Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:25
sizden96
Abone

Sevgilim var fakat evlenene kadar hiç konuşmasam olur mu?

Sevgilim var fakat evlenene kadar hiç konuşmasam olur mu?

yusal2010
Oncelikle degerli vaktinizi ayirdiginiz için Allah sizden razı olsun, çok teşekkür ederim.

8-9 aydir bir kizla birlikteyim. Baslarda birbirimizi Allah karsilastirdi saniyorduk ve ailelerimizin de birbirimizle konustugumuzdan haberleri oldugu için gorusmemizde bir sakinca yok saniyorduk. Uzakta oldugumuz için sadece telefondan gorusuyorduk fakat 1 kere bulustuk ve bir evde yalniz vakit gecirdik. Cok ileriye gitmesek bile birseyler yasadik. Suanda yaptigimiz herseyin ne kadar sacma ve ne kadar haram oldugunun sonuna kadar farkindayiz. Hatta telefonla konusmanin bile haram oldugunun farkindayiz. Ama gecmisimizden dolayi ve uzun suredir birbirimizi sevdigimiz için ne eskisi gibi devam etmek istiyoruz ne de tamamen birakip ileride baska birisi için beklemek istiyoruz. Yani Allah’in rizasini kazanmamiz için ne telefonla konusarak ne de mesajlasarak devam etmememiz gerektigini biliyoruz.

Okudunuz mu?  Zekat gıda olarak mı verilmeli yoksa para mı?

Size sorumuz su. Biz gercekten birbirimizi seviyoruz ve gecmisimiz de var. Yaslarimiz 20 ve en azindan 2 sene hayatimizda biseyleri oturtup evlilik adina tam anlamiyla maddi manevi hazir olmamiz gerek. Iste bu sureci nasıl degerlendirmeliyiz, ayrilmak istemiyoruz fakat birlikte bu sekilde devam edip Allah’in rizasini kaybetmek de istemiyoruz. Ayrilmaktan baska hiç bir cozum yok mu? Evlenecegimiz gune kadar ne yuzyuze ne telefonla gorusmesek, sadece birbirimize karsi olan sevgimizi diri tutsak (yani gecmiste gecirdigimiz vakitleri dusunerek ve evlilik hayali kurarak) o gune kadar haramdan uzak durmus ve birbirimizin helali olmayi haketmis olur muyuz? Cok ama çok teşekkürler, Allah sizin gibi kullarindan razı olsun.

Okudunuz mu?  Hayızken ölünün yanında durulurmu

Yorum: Sevgilim var fakat evlenene kadar hiç konuşmasam olur mu?

arifselim
Selamun aleykum. Haram bir ilişkiden uzak durun. Müslüman bir gencin iffeti, hayası ve terbiyesi bunu gerektirir. Evlilik zamanı geldiğinde eğer nasibinizde varsa bunun önüne kimse geçemez. Sabırla ve Allah’tan hayırlısını dileyerek haramdan uzak durun ki Allah’da her iki dünya saadeti ihsan etsin.

Bu kategoride yer alan Sehiv secdesi ile ilgili başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevgilim var fakat evlenene kadar hiç konuşmasam olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.