Anasayfa
23 Kasım 2022, 2:41
sizden8
Abone

Kefaret orucu ertelenir mi

Kefaret orucu ertelenir mi

met1995
Selamın aleyküm,

Kefaret oruç tutmak istiyorum ama musait bir zamanım olmuyor ,ya yarın ölürsem Allah huzuruna nasıl çıkacağım diye çok korkuyorum.
Benim kulağımda işitme yetersizlik yüzünden ameliyat için hastanede teste tabii oldum sonra kurul toplanıp en fazla 2 hafta içinde beni çağırıp ameliyat hakkında karar verecekler ama ne zaman çağrılacakları emin olamadığım için kefaret orucu yarına erteliyorum .Sizce yaptığım şey günah mı yoksa ameliyat karardan sonra tutsam doğru mu?

Okudunuz mu?  Birinin sevdiği birine''seni sevmeyen ölsün'' demesi caiz mi? neden?

Allah’a emanet olunuz.


Yorum: Kefaret orucu ertelenir mi

arifselim
Aleykum selam. Allah şifalar versin. Bu ameliyat kararını bekleyebilirsin ve ameliyattan sonra ilk imkanın olduğunda orucunu tutmaya başlarsın. Bu zamanı beklemek bir mazeret olabilir ama benzer önemli sorunlar dışında ertelememek gerekir.

Okudunuz mu?  Namazda fatihadan sonra amin denir mi

kefaret orucu ertelenir mi

Bu kategoride yer alan Orucum bozuldu mu ? Gusül almalı mıyım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kefaret orucu ertelenir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.