Anasayfa
11 Kasım 2023, 22:15
Rüya Yorumu
Yönetici

İstiharede araba görmek

İstiharede araba görmek

Hulk
Merhaba sayın üyelerim

Son 3 haftadır istihare yapıyorum gece yatmadan önce bir şey göremediğim gibi kimsede yerime istihare yapacak birini bulamıyorum olmuyor bu neden anlamış değilim.

Dün gece istihare yaptım sabaha karş uyandım tekrar istihare yapıp yattım bu sefer bişeyler gördüm.

Sevgilimde bende kamuda çalışıyoruz.

Rüyamı anlatıyorum : Ansızın işten ayrılmadan gidip bim marketinde çalıştığını öğreniyorum. Benden uzaklaşmak istediğini anlıyorum alakası olmayan arkadaşımı görüyorum market önünde araba ile bekliyor babası ve kardeşi ile ama tam o olduğunu bilmiyorum görmüyorum sadece biri var o zannettiğim yeni o olduğunu biliyorum rüyada araba rengi resimdekinin aynısı yeşil lada vega
(onun leda vegası var ama gri rengte )
benden niye uzaklaşmaya çalışıyor diyorum birine onun çocuğu var dedi biri bunu bana söylemedi dedim.Kızı sonradan görüyorum ama o kız şuanki kız değil kendi kendime diyorum nasıl olucak insan kamuyu bırakıp niye özele gitsin diyorum.Sonra bir ev içini görüyorum salon gibi sadece koltukları görüyorum bu arada koltuklar krem fil dişi rengi karışık kahverengi gül gibi desenleri var koltukların hepsine bakıyorum oturan yok " Gördüğüm rüya bu hocam garip dahası olabilir bu kadar hatırlıyorum net olarak sizce nasıl islami şekilde yorumlanır

Okudunuz mu?  İstiharede yılan görmek

Yorum: İstiharede araba görmek

arifselim
Merhaba kardeşim. Evlilik için istihareden önce ilk olarak istişare edilir. Yani o kimse hakkında gerekli araştırmalar yapılır. Eğer kararsız kalınırsa ancak o zaman istihare yapılabilir. İstihare, insanın kalbinin bir şeye ısınmasıdır yoksa illaki rüya görmek demek değildir. Eğer rüya çok açık olursa o zaman bir işaret olarak kabul edilebilir ama en doğrusu kalbin bir şeye meyletmesidir. Bu gördüğün rüya ise yeteri kadar açık bir işaret değildir.

Okudunuz mu?  İstiharede Görülen Siyan ve Kırmızı. Önemli!

Yorum: İstiharede araba görmek

Kayıtsız Üye
Hayirli sabahlar herkese. Ben birisiyle daha yeni taniştim. Şimdilik çok iyi anlaşiyoruz ama o benim için hayirlimi değilmi diye emin olmak için istihare kiliyorum.
1. Ilk kildiğim istiharede rüyamda onu gördüm. Elimi tutuyodu ve ağzinda sakiz vardi. Boynumdan öptü ve sakiz boynuma yapişti çikmadi. Sakiz beyazdi. Birde gerçete siyah olan arabami rüyamda kirmizi gördüm.
2. Ikinci kildiğim istiharede araba kullaniyodum. Dümdüz gelişli gidişli bir yolda gece vakti. Birden bütün camlar buharlaniyor ve ben önümü göremiyorum. Sadece çok az yoldaki beyaz çizgileri görebiliyorum ve onlara odaklanarak sürmeye çalişiyorum. Ama birden çok uykum geliyor. Kaza yapmamak için durduruyorum arabayi. Camlarin buharini siliyorum ve kendime gelmeye çalişiyorum. Birden iki tane çocuk çikti önüme. Cama geldiler ve bana bir şey satmak istediler. Şişe su diye hatirliyorum ama emin değil. O şeyi almak için değilde, çocuklari mutlu etmek için aliyorum ve onlara bütün bozuk parami veriyorum.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında okul görmek

Bana yorumda yardımcı olabilirmisiniz?

Görüştügüm kişide kildi istihare namazını.
1. Ilk rüyasinda bir arabanin camlarini siliyormuştu. Camlarda beyaz köpük varmişti. Sonra bir binanin en üst katina çikmiş ve namaz kilan adamlar görmüş. Abdest almaya gitmiş. Abdesthanede küçük şelaleler varmişti. Abdestini almiş ibadetini yapmiş ama kendisini orda güvenli ve rahat hissetmemiş.
2. Ikinci ruyasinda çimenler üzerinde yürüyomuştu. Ayakkabilarinin alti beyazmişti. Birden ayakkabilari çamurlanmiş. Düz yola çikmiş ve karşisina nehir gibi biyer çikmiş. Ayakkabilarini temizlemiş

Okudunuz mu?  İstiharede soğan görmek

Yorum: İstiharede araba görmek

arifselim
Hayırlı günler kardeşim. Maalesef istihare yanlış anlaşıldığından dolayı hatalar yapılmaktadır. İstihare yapmanın nedeni, insanın bir konuda tamamen kararsız kalması durumunda yapılabilir. Yani ilk önce evlilik için ciddi adım atılır daha sonra araştırmalar yapılır ve bir sonuca vermeye çalışılır. İşte buna rağmen kesinlikle ne olumlu nede olumsuz bir şeye ulaşamazsa o zaman istihare yapması mümkündür.

