Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:25
sizden8
Abone

İşlediğimiz günah yüzünden Allaha karşı mahçup olmak

İşlediğimiz günah yüzünden Allah’a karşı mahçup olmak

Efdal
Selamun aleyküm sayın hocam nasılsın iyisin inşaAllah bir sorum vardı

Gencin birisi yıllar önce bir kaç defa intihara kalkismis şu an çok pişmanım nasıl yaparım diye çok üzülüyor ve bu yüzden de Namazdan Kuran’dan duadan uzaklaştı m (sebebi Bu yüzle Rabbimin karşısına nasıl çıkarım)bununda şeytanın vesvesesi olduğunu biliyorum diyor " genç arayış içerisinde buna yardımcı olmanın harekete geçirmenin yolu formülü âyet hadis neler söyleyebiliriz

Okudunuz mu?  Cennete girme özellikleri nelerdir?

Yorum: İşlediğimiz günah yüzünden Allah’a karşı mahçup olmak

İman gücü
Aleyküm selam.Sanırım hocaya özel sorulmuş.Fakat sorun yoksa bende bu konu hakkında fikrimi bu ayetler ve hadisle açıkladım.

Kim kötülük işler veya nefsine zulmedip sonra Allah’tan bağışlanma dilerse Allah’ı bağışlayıcı ve merhamet edici olarak bulur. (NİSA SURESİ / 110)

Okudunuz mu?  Kıyamet akşam ezanından sonra mı kopacak?

Ne zaman ki (yaptıklarından dolayı pişmanlık duyup, başları) elleri arasına düşürüldü ve kendilerinin gerçekten şaşırıp-saptıklarını görünce: "Eğer Rabbimiz bize merhamet etmez ve bizi bağışlamazsa kesin olarak hüsrana uğrayanlardan olacağız" dediler. (A’RAF SURESİ / 149)

Umulur ki, Rabbiniz size merhamet eder, fakat siz (bozgunculuğa) dönerseniz biz de (sizi aşağılık kılmaya ve cezalandırmaya) döneriz. Biz, cehennemi kafirler için bir kuşatma yeri kıldık. (İSRA SURESİ / 8)

Okudunuz mu?  Cünüp değilken gusül almak

Ey Allah’ım! Ben kendime çok zulmettim, günahları ancak sen bağışlarsın. Mağfiretinle beni bağışla ve bana merhamet et. Şüphesiz sen çok bağışlayan ve çok merhamet edensin. (Tirmizî, Daavât, 96)


Yorum: İşlediğimiz günah yüzünden Allah’a karşı mahçup olmak

Efdal
Ümit verici ayet ve hadisler için teşekkür ederim

Bu kategoride yer alan İlahiyat Okumadan Kur'an Kursu Öğreticisi Olunabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İşlediğimiz günah yüzünden Allaha karşı mahçup olmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.