Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:25
sizden8
Abone

Gusülde avret yeri kanaması

Gusülde avret yeri kanaması

user55
Bu gün gusül abdesti aldım almadan önce afedersiniz avret yerimdeki tüyleri giderdim giderirken kesildi bacak aram az bişe çok kanamadı bende banyo yaptım 2 defa felan sabunla iyice yıkadım her yerimi avret yerimide yıkadım kan durur diye düşündüm neyse gusül abdesti aldım gusül sırasında avret yerlerimi yıkarken bir kan felanda fark etmedım yani kanadığınıda fark etmedim neyse ama benim gözlerim bulanık göüyor ondanda fark etmemiş olamıyabilirim uzağı görmüyor gerçi ama cıktım banyodan üstümü giydim yarım saa veya daha fazla sonra şeytan vesvese vermeye başladı bende gittim peçeteyle baktım peçete kan oldu yani öyle ıslanmadıda kan lekesi oldu peçete bende tuvalete gittim elimi ıslattım orayı mesh ettim ama iyice deil çünkü küçüük abdestimide giderdim yanlışlıkla şeytan vesvese verince bende iyiyce yıkayamadan çıktım zaten gusül alırken o kadar çok süre banyoda kaldım ki o kadar su döktümki vesvese yaptım diye su gitmediğini düşünmüyorum çok özenerek yıkadım neyse tekrar gusül almam gerekiyor mu ?

Okudunuz mu?  Kadınların elini sıkmak

bide gusül alırken vesvese yaptığım için çok su harcıyorum ve çok banyoda duruyorum annem seslendi bana hakan diye şimdi bende mecburen cevap verecem yoksa cevap vermesem korkar diye gusül alırken konuştum annemle sadece 1 kelime sıkıntı olur mu ?

Bir sorum daha olacak şimdi ben gusül aldığım sıra ağıza burna su verirken vesvese yaptım bu 2 üç defa felan tekrarladım nese banyodan cıktım 1 saat sonra felan burnumda böyle küçük bir pislik vardı onuda yıkadım ama gusülden cıkar cıkmaz baktığımda bişe görmedim vesvese mi yapıyorum ? birde gusül sırasında 3 defa sağ 3 defada sol kolumuza su döküyoruz ya bunula ilgili vesvese yapıyorum mesela 1 kere su dökmek farz diğer ikisi sünnet diye biliyorum neyse ben bunları yaptım ama şeytan vesvese verdi doğru bilmeyim gusül aldığım yönünde ben böyle biliyorum mesela ben size anlatıyım nasıl aldığımı guslü yanlışlık varsa söylermisiniz ?

Okudunuz mu?  Namazda selam yanlış verilirse

1-gusülden önce dişlerimi fırçalıyorum
2- Banyo yapıp maddi kirlerden kurtulmak için
3-besmele çekip niyet ediyorum
4-üç ağıza 3 kere burna su veriyorum
5-kafamı yıkıyorum
6-3 kere sağ omuzuma su döküyorum 3 kere ol omuzuma döküyorum
7-vucudumda kuru yer kalmamasına dükkat ediyorum
8-en son ayağımı yıkıyorum ve cıkıyorum yanlışlık varmı ben bu 3 sağa 3 de sola su dökme konusu doğrumu eğer ben yanlış biliyorsam guslüm geçersizmi oluyor bu şüpeyle gusül aldım acaba guslüm geçersizmi bidahamı alıyım ?

Okudunuz mu?  Beddua etmek günah mıdır?

Yorum: Gusülde avret yeri kanaması

arifselim
Anlatmış olduğun gusül alma şekli doğrudur bir sıkıntı yoktur. Gusülde bir yerinin kanaması guslüne zararı yoktur. Daha sonra o yeri yıkaman bile gusül açısından gerek oktur. Ama kan necis olduğu için namaza engel olur ve temizlenmesi gerekir. Burundaki sümük gibi şeyler gusle engel olmaz. Fazla su harcamakla iyi ve doğru bir gusül alınmış olmaz. Tam tersine israf edilmiş olur ki buda haramdır. Vesveseyi bırak ve asla yaptığın bir şeyi dönüp tekrar tekrar yapma.

Bu kategoride yer alan Kefaret orucu ertelenir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusülde avret yeri kanaması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.