Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:21
missa3
Abone

Kuran okuyup dualar ettiğim halde geceleri kabus görüyorum.

Kuran okuyup dualar ettiğim halde geceleri kabus görüyorum.

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum. 19 yasindayim ve erken yasta psikolojik sıkıntılar gecirdim . Artik sadece Allah in yaninda huzur bulacagim. Beni yaratan Rabbim le bulusmak istiyorum cunku beni en çok seven ve her halimle kabul eden o. Ama ne yazik ki namaza hemen baslayamadim ve çok fazla gunahlar isledim. Simdi ise çok pismanim. Hergün stresten ağliyorum, ailemin benimle hiç aralari yok anca benim bu durumumla alay ediyorlar. Universiteden vazgectim gunahlardan olabildigince kacmak için. Disarida cikmiyorum artı günaha girecegim diye. Üzerimde hep ölüm korkusu var bagislanmaya zamanim yetmeden öleceğim diye. Simdi ise zamanimin cogunu ibadet ederek gecirmeye çalisiyorum. Ama çok fazla seytan ugrasiyor bende. Her vesvese geldiginde agliyorum namazim kabul olmuyacak diye. İbatlerim ve tevbelerim gecerli olmayacak diye çok korkuyorum. Allah in rizasini alamamaktan. Diger tarafta Rabbim le bulusamamaktan çok korkuyorum. Ve nerdeyse gecelerimin yarisi karabasanlarla ve kabuslarla geciyor. Yatmadan önce Kuran imi okuyup nas felak surelerimi ve Peygamber Efendimiz (s.a.v) dualarını okuyorum. Teheccud namazınıda kalkiyorum. Ama çok kotu rüyalar goruyorum gecenin yarisi kalkip agliyorum. Okudugum halde kotu rüyalar gormem gunahlarimdan dolayi Allah in beni affetmemesinden mi kaynaklaniyor? Cok korkuyorum Allah beni kulluguna almadi diye. Ne yapmam lazim stresten nefes alamiyorum. Ailem le bu konuyu konussam incitici sözler söyleyip kalbimi kiriyorlar. Psikolojik tedavim bittikten sonra beni eskisi kadar sevmediklerini söylediler. O yüzden tek sevenim Allah eğer Allah da beni sevmezse biterim ben.

Okudunuz mu?  Dua ile ilgili şiirler

Yorum: Kuran okuyup dualar ettiğim halde geceleri kabus görüyorum.

Tevafuk
Kardeşim Rabbimize hamdolsun sizi yolunuzu yoluna çıkardığı için.
İlaç kullaniyorsaniz kesinlikle ilaçları doktorunuzla da konuşarak bırakın insaAllah.
Bilinki bu sizin için imtihan süreci geçecek sabirli olun insaAllah.

Size onerecegim birkac şey var.

Okudunuz mu?  Büyü bozdurmak için hocaya gitmek caiz mi

Oncelikle sabah akşam zikirlerinizi ihmal etmeyin.
Husnil muslim (guraba yayinlari) kitabini tedarik edin ve ihmal etmeden okuyun
Yine bu kitapta gece yataga girerken kötü rüya gördüğümuzde vs vs bu tarz Rasulullah aleyhisselamin dualari var onlari okuyun.

Abdestsiz uyumamaya özen gösterin

Okudunuz mu?  Kıskançlıktan kurtulma duası

Bilinki Rabbiniz en güçlü olan diğer herşey güçsüz ancak Rabbimiz bize ve diğer varliklara güç verebilir

Ve hangi ildesiniz acaba size rukye ve hacamatta önereyim ehli sünnet birilerini önereyim bulunduğunuz ile göre.
Herkese hacamat ve rukye sakin olmayin !


Yorum: Kuran okuyup dualar ettiğim halde geceleri kabus görüyorum.

İman gücü
Selamün aleyküm kardeşim sana kendimce cevap vermek istiyorum.Yazdiklarindan anladığım kadarıyla geçmiş sıkıntılardan dolayı psikolojik etkiler bıraktığı için böyle bir durumdasin.Sana bir mümin kardeşin olarak şöyle tavsiye veriyim.Şimdi kesinlikle senle alay eden anne ve babana karşı küçükde olsa kin besleme.Onlara karşı böyle durumlarda sessiz kal bilirsinki anne babaya itaat etmek, Allah’a sığınmak ve sabretmek senin için hayırlıdır.Sen ibadetlerini namazını bırakma ve namazını yalnızca Allah için kıldığını hatırla.umitsizlige düşme kendini yıpratma.Eger bu ümitsizlik sürekli artarsa bilki bu şeytandan gelen bir vesvesedir.En sonunda bu ümitsizlik zirveye ulaştığı vakit Allah korusun insan nefsine yenik düşüp isyan noktasına ulaşabilir.Allah korusun.Senin ağlayıp pişman olup namaza başlaman demek Allah’ın sana gösterdiği bir yoldur.SübhanAllah bundan daha hayirli bir yol var midir?! .Bu konuda senin yapman gereken sürekli tövbe edip Allah’ın huzurunda dua ederek bu durum için şükretmek.Ruya kısmına gelince bende görüyorum kardeşim ama napiyorum hadi hayırlısı Allah büyüktür diyip fazla düşünmemeye gayret ediyorum.Sende kötü bir rüya gördüğün zaman şunu de ve sıkıntın derdin olduğu vakit "benim büyük derdim değil Büyük Rabbim var"Kisaca pişman olup doğru yolu bulman bile senin imanını ve Allah aşkını gösteriyor.SübhanAllah.Unutma bu dünya bir rüya ahiret gerçek.Selametle kardeşimin​.

Okudunuz mu?  Evlenilecek kız nasıl bulunur

Yorum: Kuran okuyup dualar ettiğim halde geceleri kabus görüyorum.

Kayıtsız Üye
ALLAH bağışlayıcıdır. ALLAH affeder.. sen biraz daha sabret karabansan vs hepsi gelip geçer. ALLAH çok büyük .sen ALLAH a yakın olup dualarına devam ettıkçe hersey duzelecek inan buna. ALLAH yardımcın olsun. son olarak ta ailen seni çok seviyor ben buna inanıyorum

Okudunuz mu?  Korku Duası

dua ettikten sonra kabus görmek, Kabus için rukye, dua okuduğum halde kabus görüyorum

Bu kategoride yer alan Yaptığın hatalardan dolayı arkandan kötü konuşanların günahı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuran okuyup dualar ettiğim halde geceleri kabus görüyorum. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.