Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:33
missa5
Abone

Bana çok ağır zararlar veren kimsenin vebali nedir?

Bana çok ağır zararlar veren kimsenin vebali nedir?

Kayıtsız Üye
Merhaba, beni zamanında herşeyimi kıskanan bir kişi oldu. Bu hasediyle bana ağır zararlar verdi, bu zararların telafisi mümkün mü onu bile bilmiyorum. Belki hayatım boyunca bunlarla yaşamak zorunda kalacağım. Kıskançlığı beraberinde hakkımda gıybet, dedikodu, hakaret, incitme ve diğer kötülükleri de beraber getirdi. Çok büyük bir kul hakkına da girmiş oldu. Ama onun kıskançlığının sebebi beni kendisinden daha üstün görmesi. Başka insanlara da zarar verdiği oldu, onlarıda kıskandı ama geçici şekilde. Bana gelince gözü dönüyor ve adeta çıldırıyor. Ben bu kişiden hakkımı ahirette almaya kararlıyım. Bütün namazları, oruçları, zekatları, sadakaları, hacları ve diğer bütün sevaplarını almaya da son derece kararlıyım. Onun yüzünden arkadaş kelimesini unuttum bilgisayara mahkum oldum asosyal oldum acılar çektim insanların nefretine karşı duymak zorunda kaldım. Kötü bir şey geldinde seviniyordu. Bu kişiden çok ağır şekilde acısını çıkartmak istiyorum. Sürekli Ya Müntekîm diye dua ediyorum. (El-Müntekîm: İntikam alıcı manasına geliyor diye biliyorum) Yani intikamını da Yüce Allah (Celle Celaluhu)’na bırakıyorum. Böyle birinin ahiretteki durumu nedir? Kabir azabına çarptırılacak mı? Benim dostum olması gereken insanlar onun dostu. Ondan uzaklaşalı 1 yıl oldu. Hala üzüntüm duruyor.

Okudunuz mu?  Sürekli aynı şey için edilen dua kabul olunur mu?

Yorum: Bana çok ağır zararlar veren kimsenin vebali nedir?

Şem’a
Sözünü ettiğiniz kişi zalim siz mazlumsunuz, ne isterseniz Allah kabul eder, hem bu dünyada hayır görmez hem ahirette cezası şiddetlidir.


Yorum: Bana çok ağır zararlar veren kimsenin vebali nedir?

Serdarozkok
Şem’a ya katılıyorum. Allah’a sürekli dua etmenizi tavsiye ediyorum.Allah’a emanet olun.

Bu kategoride yer alan Fatihanın kısaca anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bana çok ağır zararlar veren kimsenin vebali nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.