Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:12
missa07
Abone

Üzerinde haç işareti bulunan gitar almak bulundurmak

Üzerinde haç işareti bulunan gitar almak bulundurmak

Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm öncelikle.Kendime uygun fiyata ikinci el bir gitar alacağım ancak gitar üzerinde hac işaretleri işlenmiş.Bu gitarı alıp kullanmamin ve evde bulundurmamin bir sakıncası var mıdır? Yardımcı olun dostlar bugün içinde almam gerekiyor çünkü uygun fiyatı,sıkıntı olacaksa almayacağım artık.

Okudunuz mu?  Yeni Doğan Bebeğin Kulağına Ezan ve Kamet Ne Zaman Nasıl Okunur?

Yorum: Üzerinde haç işareti bulunan gitar almak bulundurmak

arifselim
Aleykum selam. Bu haç işaretleri elbette uygun ve caizde değildir. Ancak biz sana gitarı da almamanı tavsiye ederiz. Bunun yerine kendini bir çok faydalı ve hayırlı işlerle meşgul edebilir ve zamanını çok daha iyi değerlendirebilirsin.

Okudunuz mu?  Beni zorla evlendirecekleri için sevdiğim insandan ayrılmadan başka biriyle evlendim

Yorum: Üzerinde haç işareti bulunan gitar almak bulundurmak

Kayıtsız Üye
Namaz kilacagin yerde calgi aleti bulundurmak mekruh olabilir.Sakincali bir durumdur.Muzik konusu için Caiz ya da caiz değil diyemeyiz caiz diyen kadar caiz demeyen de var interneten baktigim kadar hos karsilanmiyor. konu karisik yanlis olmasin rahmet melegi girmez deniyor almamak en iyisi ee alirsan çok sikilsiginda kendi kendine (islami olculere gore ibadet zevki için calarsan caizdir)sus olarak durusada caizdir. bence pek sorun bulunmaz Ve boylelekle bulundurmak mubah olur..Ama şehvet icerikli islama karsi muzik olmamazi lazim yoksa gunah olur .bence Sakincali konulardan uzaklasmak en iyisidir.(kesinlikle fetvsa değil yorumdur sorumluluk tasimaz)

Okudunuz mu?  Kurana el basarak yemin etmek zorunda kalmak

Yorum: Üzerinde haç işareti bulunan gitar almak bulundurmak

Kayıtsız Üye
Hayırlı Günler,
Benim de yatak örtümün üzerinde bir kelimenin içinde t harfi var diye küçük t haç işaretine benziyor. Bu beni rahatsız etti. Mesela okulda not aşırken küçük t harfini haç işaretine benzetmeden mi yazmamız gerkiyor? Şu yatak örtüsünde uyumam beni dinden çıkarır mı?

Okudunuz mu?  Katilin yakalanması, kim olduğunu Allah tarafından gösterilmesi ,eline ayağına dolaşıp yakalanması için okunacak dua

Kuveys
Kardeşim,t harfi vs gibi simgeleri haç işaretine benzeterek vesvese edinmek doğru olmaz.T,yahut üst üste konulmuş çit parçası gibi,+ işareti gibi şeylerin aklımıza böyle dini konularca vesveseyle gelmesi,ancak şeytanın bizi;onu sevme,bunu yapma diye caiz olan şeyleri dinden gayrı göstererek bizi cehenneme sürüklemesinden kaynaklıdır.Aklına böyle şeyleri takma,sakıncası yoktur.Görünen değil niyet önemlidir.

Okudunuz mu?  Meyan balı hangi rahatsızlıklarda kullanılır?

Hoca
< yatak örtüsünde uyumam beni dinden çıkarır mı? >
Yatak kelimesini bile yazdığında içinde haç’a benzeyen T var 🙂
Bunun bir sakıncası yoktur vesvese yapmayın

Bu kategoride yer alan Bir insanı nasıl dine çekebiliirim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Üzerinde haç işareti bulunan gitar almak bulundurmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.