Anasayfa
27 Mayıs 2022, 1:30
Namazlar
Yönetici

Namaz esnasında kaçıncı rekatta olduğunu unutmak

Namaz esnasında kaçıncı rekatta olduğunu unutmak

Mertalgun
genelde 4 rekatlık bir namaz esnasında diz üstüne oturuyorum ve acaba 4.rekat mı yoksa 2.rekat mı diye düşünüyorum. bazen 2.rekattaymışım gibi geliyor bazen 4.rekattaymış gibi bazen de %50. Ne yapmalıyım?


Yorum: Namaz esnasında kaçıncı rekatta olduğunu unutmak

Şem’a
Namazda kaç rekat olduğunu unutan az olanı kabul eder ve tamamlar daha sonra sehiv secdesi yapar telafi eder.

Okudunuz mu?  Teravih namazı kılana kaza niyetiyle tabi olma (hanefi-şafii)

Vesvesemi bilemiyorum

Kayıtsız Üye
Selamunaleykum,
16 yaşındayım ,12 yaşından beri namazlarımı eda ediyorum çok şükür ancak;
Namaz kilarken dünyevi şeyler düşünüp kaçıncı rekatta olduğumu şaşırıyor ,kaç kez secde yaptığımı unutuyorum (bu yüzden olsa gerek )namazımı tekrar kılmam gerekiyormuş gibi hissediyor 13 kez tekrar kılıyorum bazen 5 kereden fazla kıldığım bile oldu …Kaçıncı rekatta olduğumuzu unuttuğumuz zaman ne yapmamız gerektiğini biliyorum (gereğini yapsamda tekrar kıldığım çok oldu)
aynı şey abdest alirkende oluyor birden fazla abdest aliyorum basimi mesh ettim mi ,ya bozduysam diye .Annem ve Babam Vesvese diyor…
Secdede şaşırdığimda ne yapmalıyım ,Tekrar kılmalımıyım,abdestimi yeniden mi almaliyim …Vesvese midir ?
Lutfen yardımcı olun şimdiden Allah razı olsun ,Esen kalın….

Okudunuz mu?  Namazda yanlış sırayla zammı sure okumak

Yorum: Namaz esnasında kaçıncı rekatta olduğunu unutmak

arifselim
Aleykum selam. Evet aynen bu yaptığın vesvesedir. Kendisinde sürekli böyle vesvese olan kimse kalbine en yakın olan doğruya itibar ederek abdest ve namazını tamamlar. Tekrar dönüp yapmamalıdır. Eğer bunu bu şekilde yapar ve tekrar etmezsen o zaman vesvesende geçecek Allah’ın izniyle.

Okudunuz mu?  Şafilerde akşam ile yatsı arası kaç dakikadır?

Kayıtsız Üye
Selamu aleykum. Hocam meZhebim şafi ben dört rekatlı namaz kildigimda bazen ikinci rekatn ettehiyatnda şaşırıyorum selam veriyorum başamı almam gerekiyor yoksa kalkip Kaldığım yerdenmi devam etmeliyim


mum
2. rekatta selam veren, konuşmamış ve kıbleden ayrılmamışsa kalkar ve 2 rekat daha kılar, sonra selam vermeden önce sehiv secdesi yapar

Okudunuz mu?  Vakit namazlarının sünneti ile farzları arasında konuşmak veya yiyip içmek caizmidir?

Hicran kaynak
Evet bunlar vesvese maşAllah alah sana hidayet versin namaz temelin baslangici sen sasirmiyosun aslinda seytan oyle vesvese yapiyor.


Türkiye06
bazen namazda 2.nci oturuşta ettehiyyatü’den sonra 3 ve 4.cü rekatlarda kaçıncı sırayı kıldığımı unutuyorum. 3 temiyim 4 temiyim diye sonra sehiv secdesi yapıyorum ettahiyatü okuyup selam veriyorum sonra tekrar ettehiyyatü salli barik rabbena okuyup selam veriyorum. sorum şu 2.nci oturuşta ettahiyyatüyü okumama rağmen sehiv secdesi yaparken 2 defa daha ettahiyyatü okumam doğru mu? umarım anlatabilmişimdir.

Okudunuz mu?  Cuma namazına gidemeyen ne yapmalı?

mum
Kıldığınız namazı 3 rkat olarak kabul edip 4 e tamamlamalı ve ardından sehiv secdesi yapmalısınız.
Sehiv secdesi hanefi mezhebine göre namazı bitirip selam verdikten sonra yapılır ve tahiyyat okunup selam verilir.


MPS
Merhaba…

Namaz Esnasında Kaçıncı Rekatta Olduğunuzu Unutmak..

Bende Hocama Sormuştum Kaldığınız Yerden devam ediniz..

Okudunuz mu?  Ölünün arkasından günahları için namaz kılınır mı ?

karaca
Selamun Aleykum Sabah Namazımı Kılıyordum Güneş Doğmasına 8 dk Vardı İlk Sünnetini Kıldım Sonra 2 Rekatlık Farzını Kılıyordum 1 Rekatı Kıldım Sonra 2 Kıldığımdan emin Değilim Teyihatta 1 Mi 2 Mi Rekattayım Diye Şupheye Düştüm Güneş Doğmasına 1 ve 2 dakka Kaldığı İçin namazımı Kıldım şimdi Kaza Etmelimiyim Acil Yardım 1 Mi 2 Mi Kıldım Diye Hatırlamaya Çalışıyorum Ama Hatırlayamadım Namazlarda Bu Başıma Geliyor Ara Ara Sevh secddeside Yapmadım Lütfen Yardım Edin???

Okudunuz mu?  Gece namazı gecenin hangi saatinde ve kaç rekât kılınır...

Ensar
Bu durum için fazla vesvese yapmaya gerek yoktur. Allah namazınızı kabul etsin. Kalbiniz bu durumda nereye daha çok meylediyor sa onu yaparsınız. Genelde bu durumda şeytan boş durmaz vesvese verir. Allah kabul etsin.


kaçıncı rekatta

Bu kategoride yer alan İstihare namazı nasıl kılınır? İstihare nasıl yapılır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz esnasında kaçıncı rekatta olduğunu unutmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.