Anasayfa
10 Nisan 2023, 10:01
sizden95
Abone

Dna testi yaptırmak caiz midir?

Dna testi yaptırmak caiz midir?

hayırlısı23
Merhaba soyumun nereden geldiğini öğrenmek için Dna testi yaptıracağım ama caiz midir değil midir bir öğrenmek istedim. Bu konuda bilgi sahibi olan yazarsa sevinirim.


Yorum: Dna testi yaptırmak caiz midir?

Nicksiz
Merhaba, DNA testinde acı verici, zarar verici bir şey yoksa caizdir. Zaten DNA testleri tükürük, saç teli vs ile yapılır.

Okudunuz mu?  Nasıl Müçtehid olunur?

Yorum: Dna testi yaptırmak caiz midir?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum DNA Testi`nin caiz olup olmadığı ile ilgili fetva mercii olmamakla birlikte bir tıbbiyeli olarak nacizane tavsiyelerim olabilir.Dinimiz İslam,merkezinde insanlığın ve insanlık onurunun olduğu,ilk peygamber Hz.Adem(a.s)`den son peygamber Hz.Muhammed(s.a.v) efendimize kadar tüm peygamberlerin çağrısını yaptığı Alllah(c.c) nezdindeki tek dindir(3/Âli İmran/19). İnsana biçilen kıymet hasebiyle aile kurumuna büyük önem verir.Çünkü ailelerdeki huzursuzluklar bütün topluma intikal eder.Bu cihetle ailenin nasıl kurulması gerektiğinden(meşru yol olan nikahlı evlilikler) akraba ilişkileri ve evlat edinilen çocuklara muamele hususuna kadar açıklık getirmiştir(33/Ahzab/4,5).Bu iki ayetle Allah,insandan kendi soyunu,evlad-ı akrabasını tanıyıp bilmesini ve diğer insanlar tarafından da gizli tutulmamasını ister.(Bizi yaratan bizim psikolojimizi bilmez mi, evlatlık olduğunu yıllar sonra öğrenen veya yetimhanede büyüyen bir insanın buhranını bize şahdamarımızdan yakın olan El-Kayyum mu bilemeyecek?!(Haşa))
Durumunuzu bilmediğimden öncelikle bunu bilme hakkınız üzerine yazmaya çalıştım.Gelelim DNA`ya..(Kısaca)
Vücudumuzdaki sayısı sürekli değişen yaklaşık 100 trilyon hücreye bu çiplerden döşemiş veya köken vermiş ve durmaksızın veriyor olan El-Âlim,El Hayy`el Kayyum böyle bir tanıma sistemi ve kolaylık sağladıysa bundan istifade etmek senin hakkındır..Durumunuzu bilmediğimden genişten almaya çalıştım.Yalnızca bu okuduklarınızla istikametinizi belirlemeyin!!! Selametle…

Okudunuz mu?  Kur'an-ı Kerimi hızlı ezberlemenin yolları nedir?

Yorum: Dna testi yaptırmak caiz midir?

hayırlısı23
Anladım teşekkürler.

Bu kategoride yer alan Doğum Gününde Hediye Almak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dna testi yaptırmak caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.