Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:25
sizden8
Abone

Define – Dinimizdeki yeri ?

Define – Dinimizdeki yeri ?

loving
Merhaba;

Dinimiz’de define nin yeri nedir ? yani aramak yada arandığın’da bulunan define başta yetim,ihtiyaç sahipleri eşe dosta dağıtılması (karşılığınca definenin mebla karşılığı olarak) haram mıdır ? yada saskıncaları var mıdır ?

Teşkkürler 🙂


Yorum: Define – Dinimizdeki yeri ?

Efdal
Define müslüman topraklarda bulunması ile eskiden kalma gayri müslimlerden kalma arasında fark vardır.
5/1 zekat olarak verilir.

Müslümanlar tarafından gömülen para ve kıymetli eşya bulunmuş mal hükmündedir. Bunlar müslüman malı olarak ganimet sayılmadığından devlete her hangi bir pay vermek gerekmediği gibi mülkiyeti bulana veya o malın bulunduğu arazinin sahibine ait olmaz. Zaman aşımı mal sahibinin mülkiyet hakkını ortadan kaldırmadığı için bulanın o malı -ortaya çıkarsa- asıl sahibine iade etmesi gerekir. Bir yıl içinde mal sahibinin ortaya çıkmaması durumunda ise defineyi bulan onu hâkime teslim eder veya fakirlere sadaka olarak dağıtır, fakirse kendisi de harcayabilir.

Okudunuz mu?  Hayırlı iş için kararsız kalınca okunacak dua

Yorum: Define – Dinimizdeki yeri ?

loving
Teşekkürler


Yorum: Define – Dinimizdeki yeri ?

Efdal
Biz dini hükmünü yazarız devlet kanunu nedir bu konuda bilmiyorum hatta merak ediyorum 🙂

Bu kategoride yer alan Domuz Etinin tadına bakmak haram mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Define – Dinimizdeki yeri ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.