Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:25
sizden8
Abone

Kabir Azabı Var Mı Yok Mu ?

Kabir Azabı Var Mı Yok Mu ?

okuyanadam
Herkese cümleten hayırlı akşamlar. Ben tamamiyle dini yükümlülükleri, dinen neyin doğru, neyin yanlış olduğunu öğrenmek, kısacası dinimi daha iyi ve daha sağlam yaşamak için ” Gafletten Kurtuluş (Ebü’l Leys Semerkandi) ” kitabını aldım. 2 cilt olan bu kitapta kabir azabı ile ilgili bölüm var tamamını hadislerin oluşturduğu bir bölüm. Başlıkta belirttiğim soru ise çok tartışılan bir konu. Kur’an’da her şeyden eksiksiz bahsettik diyen Allah, kabirde azap gibi bir durumdan bahsetmemiştir. Bu da demek oluyor ki Kur’an’da yer almamasına rağmen yıllardır bize anlatılan öğretilen kabir azabı diye bir şey yoktur.

Okudunuz mu?  Sivilce duası varmıdır ?

Yasin Suresi 52. ayette yüce Rabbimiz şöyle buyurmuştur:

” (İşte o zaman: ) Eyvah, eyvah! Bizi kabrimizden kim kaldırdı? Bu, Rahmân’ın vâdettiğidir. Peygamberler gerçekten doğru söylemişler! derler. ”

Şimdi ben bu kitabı okuyacağım dini anlamda birçok şey öğrenmek, kendimi dini bilgi konusunda geliştirmek için. Çünkü bu, benim Allah’a olan bir borcumdur. Fakat kabir azabı konusunda kafam çok karışık. Şimdi ben kitapta yer alan kabir azabı ile ilgili kısmı okumalı mıyım? Kitaptaki o bilgileri almalı mıyım?

Okudunuz mu?  Yanılarak namazı yanlış vakitte kılmak

Yanlışa düşmek istemiyorum. Kabir azabı konusu sadece bu kitapta değil, televizyonlarda izlediğimiz, her yerde dinlediğimiz, camideki hocalarımızın anlattığı bir konu aslında. Bunca müslüman, milyonlarca müslümanın inandığı kabir azabı konusu aslında yok mudur? Dediğim gibi amacım sadece Allah’a borç bildiğim dini yükümlülüklerimi bilmek ve dinimi en iyi şekilde öğrenmek. Fakat kabir azabı konusunda kafam çok karışık. Bildiğiniz üzere son zamanlarda peygamberi ve hadisleri dinin dışında tutup yalnızca Kur’an müslümanı olmak çok moda. Şeytanın şerrinden Allah’a sığınırım. Elbette ki sadece Kur’an’dan sorumlu tutulacağız ama hadisler tamamen inkar edilemez. Çünkü Rabbimiz, Peygamberimiz ne verirse onu almamızı ne yapın derse onu yapmamızı neyi yasak ederse de ona uymamamızı söylüyor. Bu konularda kafam çok karışık. Dediğim gibi yanlış bir yola düşmek istemiyorum. Zira Allah’ın ve Peygamberimizin söylemediği sözlere sanki onlar söylemiş gibi inanmak istemiyorum.

Okudunuz mu?  Gusül alırken bir yerimi yıkadımmı yıkamadımmı diye düşünüyorum

Yorum: Kabir Azabı Var Mı Yok Mu ?

arifselim
Hayırlı günler kardeşim. Aslında sorunu da cevaplamışsın. Çünkü kuranı kerimde ayrıntısı ile herşey anlatılmamıştır. Eğer ölye olsaydı kuranı kerim yüzlerce ciltten ibaret olan bir kitap haline gelirdi. Halbuki Allah’u teala kuranı kerimde peygamber size ne verdiyse ona uyun diye emretmiş bunu farz kılmıştır. Peygamber aleyhisselam kabir azabını bildirmiş, sahabeler iman etmiş ve böyle anlamışlardır. Günümüze kadarda onbinlerce alim ve milyonlarca müslüman böyle iman etmişlerdir. Bu ehli sünnetin kesin bir görüşüdür. Bu kitabı okuyabilirsin lakin büyük bir İslam ilmihalini öncelikli olarak okumanı tavsiye ederim. Birde akaid ile ilgili ehli sünnete uygun bir kitap okuman iyi olur.

Okudunuz mu?  İnsanın kulağına ezan okunmamışsa

Yorum: Kabir Azabı Var Mı Yok Mu ?

Kayıtsız Üye
Abim eğer iyi olarak son nefesini verirsen kabir azabı olsa da olmasa da cennettesin elhamdülillah yahut kotu olarak olursen kabir azabı olsa da olmasa da cehennemde o azabın kat kat fazlasını göreceksin şahsen ben kabir azabına inanıyorum.

Bu kategoride yer alan Allah'ın takdir etmesi ne demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kabir Azabı Var Mı Yok Mu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.