Anasayfa
2 Ağustos 2023, 18:34
sizden1
Abone

Üvey evlat bakmanın sevabı

Üvey evlat bakmanın sevabı

Kurabiye
Bir derdim var benden büyük. Derdimden büyük duam var Rabbim var.
23 yaşındayım eşimle aramda 15 yaş var ve ilk evliliğinden oğlu var. Çocuk için herşeyi yapıyorum bütün elimden geleni. Eşim bir toplum için de beni azarliyor genellikle ben yanlis bir şey konuşsam beni tersler. Evliliğimizin ilk 4. Günü çocuğu eve getirdi bizimle yattı o gece. Kötü bir evlilik geçirdiği için eşime iyi davranıyorum tahammül etmeye çalışıyorum onu seviyorum ama bu kadar iyiligime rağmen beni tersler istekleri mi önemsemez. Çocuğun geldiği gün ben bir garip gibi köşede kalırım hep. Bende ıstiyorum anne olmayı ortak bir çocuğumuz olsun ki evli olduğumuzun farkına varsın diye. Bu masum çocuğa iyi davranırsan cennet ayaklarının altina da diyorlar bana. Annesi hiç uğruna yuvasına sahip çıkmadı çocuğu böyle babası annesi ayrı bir hayata mahkum etti . Sen bu çocuğun gönlünü yaparsan cennet ayaklarının altında diyorlar. Acaba doğru mu sizce. Hani seytan yetimlerin mazlumların yüzüne kül sürermis ya kimse sevmesini diye . Hep aklıma bunu getiriyorum. Sev diyorum sabir et. O çocuk büyüyünce bilecek yaptığın emekleri.
Sizce büyük bir sevap işlemiş oluyorum demi.
Şundan eminim ki büyük bir imtihan benimkisi sabir etmek bazen zor oluyor. Gönlüm genişlesin sabrim tahammülüm artsın diyee Ayetel Kürsü okuyorum. Bu duanin faydası olurmu.

Okudunuz mu?  Namazda gülmek ne demek

Yorum: Üvey evlat bakmanın sevabı

imam
Annesi tarafından terk edilmiş bir çocuğu yetiştirmek terbiye etmek cennet vesilesidir, bu kadar sevap olan bir amel de işlemek çok zordur.
Sabredin ve eşinizle yalnızken iyi ve kötü durumları konuşun


Yorum: Üvey evlat bakmanın sevabı

Kayıtsız Üye
Benimde sorumvardi kocamı iki kızına bakıyorum büyüğü le çok güzel anlaşıyoruz ana küçüğü le anlaşamıyoruz beni sevimyorla kalmıyor herkezede beni koyuluyor evden gitmek için elinden geleni ardına koyuyordu beni kocamlada kötüetdi bizi bende eşimden ayrıldım sorun benden bende giderim dedim ve gıdım ben eşimden ayrıldım da iki gün sonra evden kaçmıştı kısa kendimi çok suçlu hissediyorum

Okudunuz mu?  Tatlı yeğenime isim arıyorum

Yorum: Üvey evlat bakmanın sevabı

Emine tuncer
Benim 2 üvey kızım var biri 20 bide 25 yaşında ben eğlenceli 7 sene oldu beni hiç istemiyorlar beli çünkü sürekli geziyorlar odalarını bile toplanıyorlar bir bardak su bile istemeye bazen çekiniyorum babalarıda hiç karışmıyor evin tüm yükü üstümde beni iş yaparken görüyorlar ellerinde bir telefon sürekli çalışıyorlar eve hiç para getirmiyor ayakabi üstlerine makyaj mazesi sürekli böyle ben bıktım ikisini de sevgilisi var bazen saat 12de bile geliyorlar ben karışamıyorum karıştımı benimle tartışıyorlar sanne diyorlar ben bunların hizmetini yapmak istemiyorum bana iyi davranmıyorlar Eşim bana karşı çok iyi ne yapicam bilmiyorum rabbim ahiretinde mükafatını verir diye dişimize sıkı yorum

Okudunuz mu?  Efendimiz'in soyu türklere de dayanıyor mu?

