Anasayfa
30 Ağustos 2022, 23:40
missa09
Abone

Sinirden söylenen sözler için ne yapmak gerekir

Sinirden söylenen sözler için ne yapmak gerekir

Kayıtsız Üye
Merhabalar . Benim sorum aslında biraz farklı
18 yaşındayım . Dinime bütünüm elhamdulillah. Yani dün öyle olduğunu düşünüyordum.
18 yaşında olmama rağmen çocukluktan beri çok farklı , sikintili şeyler yaşadım hala da yaşıyorum . 6. Hissim çok kuvvetlidir . Birisi aradiginda aramasinin nedenini bilecek kadar hatta . Ruyalarim çok onemliydi benim için. Dogru cikarlardi ve bana bazen uyari seklinde olurdu . Bende buna siginir ben Allah in sevgili kuluyum derdim bütün bu yasananlar beni denemek için derdim ama artik ruhum tukendi .Bu sıkıntılar ciddi derecede hayat kalitemi düşürdü . Yalnız kaldığımda veya geceleri sürekli Ağlıyorum . Fakat değişen hiç bir şey yok hatta daha da kötüye gidiyor bir çok şey . Çocukluğumdan beri dinimle ilgili bir sürü sorular sordum araştırdım öğrendim meal okuyorum . Fakat neden bu kadar sıkıntının ( farkli !)benim başıma geldiğini anlayamıyorum . Ve de çocukluğumdan beri süregelen bir şey bu . Sanki bir çok talihsizlik ben ve ailemde . Tanıdığım dinine bütün insanlar var onlar bile benden daha mutlular . Dün ise gerçekten sabrim tükendi dayanamadım intihar etmeyi bile düşündüm ve o hırsla aksama kadar hiç bir şeye inanmıyorum her şey saçmalık gibisinden şeyler söyledim kendi içimde . Kendi kendime tartıştım . Basucumda bulunan dini kitapları bir kenara fırlattım . Ama dini kitaplar yani İslam’a alakali içerisinde dua vs yok .
Böyle yapmama rağmen ezan okununca oturup dinledim akşam olunca açtım rasgele meal okudum
Fakat böyle yaptığım için kendimi dinden çıkmış gibi hissediyorum
Biliyorum bana ergen vs diyeceksiniz . Ama değilim inanin ki değilim çok farklı şeyler yaşadım
Bir çok sıkıntı bende mevcut . Kafam çok karışık . Bende Allah in diğer salih kulları gibi olmak istiyordum .
Kimseye aldanmadan Allah yolunda yaşamak . Fakat inanin ki yatsı namaz vaktı girdiğinde namazı vaktinde bile kilamiyorum öyle engellerim var . Daha da ayrıntı veremeyecegim . Sadece bunları gençlik sorunları olarak düşünmenizi istemiyorum . Sukrediyorum sonra benden daha daha iyilerini görüyorum ve gıpta ediyorum . Sükrumun anlamida kalmıyor .
Bir çok kişiden daha fazla gözyaşı dokmusumdur ve insanların basit dediği şeylere bile mücadele vermem gerekiyor.
Fakat ben dinimi inkar edemem ben onunla varım onunla bir çok şeye dayanıyorum.
Sinirden söylediğim o sözler için ne yapmam gerekir . O sözler beni dinden çıkarmış olur mu ?

Okudunuz mu?  İntihar etmek kadermidir

Yorum: Sinirden söylenen sözler için ne yapmak gerekir

Kayıtsız Üye
Kardesim ayni yastayiz galiba aklina takilanlari tam olarak bilmiyorum ama Allahtan umit kesmemeni tavsiye ederim bende su aralar senin kadar olmasada kul haklarini çok yogun dusunmeye basladim kahfede otururken sandalyeye deyince acaba kul hakkina girdimmi gibi dusunceler oludabiliyor hocalarin fetvalarina bakiyorum ama hangisi doğru soyluyor emin olamiyorum bende dinimi yasamaya calisiyordum ama artik neredeyse umutsuzluga dusecek gibi oluyorum sorun hakkinda net fetva verecek mercii olmadigim için tavsiye ile yetiniyorum Allah yardımcımiz olsun.Hakkinizi helal edin.

Okudunuz mu?  Şafii Mezhebine Göre Abdest Niyeti Nasıl Olur?

Sinirle söylenen sözler

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum bir olay yüzünden eşimle kavga etmiştik hem çok sinirli hem çok üzgün çaresizdim ve bir sinirle biterse bitsin artık yeter dedim ama hemen çok pişman oldum halbuki öyle bişey istemiyorum asla. Böyle söyledigim için çok pişmanım Allah kabul eder diye çok korkuyorum sizce nedir nasıldır ne yapmam gerekir bir yol gösterin ne olur

Okudunuz mu?  Abdest Duaları Arapçası, Türkçe Okunuşu, Türkçe Anlamı

Yorum: Sinirle söylenen sözler

vel Fecr
Tevvab olan Allah teala. tevbenizi edin ama bir dahakine dikkatli olun. evliliğinizi devam ettirin inş. emin ol ayrıldıktan sonra herşey daha güzel olmayacak.


Kayıtsız Üye
Zaten ayrılmayı asla istemiyorum kendimede şaşırdım öyle deyince ve eşimede demedim kendi kendime dedim

Okudunuz mu?  Şükür secdesi duası (arapça türkçe)

mum
< bir sinirle biterse bitsin artık yeter dedim >
Bu sözler dini nikah düşmez rahat olun. Sinirle söylenen sözlerdir ayrıca kesin ifade değil

Bu kategoride yer alan Hz.muhammed'in aile büyükleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sinirden söylenen sözler için ne yapmak gerekir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.