Anasayfa
16 Ağustos 2022, 22:42
Gusul
Yönetici

Rüya görüp ıslaklık yoksa

Rüya görüp ıslaklık yoksa

Kayıtsız Üye
Selam Aleyküm. Gece rüya gördüm ama cünüp olup olmadığım konusunda kararsızım kalktığımda bir ıslaklık göremedim sadece vesveseden ibaretmidir yoksa gusül abdesti almam gerekirmi ? bunu açıklarsanız sevinirim


Yorum: Rüya görüp ıslaklık yoksa

arifselim
Aleykum selam. Rüyada ihtilam olduğunu gören kimse uyandığında bir ıslaklık görmese gusül almasına gerek yoktur. Eğer bu durum hiç başına gelmiyor ve ıslaklıktan da şüphe ederse o zaman gusül almalıdır. Yoksa bunu vesvese etmemelidir.

Okudunuz mu?  Euzu besmele çekmeden gusül abdesti alınırmı veyahut kabul olurmu?

Yorum: Rüya görüp ıslaklık yoksa

Mete HAN
Aleyküm selam eğer rüya gördükten sonra uyandığınızda bir ıslaklık (meni) yok ise gusle gerek yoktur… Mezi yani diğer bir tabirle zevk suyu gelmişse yine almaya gerek yoktur… Meni ile meziyi iyi ayırt etmek gerekir…

Okudunuz mu?  Gusül abdesti aldım ama endişeliyim

Cunüp müyüm?

lastworld
Selamun Aleykum.
Öncelikle Kadir Geceniz mübarek olsun. Benim bir sorum var.
Sabah uyurken rüyalanma haline girdiğimi hissettim. O haldeyken uyandım. Ama sonra yine uyudum. Yaklaşık 2 saat sonra uyandım herhangi bir ıslaklık hissedemedim, bulamadım daha doğrusu. Kalktıgım vakit öğle vaktiydi ve geçiyordu. Şüpheli şekilde öğle namazımı kıldım ama içime kurt düştü. Acaba şuan cunup muyum? Abdestimi alacağım ama öğle namazı acaba olmuşmudur?
Teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken protez diş çıkarılır mı

arifselim
Aleykum selam. Erkekler için uyandığında meni görmemişse hiç bir şekilde gusül almasına gerek yoktur. Kadınlarda ise eğer orgazm olduğundan emin ise ve buna rağmen uyandığında ıslaklık da görmese gusletmesi gerekir. Ancak orgazm olduğunu kadın hatırlamıyorsa gusletmesine gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm gece rüyamda afedersiniz boşaldığımı gördüm ama uyandığımda bir ısaklık göremedim ve ne de avret etrafında kuruluğunu bende rüyalanmadığıma kanaat getirdim ve namaza gittim namazımı eda ettim ve geldim gusül aldım namazı kaza etmem gerekirmi?

Okudunuz mu?  Rüyada ihtilam olduğumu gördüm fakat uyandığımda ıslaklık yoktu. Gusül gerekir mi?

Tohat
Ve aleyküm selam. Rüyanda ihtilam olmuş olsan bile eğer elbisende yaşlık görmemişsen gusletmen gerekmez. Namazını da kaza etmen gerekmez.


Kayıtsız Üye
Hocam rüyamda istimna yapıyordum ama rüyamda istimna yapıyordum uyandığımda elim cinsel organımda değildi ve rüyamda tam boşalacakken 2-3 saniye geçmeden uyandım gusül abdesti almam gerekir mi uyandığımda mezi dahi görmedim ne yapmam lazım hocam acil cevap yazarsanız çünkü önemli hocam namaz kılacağım gusül almam gerekir mi ?

Okudunuz mu?  Banyo yaptıktan sonra bacaklara ve ayaklara soğuk su dökmek sünnette var mı? Sağlık açısından faydalı ve sünnet olduğunu

muvaffak
Rüyanızda cinsellikle alakalı bir şey gördüğünüzde uyandıktan sonra gusletmeniz önlem almış olmak adına önemlidir ve tavsiye edilendir. Uyandıktan sonra meni gelmesinin ve gelmemesine bakmadan cinsellik ile alakalı rüya gördükten sonra gusletmeniz gerekir.


Kayıtsız Üye
Sadece rüyada görmek gusül gerektirmez.Meni yoksa gerek yoktur.

Okudunuz mu?  Dini nikahın kabul olması için gusül abdesti farz mıdır? Gusül olmasa da nikah gecerli olur mu?

rüyalandim ama ıslaklık yok, rüyada orgazma olmak ıslaklık, uyandığımda bir ısaklık göremedim

Bu kategoride yer alan Yağ lekesi abdeste engel olur mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüya görüp ıslaklık yoksa Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.