Anasayfa
7 Nisan 2022, 19:06
Oruc
Yönetici

Oruçluyken dudak kremi sürmek

Oruçluyken dudak kremi sürmek

Vesveseli_
Merhaba ben kefaret orucu tutuyorum bitmesine 8 gün kaldı fakat okulda iken oruçlu olduğumu unutarak nemlendirici sürdüm fakat derste dudağımı kuruduğundan dolayı yaladım daha sonra nemlendirici sürdüğüm aklıma geldi fakat tadı az bir şey ağzıma gelmişti çoktan ne yapacağımı bilmedim ağzımda beklettim biraz fakat daha sonra bir şey olmaz diye yuttuğumu hatırlıyorum oruç ile bilgim var fakat bozmaz sandım yuttum o tadı diye hatırlıyorum birde ağzımda beklettim sonra başka şeylerle oyalanırken fark etmedim yuttum da olabilir bilmiyorum ama daha sonra öylesine baktım internetten bu olayın ne kadar önemli olduğunu fark ettim ve telaşa düştüm bozulacak diye kaza mı tutmalıyım yoksa bozuldu mu değerli cevaplarınızı bekliyorum yani gerçekten böle bir şeyden bozulacağı aklımın ucundan geçmezdi ama sanırım 1. Seçenek doğru olabilir bir şey olmaz diye yuttuğumu daha net hatırlıyorum gerçekten olmaz zannettim yardım edin çok az kaldı bitmesine 😳

Okudunuz mu?  Seferi olan kişi gittiği yerde on beş günden az kalırsa oruç tutmayabilir mi?

Merhaba ben kefaret orucu tutuyorum ve oruçlu olduğumu tamamen unutarak nemlendirici sürdüm dudağıma fakat derste dudağımı yaladım kurumuştu sonra nemlendirici sürdüğüm aklıma geldi ağzıma da hafif bir tat geldi ağzımda beklettim sonra orucumu bozmaz sandım çünkü çok azdı oruç hakkında bilgilerim var biliyorum ama cidden bide o an telaşlandım yuttum birde tam hatırlamıyorum o günü ağzımda bekletip daha sonra başka şeylerle oylanıp yutmuş ta olabilirim bilmiyorum okuldaydım zaten kefaret orucum bozmuş olur mu? Yoksa kaza mı etmeliyim ama o günden sonra hiç sürmedim nemlendirici vede 2 hafta önce öldü bu olay öylesine baktım internete ve bunun ciddi bir şey olduğunu öğrendim ve şuan bozulmuş mu diye korkuyorum size sorayım dedim lütfen yardım edin bana 8 gün kalmıştı bitmesine

Okudunuz mu?  Şafii mezhebinde oruçlu iken serum yapılması veya iğne yapılması orucu bozar mı? Şafi

Yorum: Oruçluyken dudak kremi sürmek

arifselim
Merhaba. Bilmeden yemek içmek olsa bile orucu bozmaz. Bir şeyin tadına bakmak ise yemek ve içmekten sayılmadığı için buda orucunu bozmaz. Ama bir zaruret olmadan bir şeyi tatmak ise mekruhtur. Yani boş yere endişelenme ve oruç kefaretini tamamla. Allah kabul eylesin.

Okudunuz mu?  Baba dul kızına oruç fidyesi vermesi

Yönetici arifselim – ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Profili: arifselim Üyelik Tarihi: 04 Nisan 2007 Üye No: 211 Mesaj Sayısı: 15.781 Rep Derecesi:

Vesveseli_
Orucumu bozcami bilmedn yutsam bilemi ? Vede ben size bir şey soracagim burada hocalar var onlar neden cevap vermiyorlar sizde cevap vermeseniz kimse birdey yazmiyor vede bu sorular hhakkinda bir mollaya sordu arkadaşim bozar demis benim ona inanmam sartmi sonucta alimler bile bazi.konularda 2ye ayriliyir istedimiz3 inaniyoruz bilemedm

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Oruçken Mastürbasyon Yapana Kefaret Gerekir mi?

Siz hocamisiniZ


Yorum: Oruçluyken dudak kremi sürmek

ACİLSERVİS
Sorunu güveneceğin tek bir yere sor. Cevap hoşuna gidene kadar değişik yerlere sormamalısın. Yukarıdaki cevap bizim cevabımızdor başkada bir cevabımız olmayacak.


Vesveseli_
Evet haklisiniz ama ben size inaniyorum onu arkadaşim sormus.olesine solemistm ona mollaya inanmak zorundamiy dahada.biryerw sormadm zaten sormamda size guvenim tam arkadaşim yanlis anlatmmista olabilir olayi cunku.ona fazla aciklayarak anlatmadim en netini buraya yazdm

Okudunuz mu?  Vücuda krem sürmek orucu bozar mı

Kayıtsız Üye
İyi günler yatmadan önce dudağa sürülen kokulu vazelin uyku halinde emilse orucu bozar mı?imsakdan önce kalkıp silecektim fakat vakit girdikten sonra uyandım.Hemen sildim ama acaba yutmuş muyum bilemedim.Cevaplarsanız sevinirim.


Ensar
Kremin sürülme anlarına dikkat etmek elbette en güzel davranış olur, rahatsızlığınız dan dolayı krem sürebilir siniz, uykuda kişi ne yaptığını bilmemekle beraber orucunuz bozulmamıştır. Ancak siz yinede krem sürme vaktini iyi ayarlayın. Allah kabul eylesin.

Okudunuz mu?  Kefaret orucu tutulmazsa ne olur?

dudağa krem sürmek orucu bozar mı, dudaga krem surmek orucu bozarmi, lip balm sürmek orucu bozar mı

Bu kategoride yer alan Tükürüğü yutmak orucu bozar mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruçluyken dudak kremi sürmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.