Kayıtsız Üye
Sabretmek çok ama çok zor eşimle benim ikinci evliliğimiz benim çocuğum yok ilk eşimden ama ikinci eşimin bı kız çocuğu var. Ama beni dinlemiyor dediklerimi yapmıyor tamam diyor ama dediğim bı kulağından girip öteki kulağından çıkıyor eşime söylüyorum beni tersliyor azaltıyor bagiriyor. Onu çok onemsiyor.O olduğu zaman beni gözü görmüyor beni bı kadın yerine koymuyor .Şuan halimeyim benim benim çocuğumun hiç önemi yokmuş gözünde benim isteklerimi yapmıyor hep bı bahane buluyor ama kızının isteklerini anında yerine getiriyor. Yetistirmesini bilmiyor ben müdahale edince bana kiziyor. Benim onun üzerinde hakkım olmadığını yetistireyecegimi kendinin yetistirebilecegini söylüyor ve bunlar beni çok üzüyor çok zoruma gidiyor.ve her seferinde onunla ilgili konuşmaya kalksak tartışma çıkıyor ve aramızda herşeyin bittiğini söylüyor ve ben artık onu evimde istemiyorum o olmadığı zaman eşim bana çok güzel davranıyor hiçbir problem çıkmıyor taaki o eve gelene kadar.bende dayanamayıp herşey onun yüzünden eşimle sürekli onun yüzüne aram açıldığı için sinirlendim bir kaç kez vurdum. Bunu eşim öğrendi bana çok kızdı ve herşeyi bitirdiğini söyledi.ama ben bitirmek istemiyorum karnimda onun çocuğunu taşıyorum ve yuvami yıkmak istemiyorum ne yapmam lazım onuda bilmiyorum çok çaresizim artık o kızdan nefret ediyorum yüzünü bile görmek istemiyorum ama eşim onu eve getireceğini ve ona bakmak zorunda olduğumu söylüyor ve bana kadın gibi davranmicani herşeyin bittiğini söylüyor.suan kayananamgilde kalıyor ve ben ne yapacağımı bilmiyorum bu yaptığım günah elbet ama artık dayanamaz oldum

Okudunuz mu?  Allah kullarına acı cektirmek için yaratmamıştır ama cehennemi yaratması neden?

Kayıtsız Üye
Yanlış anlamayın, ama bu kızlar sizin öz kızlarınız olsaydı bu olayları bir imtihan olarak görecek, belki de kimselerle paylaşmayacaktınız.
Bu kızları da kendi kızlarınız gibi görmeye gayret edin, sabredin, Rabbim imtihanınızı kolay kılsın.


misafir1
böyle kimseler eşlerinin çocuklarıyla karşı karşıya gelmesinler, zıtlaşmasınlar. tamam bir çocuğa eziyet etmemek olması gereken, ona iyi davranmak güzeldir de; insanların hadlerini hududlarını bilmesi gerekir. çocuğun kabullenmediği bir otoriteyi, üzerinde kuramazsınız. problemlerinizi veya hayra yönlendirmelerinizi, babasına şikayet ediyor onu dolduruyor gibi değil de, eşinizle paylaşın istişare edin, çocuğun babası bu meseleyi halletmeye çalışsın ve dayatmalardan da uzak durun. yani siz yapıcı olmaya bakın, nefsaniyet yapmadan sevgi ve saygı çerçevesinde ilişki kurun. genel olarak çocukla aranızda iyi bir ilişki kurarsınız farklı olur veya genel olarak çocuk size ters gider farklı olur ama sonuçda bir yere kadar. eşlerinizde özellikle çocuklarını seçmezler, hadlerinizi ve hududlarınızı bilmediğiniz ve nefsaniyet yapdığınız için çocuklarını seçerler. mesele haddini bilmemekdir. eşiniz içinde siz akranısınız, çocuk bakmakla yükümlü olduğu kendisinden sorumlu olduğu kimse. tamam eşiniz size karşı da sorumlu ama çocuğa karşı kendini daha sorumlu hisseder. bu da daha çok sevme veya tercih etme ile ilgili bir mesele olmaz. seçecek olursa da tabi çocuğunu seçer. belli bir yaşdan sonra evlilik hayırlı ve güzel bir şekilde hayatı paylaşmakdır, çocuğu ise hatasıyla sevabıyla atamayacağı birisidir. yapılan nefsaniyette veya gösterilen özveri de dışarıdan görülür. siz özverili olmaya bakın yapıcı olmaya bakın, çocuğun yanlışlarını da mesele etmeyin, gerekiyorsa özveride bulunmayı bırakırsınız ama saygı içerisinde hadleri hududları belli bir şekilde ilişkiniz devam eder. hoşlaşmadığınız durumlarla yüz göz olmak durumunda da değilsiniz, daha aklı başında ve daha olgun olması gereken sizsiniz.

Okudunuz mu?  Okuması Gereken Dini Kitaplar

Kayıtsız Üye
Eşine durumu anlat, o yaşta ki yetişkin kızlara da çocuk denmez . İkisi madem çalışıyor, kendi evlerine çıksınlar. Senin görevin değil onlara hizmetçilik yapmak , üstelik bu kadar saygısızlar sa. Benden sana tavsiye, kov evinden terbiyesizleri. Allah yardımcın olsun inşAllah 🤲

Okudunuz mu?  Şans diye birşey varmıdır?

uvey evladin sevabı, Uvey anne olmanın mukafatı nedr, baskasinin cocuguna bakmak sevap mi

Bu kategoride yer alan İçimden ettiğim yeminlerden sorumlu muyum? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Üvey evlat bakmanın sevabı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.