Anasayfa
15 Temmuz 2022, 9:16
sizden96
Abone

Düzenli namaz kılma alışkanlığı nasıl kazanılır

Düzenli namaz kılma alışkanlığı nasıl kazanılır

Muhammet34
Öncelikle sizlerinden güzel tavsiyeler cevaplar beklediğimi söylemek isterim .

Namaz konusunda sıkıntılarım oluyor. Tam başladım hergün düzenli olarak kılcam diyorum bir bakıyorum işimden dolayı bazı nedenlerden dolayı vakit geçmiş akşam eve gittiğimde yatsı namazında çok zorlanıyorum .İki gün kılıyorum bir gün kılmıyorum .
Çok istiyorum düzenli olarak namaz kılmak ama başaramıyorum bir türlü bu konuda bana ne tavsiyede bulunursunuz neler yapmalıyım alışmam için Allah affetsin . Her dakika ölüm bizimle cevaplarınız bekliyorum şimdiden herkesden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Cuma namazına mazeretsiz gitmemenin günahı nedir?

Yorum: Düzenli namaz kılma alışkanlığı nasıl kazanılır

Şem’a
Düzenli namaz kılmak için öneriler

Namaz fıkhını bilmek
Namaz bilincini artıran kitaplar okumak
Namaz kılanlarla arkadaş olmak
Alimlerin namaz konusundaki tavsiyelerini dinlemek
Ve engel olan kişi ve günahlardan uzak durmak


Yorum: Düzenli namaz kılma alışkanlığı nasıl kazanılır

Vatansever
Cuma namazına düzenli git sonra arada vakit namazlarına başla ve zamanla namaz ALLAH korkusu olan kişi için bir bağımlılık halini alir

Okudunuz mu?  Ettiğim yemini bozdum Ne yapmam gerek ?

Yorum: Düzenli namaz kılma alışkanlığı nasıl kazanılır

emreakkayaa44
Selamün Aleyküm birkaç satırla yardim etmye çalışacağım
Öncelikle Risale i nur oku elinden geldiğince en az 1 vakit camide kılmaya çalış ve islami bilgi veren yotuube kanalları var çay house hayalhanem sözler köşkü gibi bunları izle kılarsın inşAllah
Nefsini aç bırak 😉

Okudunuz mu?  Diş teli takmak caiz mi?

Meraklı22
Selamun Aleyküm Muhammet kardeşim Şema’nın saydığı 5 şeyden en önemlisi Namaz kılanlarla arkadaş olmak’dır.

Namaz fıkhını bilmek
Namaz bilincini artıran kitaplar okumak
Namaz kılanlarla arkadaş olmak
Alimlerin namaz konusundaki tavsiyelerini dinlemek
Ve engel olan kişi ve günahlardan uzak durmak

Bunların hepsini denedim (biri hariç) nefs’e yine yenik düştüm fakat Namaz kılan arkadaşlarla düzenli olarak zaman geçirmek o kadar çok insanı teşvik ediyor ki. Yaş kaç olursa olsun en önemlisi bu.

Okudunuz mu?  Sırrı çözülmemiş dua

Allah’a emanet olun.


Kayıtsız Üye
Namazini tam kilabilmen için Allahin yaptiklari ve yapacaklari hakkinda kalbinizde hiç bir şüphe kalmaması gerekiyor.. şüpheleri ortadan kaldirmak içinde Allahın haram ve günah dediklerini yapmaktan kaçinmaliyiz + helal ve hayir dediği şeyleride yaparken Allah rizasi için yapmaliyiz ve yaptiğiniz işin Allahin hoşuna gittiğini unutmayin ve en küçük bir hayrin bile Allah katinda büyütür inşAllah…bide bu önemli : işlediğimiz günahlar ne kadar çok olursa olsun .tövbenizin kabul olacağindan şüpheniz olmasin inşAllah. Çünku Allah merhameti ,şevkati bol olandir.merhamet etmeyi sever.size şoyle bir soru yöneteyim ne kadar annenizi dinlemeseniz bile yapma dediklerini yapsaniz bile şuphesiz sizi >>> tekrar tekrar <<< affeder.eee buna o merhameti veren kim.Allah. hıı deyip de yapim sonra tövbe ederimde demeyin. Allah sizin ne düşündüğünüzü sizden daha iyi bilir.Sizi aydinlatsin diye Şu 5 dk lik video yu kesinlik anlayarak dinlemenizi istiyorum.Allahin bizleri (müslümanlari) efettiği kullardan olmaniz dileğiyle..

Okudunuz mu?  Deccal müslümanlara zarar verecekmi ?


İman gücü
Selamün aleyküm kardeşim.Eğer öyle bir duruma düştüğün vakit nefsine deki "Allah benim için daha hayırlıdır.Dünya hayatı geçici.Niye kaybedenlerden olayım ki"Böylece nefsine hakim olmuş olursun yorgunluğuna rağmen namazını kılarsın.Emin ol içini huzur kaplar.Selametle.


namaz kılma alışkanlığı nasıl kazanılır, namaz alışkanlığı nasıl kazanılır, Zorlanıyorum

Bu kategoride yer alan Kredi Kartıyla Altın Ve Gümüş Fıkıh Açısından Alınabilir Mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Düzenli namaz kılma alışkanlığı nasıl kazanılır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.