiyye kazâuke. eseluke bir kulli-smin huve lek semmeyte bihî nefseke. ev ‘allemtehu ehaden min halgike. ev enzeltehû fî kitâbike. eviste’serte bihî fî ‘ilmil-ğaybi ‘indeke. en tec’alel-kurâne rabî’a kalbî. ve nûra sadri ve celâe huznî ve zehâbe hemmî."

Okudunuz mu?  Nazar duaları

Anlamı: Allah’ım! Ben Senin kulunum, kulunun oğluyum, hanım kulunun oğluyum, perçemim elinde, hükmün hakkımda geçerli, hakkımdaki kazan bir adalettir, zatına isim olarak seçtiğin veya kitabında indirdiğin veya mahlukatmdan herhangi bir kimseye öğrettiğin veya gayb ilminde kendi zatına tahsis ettiğin bütün isimlerinle senden Kur’an’ı gönlümün ilkbaharı, göğsümün nuru, tasamın cilası, kederimin ve hüznümün gidericisi yapmanı istiyorum.

Okudunuz mu?  KISA BİR DUA (Allah Kabul Eylesin..Amin!)

"Elhamdülillâhillezî âfânî mimmebtelâke bihî ve feddalenî alâ kesîrim mimmen halega tefdîylâ"

Anlamı: Seni mibtela kıldığı sıkıntıdan beni koruyan,iyilik ve afiyet ihsan eden, fazilet ve nimette beni çok kimselerden üstün kılan Allah’a hamd olsun


Allahümme inni abdüke, Allahümme inni abdüke vebnü abdike vebnü emetike, Allahumme abduke innalillahi inna ileyhu raciun

Bu kategoride yer alan Askerimiz için dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sıkıntılara Karşı Okunacak Dualar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.