Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:04
missa08
Abone

Gusül Abdestinden sonra sakal traşı olunur mu ? Gusül geçerli sayılır mı ?

Gusül Abdestinden sonra sakal traşı olunur mu ? Gusül geçerli sayılır mı ?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar banyoda gusül abdestinden hemen sonra sakal ve koltuk altı traşı olunur mu traş olursak gusülümüz geçerli olur mu ? Yalnız hemen sonra diyorum orayı dikkate alalım yani şöyle ;
Banyoya girdik duşu açtık gusül abdestimizi aldık tamamladık. Hemen sonra banyodan çıkmadan gusülden sonra sakal traşı ve koltuk altı traşı olursam , bu almış olduğum gusül bozulur mu ? Bunun bir sakıncası var mı ? Yoksa gusüle etkisi olmaz gusülüm geçerli olur mu?
Saygılar…

Okudunuz mu?  Nikahta baba kardeş ve nikahı kıyan kişi Şahid olabilir mi?

Gusül Abdestinden sonra sakal traşı olunur mu ? Gusül geçerli sayılır mı ?

alonsof1
Arkadaşlar selamün aleyküm, başlıkta da belirttiğim gibi arkadaşlar , gusül abdestinden sonra sakal ve koltuk altı traşı olunur mu , yalnız şuraya dikkat edelim Hemen Sonra. Yani şöyle ki ; Banyoya girdik duşu açtık gusül abdestimizi aldık tamamladık , banyodan çıkmadan gusül aldıktan hemen sonra , hemen yani gusül abdesti aldık sonra hemen ardından duşun altında sakal traşı ve koltuk altı traşı yapabilir miyim ? Bu durumun sakıncası var mı ? Gusül abdestim geçersiz mi olur ? Yoksa gusüle etkisi olmayıp gusül abdestim geçerli sayılır mı ?
Saygılar…

Okudunuz mu?  Kadıların 3 te 2 si cehennemliktir

Yorum: Gusül Abdestinden sonra sakal traşı olunur mu ? Gusül geçerli sayılır mı ?

Efdal
Gusülden önce veya sonra her türlü traş olmak caizdir gusle hiçbir zararı yoktur bu durum mezhebe göre değişmez


Yorum: Gusül Abdestinden sonra sakal traşı olunur mu ? Gusül geçerli sayılır mı ?

abdullahbiri
Yazdığını okumamış olmalısın. Çok acı bir soru. "Gusülden sonra" diyorsun gusül alınmış bitmiş artık. Guslün şartlarını – farzlarını – sünnetlerini öğren bu sana yeter. bunların üzerine yeni kurallar eklemeye çalışmanın lüzumu yok.

Okudunuz mu?  Öğrenciler için zihin açıklığı duası

Gusülden önce ortasında sonunda ne zaman traş olursan ol. Guslün geçerlidir.


alonsof1
Haklısınız… Evet. Teşekkür ederim


Kayıtsız Üye
SelamunAleykum arkadaşlar. Banyoya girdik gusül abdestimizi aldık banyodan çıkmadan duşun altında hemen gusülden sonra sakal traşı olabilir miyim ? Gusüle sakıncası var mı.

Okudunuz mu?  Bütün surelerin türkçe okunuşu

sakal, sakal kesilince gusül almak gerekir m, gusül sonrası traş

Bu kategoride yer alan Cennet ve cehennemdeki görevli melekler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül Abdestinden sonra sakal traşı olunur mu ? Gusül geçerli sayılır mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.