Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:31
sizden95
Abone

Kuran okurken esnemek ne anlama gelir

Kuran okurken esnemek ne anlama gelir

Cömert Oğuz
Selamun Aleykum hocalarim. Her kuran okudugumda esniyorum ve burnum su gibi akiyor.

Ben her gece kuran okurum. Ama her kuran okudugumda esniyorum 2 saniye gecmeden bir daha esniyorum kuran okumam bitene kadar 100 e yakin esniyorum yüzüm esnemekten birikmiş göz yaşları ile doluyor. Sonra burnum su gibi akmaya başlıyor. Ne yapmalıyım yada ne gibi sıkıntı var?

Okudunuz mu?  600.000 hadis var diyen var, 1 milyondan fazla hadis var diyen var? Hadis gerçeği ne?

Yorum: Her kuran okudugumda esniyorum ve burnum su gibi akiyor.

imam
Esnemek iyi değil, ibadette hiç iyi değil. uykusuzluk ve gaflet belirtisidir.

Peygamber Efendimiz (asv) şöyle buyurmuştur:

"Allah hapşırmayı sever, esnemeden hoşlanmaz. Öyleyse sizden biri hapşırır ve Allah’a hamdederse, bunu işiten her Müslüman üzerine, ‘yerhamukâllah’ demesi hak (bir vazife) dir. Ancak esnemeye gelince, işte bu, şeytandandır. Biriniz namazda esneyecek olursa, imkân nisbetinde kendini tutsun ve ‘hah’ diye ses çıkarmasın. Zira bu, şeytandandır, şeytan kendisine gülüyor demektir." (Buhârî, Edeb 125, 128, Bed’ül-Halk 11; Müslim, Zühd 56, (2994); Ebû Dâvud, Edeb 97, (5028); Tirmizî, Salât 273, (370), Edeb 7, (2747, 2748)).

Okudunuz mu?  Ölmüş biri için sadaka verilir mi

kuran okurken esnemek, kuran okurken esnemek ne anlama gelir, kuran okurken çok esnemek

Bu kategoride yer alan Oyunda domuz yemek günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuran okurken esnemek ne anlama gelir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.