Yeni tanıştığım dediğin kadarıyla henüz istihare aşamasında değilsiniz. En doğrusu evlilik için istişareler yapmaktır yani araştırmaktır.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında denizde sandala binmek

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm Hocam sabaha karşı neredeyse uyanıkken bilinçaltım açık yani bir rüya gördüm çok kısa sürdü arabayla sevdiğim kişi ye çarpıyordum yaralanma herhangi bir şey söz konusu değil sadece çarpıyordum ve hocam bu istihare kalbimi tatmin etmedi bir daha bir daha istihare namazı kılsak olur mu? Allah Razı Olsun.


arifselim
Aleykum selam. Evet, bu durumda yeniden istihare yapmak daha doğru olur. Zaten önemli olan kalbinin rahat etmesidir. Yani olumsuz olsun olumlu olsun bir şekilde kalbine bu hissin gelmesidir. Bu şekilde hareket etmek uygun olur.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm Hocam dün gece İstihare namazımı kıldım uyumadan iki üç saat önce ve birinci rekatta kafirun suresini telefondan okudum ikinci rekatta Allehümme Salik Barik Etteyahutu Ve Rabbena dualarını okumadım daha sonrasında yatağa oturup bu duaları okudum tesbihle MaşAllah çektim Allahı zikir ettim çok kez Kelime-i Şehadet getirdim Kelime-i Tevhid getirdim ve İhlasla Fatiha okudum bu İstihare geçerli midir?sabaha karşı uyanmaya yakın bilinçaltım açıkken sevdiğim kişiye Arabayla çarptığımı gördüm sonrasını hatırlamıyorum zaten o ara uyanmıştım bu rüyanın tabiri nedir? Allah Razı Olsun…

Okudunuz mu?  İstihare namazı kıldıktan sonra rüya görmemek

arifselim
Aleykum selam. Bu şekilde bir namaz eksik olur ve yeniden kılınması gerekir. Eğer kafirun suresini ezbere bilmiyorsan bildiğin sureler hangisi ise onun yerine okuyabilirsin. Ama telefona yada kitaba bakarak namaz kılınmaz. Yeniden istihareni yapabilirsin.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm hocam bende önüne kağıt koydum dualarım kâğıtta yazılıydı kafirun Allahümme sallı ve barik bir de rabbena ilk 3 u on taraftaydı okudum ve rabbena arka taraftaydı namaz esnasında kağıdı yerde çevirdim. Namazım olmamış midir

Okudunuz mu?  İstihare namazından sonra görülen rüya

arifselim
Aleykum selam. Namazı bilebildiğin kadar dualarla kılman yeterlidir. Kağıda bakarak namaz kılınmaz. Bu geçerli olmaz. Sana tavsiyem yeniden istihareyi yapmak olur. Allah kabul eylesin.


Kayıtsız Üye
Ben istihare namazı kılıp ytıyorum 3 gündür 3.gün sonunda rüya gürdüm ama şöyle sabah namaza kalktım baktım yine hatırlamıyorum biley dedim namazı kılıp yattım sonra gördüm bu arada istihareye yatma amacım uzaktan ortak aile dostumun oldugu bir beyle tesadüf eseri bir ortamda karşılaştık o beyden hoşlandım hani ciddi düşünmek gibi niyetim var ama Rabbim hayırlısı versin de o insan hakkımda hayırlısı ise helal bir şekilde kaderimde o olması için dua edicem rüyamda kırmızı bir araç kullanıyodum ama zaten o araç gerçekte annemin ve kırmızı renkte başka bir araçda da bir bey var ama o mu değilmi seçemiyorum sonra araçla giderken kaza yapıyorum küçük bir kaza sonra uyanıyorum acaba bir anlam katmalımıyım tekrar mı yatmalıyım

Okudunuz mu?  İstiharede birden fazla renk görmek

Tohat
Niyet edip uyuduğumuz için Allah bu niyeti kalbimize aksettir ve hayırlı olup olmadığını hissen anlamış oluruz. Bundan bahsetmemişsiniz. Eğer bundan emin olunmazsa renklere bakılır ki bunda da hayırlı gibi görünmezde de 7 defa yatılması şartı söz konusu olduğundan devamını getirip ona göre karar vermelisiniz.

Okudunuz mu?  İstiharede Leylek Görmek

Kayıtsız Üye
Bilmoyorim ne kadar doğru yapdiğim şey…
SA Hocam,
Ben 2019 benim istediğim gibi yani hacet namazlarımda bile belirtidiğim veya istediğim gibi bir kişiyle evlenecek miyim diye istihare rüyasına yatım. Rüyamda bir yeşil ve bir mavi araba var ( çok spor ve lüks arabalar ikiside) benim arabamın yanında park halinde. Bende kardeşimi okuldan arabayla ( gri dir arabamın rengi ) alıyorum ve park alanından çıkıyorum. Diğer yeşil ve mavi renkteki arabalarda çıkıyor. Ve başlıyorlar yarış yapmaya( yada ben öyle hissediyorum)
Birden bakıyorum sağ tarafda yer var basıyorum gaza ve ben onları geçiyorum yani arkamda kalıyorlar.
Arabayı çok güzel buğday tarlası olan bir meydana çekiyorum ve orda gezmeye başlıyorum bide buğday tarlasının üstünde uçuyorum ( kanatlarım yok sanırım , öyle uçuyorum)
Rüyamı yorumlarsanız beni çok sevindirirsiniz , Allah razı olsun 😊

Okudunuz mu?  İstihare Namazıyla İlgili Bir Soru

arifselim
Aleykum selam. Bir isteğinin olması için hacet namazı kılabilir. İstihare ise kararsız kalınan bir meselede Allah’u tealadan kalbine bir işaret doğmasını istemektir. Yani senin dediğin gibi konular hakkında istihare yapılmaz ve dinimizde de böyle bir şey yoktur.


istiharede araba görmek, istiharede beyaz araba görmek, istiharede kırmızı araba görmek

Bu kategoride yer alan İstiharede kırmızı gül bahçesi görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstiharede araba görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.